en liten sjukling

Natten till idag fick Edwin hög feber. Redan igår kväll misstänkte jag att allt inte riktigt stod rätt till. Extra mammig, lite andfådd och början till en rinnande liten näsa. Hade förberett med alvedon som kom till användning kring tvåtiden. Att sova när man är sjuk är inte alltid så lätt, vi steg upp och kollade på Nicke nyfiken och kring halvfyra somnade vi om igen. Han har vaknat fram och tillbaka hela natten så ikväll somnade han redan klockan sex. Han har varit relativt glad idag och febern har inte visat sig/varit hög på dagen så jag hoppas att detta kommer gå över fort. Vi missar ju den det efterlängtade luciafirandet på förskolan imorgon. Det hade jag verkligen sett fram emot.

Det går en kille på Edwins avdelning som haft scharlakansfeber och då får man utslag ca tre dagar efter att febern startat.
E har torra/röda utslag på knäna och kring munnen men det är jag ganska säker på är torrutslag som blir röda när man smörjer. Sen har han sedan en vecka tillbaka haft vad jag tror är värmeutslag på ben och mage (blir knottrigt och rött)
Och eftersom utslag vid scharlakansfeber kommer tre dagar efter febern så är inte detta pga av just den sjukdomen.
Hoppas verkligen inte att det kommer några utslag om tre dagar...


"Scharlakansfeber börjar med feber, halsont och allmän sjukdomskänsla. Illamående och kräkningar kan också förekomma. Efter något dygn framträder ett småknottrigt utslag över hela kroppen. Utslagen kan vara svåra att se, men du känner dem med fingertopparna.

Efter ett par dagar blir även tungan småknottrig och röd, så kallad smultrontunga. Svalget är rött och halsmandlarna, tonsillerna, svullna och täckta med beläggningar. Barnets kinder är röda, men runt munnen är huden blek.

Efter ett par veckor brukar huden, framför allt på händer och fötter, fjälla ungefär som efter en stark solbränna"



(källa: vårdguiden)


Kommentarer
Postat av: Jenny

Stackars Edwin:( Hoppas att han piggnar till fort!:) Då han är pigg o kry kanske vi kan träffas på en lunch eller en fika?:) Nu är det ju förvisso jul o allt, men sen då det finns en lucka borde vi ju lyckas klämma in en dejt;)Kram

2011-12-12 @ 21:38:30
URL: http://jennylundberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0