Sjukgymnasten

Kommer på hembesök hos oss imorgon på morgonen. Känns skönt att få prata och ställa lite frågor till någon som är yrkesvan och duktig, för det är våran sjukgymnast. Ska bli roligt att höra hur hon tycker att Edwins leder ser ut att vara nu då det är rätt länge sedan hon såg honom sist. När man själv ser sin plutt varje dag märker man inte de små förändringar som sker sakta, sakta. Jag minns när Edwin var fyra månader två dagar före julafton och vi sa "Åhh tänk nästa jul, då springer och går han för fullt"

En ny arbetsvecka är påbörjad. Jobbar sex dagar av sju möjliga.
Nu sitter jag och ser på Victorias liv på 4:an. Oj så jobbigt det måste vara att som förälder ständigt leva med en rädsla om att kanske förlora sitt barn. Otänkbart och fruktansvärt.



Detta stod på mitt köksbord igår.



Gott med kaka.



:)



Badar.


Gräsklippare och fyrahjuling

Nu ligger sonen och sover, jag sitter framför datorn hemma hos mamma och sambon har en liten grabbkväll hemma hos oss. Det blir så att vi sover här jag och Edwin och det passar utmärkt att vakna hemma hos mamma på morsdag :)

Igår var vi som sagt in till stan och jag strosade på som vanligt till klockan slog stängning för affärerna. Jag hittade dock inte det jag egentligen var ute efter men massa annat fick följa med mig hem. Jag hittade ett par jätte fina skor men som tyvärr var för stora, trots minsta storlek syntes inte mina tår så det blev inget skoköp för min del.

När jag var in på Tiimari och tittade på lite pyssel hörde jag hur det började pratas och skrattas, jag vände mig om och mot mig kommer Philip och Fredrik gåendes och jag tittar in i kameran men lika fort vände jag ansiktet bort och blev livrädd att jag skulle hamna på TV. Dom lät precis som dom brukar och de hade med sig en liten kille som skulle köpa sig maskeradkläder. Det var bara en liten rolig händelse som jag var tvungen berätta för er.

Vi åt god mat på ban thai innan vi styrde kosan hem. Väl hemma blev det soffmys med film och lite gotta. Idag har Edwin åkt både gräsklippare och fyrAjhuling med morfar. Lägg märke till det viktiga A:et som moffi alltid betonar men som inte ska vara där. Vi har dessvärre inga bilder på min sköne böne Edwin och hans vrålåk men här kommer lite annat smått och gott...



Köpte dessa ljus på Casa Wikström, dom är matt-svarta och riktigt snygga. Ljusstakarna är från butiken Annorlunda i Luleå och dom fyndade jag på halva priset. Ljusen kostade 45 kr styck.



Edwin fick en liten fotölj som jag ska sy en liten sittkudde till, eller jag ska sätta ett nytt tyg över den dyna som redan är där. Den var jätte smidig och söt, perfekt att ha som mysfotölj. Tanken är att den ska få flytta in i hans rum där jag ska göra en mysig liten hörna med en läslampa och lite böcker.
Den blir din för 299:- och finns på Åhlens i vitt, svart, rött och grönt. Kan hända att den fanns i någon mer färg...



En postlåda till Edwins rum, där ska jag sätta ritpapper och kritor i lämplig höjd så han kan ta fram det själv när han vill rita.



En ny keps!









Utebilder från Tvärrå.



Trivselkväll

Ja idag har vi varit på "trivselkväll" på Kojan och Edwin sken som en liten sol när vi steg ur bilen och fick syn på alla barnen och fröknarna som då var ute. Han vinkade så glatt och hejjade på alla han såg. Dock slutade kvällen inte så bra, vi satt alla och fikade ute och Edwin satt på en liten parkbänk och helst plötsligt ser jag hur han ramlar baklänges och landar med huvudet i asfalten. Oj så rädda vi blev men Edwin hade en skyddsängel bredvid sig, vem vet kanske det var Wilma, han hade nämligen inte ett enda skrapsår eller bula någon stans, och då såg fallet väldigt otäckt ut. Trotts att allt gick så fort minns jag att jag hann tänka "bara inte nacken bryts" Fy så hemskt. Men det hela slutade bra trots allt och det var en trött liten kille som somnade direkt. Han somnar alltid, eller för det mesta väldigt fort. Det är aldrig några protester eller sura miner för när han är trött då känner han att det är skönt att få lägga sig. Och igår när jag la mig bredvid honom så öppnade han ögonen och tittade på mig i sömnen och han gav mig flera små skratt, ungefär som "åhh mamma vad roligt att du är" Ja det var så oerhört gulligt att jag smälte som is i solsken. Smälte? Finns det något som heter så...?

Just nu sitter jag med färg i håret och är på väg att trolla bort min utväxt på två cm. Oj så skönt!

Imorgon har jag ett jobbarpass kvar innan jag tar helg, innan vi drar in till stan, shoppar lite och äter gott.
Det blir ingen bio för det var typ inga filmer att se så det blir en film att se hemma istället men det kan då vara lika bekvämt det, då slipper det bli så sent innan man är hemma.

Jag har gått och blivit förkyld, igen! Men så är det när man har barn som går på dagis, det är bara gilla läget.
Jag som annars aldrig är sjuk.

Nu är det dags att skölja!



Till salu!

Här kommer bilder på tv-bänken som vi vill bli av med och den blir din för 500 kr.



Det är två lådor men som inte syns så tydligt på den här bilden.



Nämnas skall att det är en liten skada på ett av hörnen av lådorna som var redan när vi köpte den men det var så lite så vi orkade bara inte åka tillbaka in till stan och invänta en ny.



Så här ser skadan ut, men på denna bild lyser verkligen blixten upp det till mer än vad det ser ut. Men kom gärna och titta.

En lampa från IKEA säljer vi också, och den blir din för 200 kr!



Nu bilder från lekparken :)



Att gunga är så roligt!










Lekparken

Imorse drog vi iväg på lekparken i lomtjärn. Edwin gungade och klättrade uppför trappan till rutschkanan. Han har blivit mycket bättre på det och dom rörerelserna är jätte bra för att stärka både höft och fotleder. Innan sommaren ska vi på återbesök till sjukgymnasten i Piteå, alternativt att hon kommer på hembesök till oss för att lättare kunna studera hur han rör sig. Jag längtar verkligen till han börjar gå. Det är jobbigt både för hans egna del och våran för det börjar vara tungt att bära omkring på våran lille krabat. Han kan gå, han har som längst klarat av att gå tre meter men det är stapplande och ganska vingliga ben och det känner han, därför utmanar han sig inte då han känner att han inte har fysiken och balansen än. Om det fanns något man kunde göra, men det finns det inte, det är bara se tiden an och hoppas att det inte ska ta allt för många månader till. Jag hoppas så innerligt att han kommer kunna gå till jag får semester. Det är ett mål vi har som vi ska föröska nå, med träning och uppmuntran.

Nu ligger han och sover så gott och jag sitter och kikar runt på barninredning. Det är så otroligt roligt men det finns en sak som är jobbig och det är att det finns så mycket att välja på så ibland blir det inget alls för man kan inte bestämma sig för vad man gillar mest. Jag har lite ideer som jag tänkt färdigställa i helgen men jag måste in till stan och handla lite saker till detta.
På fredag ska Edwin sova hos mormor och morfar så då ska vi in till stan, äta gott, se bio och jag ska passa på att handla det jag behöver till rummet. En ikeatripp hade inte suttit fel, och inte massa pengar till det heller :)

Har massa söta bilder från parken idag men dom kommer upp här senare ikväll.


22 månader...

...blev våran lille kille idag. Jag kan inte förstå att han fyller två år om tre månader. Tiden går verkligen fort och man ska verkligen njuta och ta vara på den tiden som är.

"Minns gårdagen, lev idag, dröm om morgondagen"



Att rita är roligt.



Koncentrerad liten konstnär.



Edwin myser med Eddy!



Hej kompis!



"Bara stryka" tänker Eddy.



Färdig på dass men inte klar med läsningen av Kalle Anka.



Dessa härliga miner.



I går grattade vi min kära bror och vi åt till det inte rymdes mer i våra magar. Mamma bjöd på grillat och potatisgratäng och efter det blev det tårta och jag hade bakat en kladdkaka. Allt var jätte gott och min kladdkaka är den bästa kladdkakan jag lyckats få till. Jag har alltid fått mina kladdisar okladdiga. Men den här blev perfekt.

Jag tror att min bror var nöjd över dagen och nu är nästa höjdpunkt för honom studentbal och examen. Kan inte riktigt förstå att han också blir äldre.


Har som sagt jobbat i helgen men imorgon är jag ledig så om det inte regnar ute blir det lekparken och lunch på byn. Vi har haft riktigt tur i helgen då vi även blev bjudna på middag i fredags hos svärmor och svärfar. Där bjöds det också på grillat och en jätte god förrätt som jag aldrig provat tidigare, baguette med chevreost med marmelad på. Det var faktiskt riktigt gott!

Nu ligger sambon på golvet och tränar magmusklerna i reklampausen, vi sitter och ser på "Gone baby gone"
En riktigt bra film.



Min "kladdis"




ledsen

Har varit på en kvällsprommenad för en liten stund sen, men denna kvällsprommenad slutade i en joggingrunda. Samme ringde med en jätte ledsen Edwin i bakgrunden som var otröstlig och ropade på mamma. Vi hade lagt honom i spjälsängen och troligtvis blev han så rädd när han vaknade och inte kände igen sig. Han sover annars med oss men det känns som att det är dags att vänja honom att sova själv, ja i vårat sovrum förstås. Så jag sprang hem så svetten rann men då hade han hunnit somna om då jag väl var framme, men jag brände några extra kalorier istället.

Imorse var det inte något roligt väder ute så jag och Edwin bakade en sockerkaka, eller Edwin bakade och jag tror det var mer strösocker på golvet än i bunken.

Ikväll har vi även hunnit hälsa på Jenny och Chrille i deras hus och dom har fått det så fint! Sammes mormor och morfar bodde där innan och nu är det som att komma in i ett annat hus. Jätte fint som sagt!

Imorgon är det fredag och då ska jag slinga min faster och på kvällen är vi bjudna på middag i korsträsk.
Och på lördan när jag slutat jobba är vi bjudna hem till mammsen på mat där vi ska fira min lillebror som fyller 19. Eller han fyller egentligen den 24:e men då jobbar alla.

Nu ska jag krypa ner till min son som hamnade mellan oss iaf :)


Sålda

Möblerna jag la ut här tidigare är nu sålda men så småningom kommer jag lägga upp en bild på en tv-bänk som vi gärna vill bli av med. Så håll utkik.

Just nu sitter jag och ser på tv och hoppas det går någon bra film som är sevärd. Edwin somnade klockan åtta efter ett litet bad. Han älskar att sitta och leka med hinkar, spadar och decillitermått. En perfekt sysselsättning för en liten krabat. Edwin hade redan duschat tidigare idag men efter vällingen nu på kvällen fick han äta glass och till slut tyckte jag att det började räcka när även jag hade choklad på mina kläder. Det tyckte däremot inte min son, han blev så arg så han snörde sked och tallrik, och där stod jag och skulle vara allvarlig. Jag har så svårt att vara allvarlig och tillrättavisande när något är så fruktansvärt roligt och man hellst bara vill skratta för att han blir så sur. Han blir så sur att han inte tål sig själv :) Ja man får verkligen skärpa till sig, det är ju rätt viktigt att man visar var vissa gränser går. Men det är inte alltid så lätt.

Har även hunnit med att vara på p-möte idag. Efter det skulle samme inviga nya matstället på byn med några kompisar och sen fara och se bio.


KULLEN och DETOLF

Imorse gick vi, hela familjen på en morgonprommis i rask takt. Det kunde inte bli en bättre start på dagen. Ingen sol men frisk och härlig luft. Sen for vi förbi mamma innan det var dags för jobb och dagge.

På fredag har jag tagit kompledigt, så tummen upp för komptid som man jobbar in lite då och då.
Samme studerar som sagt hemma så då kan vi hitta på lite mer tillsammans. Kanske det blir Leos på fredag.

Är det någon som är intresserad av att köpa dessa möbler?


Vitrinskåp IKEA DETOLF
200 kr


Byrå IKEA KULLEN
50 kr




Helgen

är över och en ny arbetsvecka har man framför sig. Jobbar kväll måndag tisdag, ledig onsdag torsdag och sen går jag på min helg.

Idag har vi haft främmande, hunnit träna och hälsat på i korsträsk. Till middag blev det kyckling i tortillabröd och det var jätte gott.

Har alldeles nyss laddat upp en massa bilder på extrafilm, man hinner verkligen ta massor med kort innan man kommer på att man måste börja ladda upp för att kunna beställa dom.
Men nu är det gjort.

För första gången på länge var faktiskt eurovision lite spännande, tycker dock inte att Saades låt var någon jätte hit men bra gjort att ligga i topp.

Nu ska jag gå och sova, men först en liten bild.


SVEA

Inatt har jag min sista natt för den här perioden och det känns jätte skönt att vara ledig i helgen. Jag hoppas på bra väder så vi kan vara ute och leka. Edwin är så förtjust i att cykla och även att åka med morfar i cykelkärran.

Igår kväll hade jag inte alla hjärnceller hemma då jag av någon anledning tog bilen på jobbet. När klockan slog 06.15 slog det mig att samme skulle skjutsa Edwin på dagis och bilen hade jag tagit. Hans buss skulle gå 06.50 och där satt jag och kunde inte lämna jobbet förrens dagen skulle komma. Som tur var hade vi barnvagnet i trapphuset och inte i bilen så samme sprang med Edwin i den, tog bilen och skyndade till dagge. Samme hann precis, men en minut senare och han hade missat bussen. Tänk så tokigt det kan bli...

Jag har alltid haft lätt för att sova bra men sen jag fick Edwin har jag börjat sova ännu bättre vilket jag inte riktigt trodde var möjligt. I veckan efter mitt andra nattpass smög jag in och tänkte att jag skulle lägga mig i Edwins rum så han skulle slippa se mamma och sen måsta fara på dagge direkt. En tunn liten matta med lite kuddar på under den gröna vackra himmelsängen la jag mig på och somnade på två röda. Jag sov som en stock och undrade hur det var möjligt när jag slog upp mina gröna. Solen lös in i rummet och jag hade inte sovit så gott på länge. Inte en enda krämpa trots det hårda underlaget. Men vad gör man inte för sin lille parvel.

Den här söta SVEA dressen fick Edwin av mig idag, och han var bara för söt i den. Älskar dessa mjukisdressar.

Svea skoljacka

Svea Byxa


Singoalla

Nu har fikafatet fått ytterligare två sorter, singoalla och chokladbollar. Hur gulligt är det inte. Tack så mycket mamma!



Sitter och ser på En unge i minuten, och man kan inte annat än att bli tårögd när dom små liven kommit fram. Man känner igen sig så mycket i det dom går igenom och man blir lika stolt varje gång man tänker på att man klarade av det.

Inatt får jag sova med min lille gullebulle. Ledig denna natt och har sen bara tre stycken kvar. Min förkylning är fortfarande kvar och har aldrig varit med om något så segt. Nu vill jag så gärna känna mig pigg igen och slippa snyta mig jämt och ständigt.




En natt...

...kvar för den här helgen. Tycker helgen bara rusade förbi mig, trots att jag jobbat. Imorse for samme och Edwin på en cykeltur och en sväng förbi lomtjärn så jag kunde koncentrera mig på att sova. Jag vaknade en gång av att någon var ledsen, då hade Edwin skaffat sig sin första fläskläpp. Han gillar nämligen att sitta i en liten korg vi har här hemma men som idag tippade när han var på väg ur den, och det slutade med ett fall och en blödande liten läpp. Det såg nästan ut som han hade gjort läppförstoring.

När jag vaknade for vi för att hälsa på sammes mormor och morfar och efter det en sväng upp till svärmor och svärfar. Nu är klockan snart åtta och Edwin somnade strax före sju för det blev ingen vila för honom idag.

Såg en bra film igår, Conviction. Så har du lite att göra ikväll se den, eller the next three days, även den en bra film.

Nu ska jag plocka ihop lite här hemma innan jag beger mig på jobbet.


Biltema

Idag ska jag bjuda på lite bilder...



Liten kille med mycket hår innan kaluffsten fick åka.



Det spretar åt alla håll och kanter.



Men se så fint det blev efter farmors insatts med saxen!



Det är roligt att se på reklam och sitta i gåvagnen under tiden.



Mitt nya nyckelskåp som jag fyndade på lyxigaplåtburkar.se för endast 295 kr där ordinarie pris var 850 kr!
Det kallar jag ett riktigt fynd och det är ett stort och rejält skåp där du rymmer många nycklar och även lite annat.



Nya kuddar till vardagsrummet, den mönstrade hittar du på ellos.se och den rosa finns på hemtex.



Min nya duk på köksbordet. Finns att köpa på tygaffärn här i Älvsbyn. Tyget är ett spira tyg.



Idag chockade sambon mig och kom hem med två skjortor och en långärmad tröja till Edwin (tröjan glömde jag fota) Det var jätte fina kläder och Edwin blev jätte glad, eller kanske det var jag som blev det.



Min mamma är så otroligt duktig på handarbete. Titta så fint hon virkat till Edwin.



Härliga bakelser som Edwin kan bjuda på när han får främmande.



Så fina.









Nu till dagens rubrik. Jag, Edwin, mamma och pappa drog till biltema i Luleå för att köpa mig en cykel och pappa köpte en cykelkärra så han och Edwin kan ragga i sommar. Prisvärda saker båda två! Min bike kostade endast 1199 kr.
Kärran fick pappa för 990 kr, jätte fin. Tack till pappa som monterat hela kvällen.


Bihålor

Varför har man det, skulle gärna vara utan dom för nu är jag så less på att snyta mig var femte minut. Det var ett segt och långdraget litet virus som satt sig i mig. Funderar dock på att ringa vårdcentralen imorgon för att utesluta någon infektion.

Ikväll har vi varit och grattat svärfar och då hade Edwin turen att bli klippt av farmor och han blev bara för söt. Eller sötare. Det hade hunnit bli riktigt långt men nu är det lagomt.

Igår var vi på vårat första föräldrasamtal och Edwin fick fem stjärnor av fem möjliga. Nej då inte delades det ut några stjärnor men han är en glad liten prick som pratar och pekar på allt. Tydligen är alla barn så förtjusta i honom och vill gärna pussa och krama till Edwin fått nog och säger ifrån :)

Har massor med bilder som jag tänkt lägga upp, bla på mina nya kuddar, nya nyckelskåp, nya köksduk och Edwins fika som min mamma har virkat men jag har glömt kameran hos mamma. Det får helt enkelt bli imorgon.



 


RSS 2.0