Sänder...

... en tanke till den lilla tvåårige pojken, vars liv inte gick att rädda. Tänker på föräldrarna och blir själv illamående när jag föreställer mig hur dom har det nu.

Sänder även en tanke till alla som omkom i bilolyckan och deras anhöriga.


Måndag!

Nu sitter jag och sambon framför våra datorer och surfar runt. Ikväll var vi som sagt och hälsade på Zara, Johan och Isabelle. Vi blev bjudna på gofika och blev guidade i deras nyköpta hus :)

När vi kom hem bakade jag snickers till Edwins kalas. Jag har tänkt baka någon sort varje vecka tills jag fyllt frysen med ett fikalager :)

Imorgon kommer mormor och morfar och hälsar på, även mamma, hanna och fredde skulle hänga på :) Jag har varit så lat att jag köpte en färdig sak att bjuda på. Ja sen har jag ju även mina snickerskakor :)

Nu ska jag surfa vidare!

Snabba cash

Sitter och ser snabba cash med mamma, pappa, bror, syster och sambo. Den filmen är riktigt bra.
Så se den :)

I helgen har jag och Edwin sovit i tväråsel då samme haft "rallarparty" :) Jag har hjälpt min käre far med lite vedklyvning så är veden färdig. Vi var även och tittade på en liten bäbis, 2,5 månad. Oj så söt, jag blev lite bäbissjuk :)

Tog jätte fina kort på Edwin i vedkärret...

...











:)

Imorgon ska vi hälsa på Zara, Johan och Isabelle. Vi ska gratta henne i efterskott eftersom Edwin var sjuk på hennes kalas.

Och på lördag drar jag å samme till Kalix och Happis! Vi har barnvakt lördag till söndag så vi ska till Kalix nya galleria och en sväng på ikea, ska bli jätte roligt :)

Svar till S: Köksgardinerna (tyget) är köpt på Åhlens i Boden :)

11 månader!

Än en gång har min lilla kille blivit en månad äldre, nu är det exakt en månad till han fyller ett år. Det händer nya små saker varje dag och fler lär det bli. Och vet ni vad, igår fick han sin första tand :) Den har precis börjat sticka upp så det är jätte vasst om man drar fingret längs tandköttet. Ja det är ju bara för gulligt med dom där små tänderna. Så han borde ha sin första synliga tand lagom till ettårsdagen :)



Världens goaste kille!



Så himla synd att denna bild blev oskarp.







Edwins gardiner! Ska även köpa någon blomma till fönstret.



Tre av fem kuddar i kojjan är klara :)




Impetigo

Nu är äntligen min lille kille frisk. Idag har han ätit hur bra som helst, sovit bra och varit på strålande humör så man kan inget annat än att bli på strålande humör själv. Han har inga svinkoppor, som förövrigt heter "Impetigo" på latin. Allt har läkt ut så nu hoppas vi att dom aldrig mer kommer tillbaka.

Det blev inget köp av tyg igår i stan, jag väntar med det, jag tror helt enkelt inte att jag orkade börja med något ytterligare projekt. Men en tröja till lilleman köpte jag naturligtvis :)

Idag mina damer och herrar, har jag gjort något som jag trodde skulle vara en omöjlighet för mig att lyckas med.
Jag har sytt gardiner och dom blev raka! :) Lägger upp bilder på det senare.

Klockan är drygt åtta och Edwin har somnat, sambon är på träning och här sitter jag, funderar över vad jag ska hitta på?
Städa kan man alltid göra här, så jag kanske får passa på att göra det...

På bättringsvägen

Äntligen börjar Edwin vara på bättringsvägen. Torsdag och fredag hade han jätte hög feber, han var bara ledsen och man såg att han hade jätte ont i halsen. Det var knappt att han kunde svälja vällingen. Jag bestämde mig för att kontakta läkaren igen, så vi for dit för att få Edwins hals och öron kollade. Han var röd i öron och hals, så läkaren tyckte att vi skulle fördubbla pencellindosen i fem dagar till. Nu äntligen börjar man känna igen honom. Han är inte frisk än men mycket piggare. Matlusten har inte kommit tillbaka än, men vällingen går mycket lättare.

Imorgon ska vi följa med mamma och hanna till Piteå. Jag är sugen på att köpa ett tyg för att sy ett slags drapperi i hallen. Svårt att förklara vad jag har tänkt, men det kommer bilder senare om min ide blir till verklighet.



Nya sängkläder och nytt överkast, allt från Ellos.



Badat med moster.










Bildtajm



Svärmors blomster!



Jag kan le trots svinkoppor!



:)





Ruffsig i håret efter en liten tupplur.



Bilder från kusinträffen, här kusin Veronica och hennes barn Emilia och Klara.





Edwin får en kram av sin tremenning Emilia.



Edwin och tremenningen Klara.



Bella var också me :)



Fick av Veronica, tack :)



"Kiss me honey honey kiss me"



På väg till Kalle för grillning.



Kalle fixar marinaden!



Edwin och pappa väntar ivrigt på köttet vid grillstaden.



Andre var också där!



Mitt nya brickbord.



Lyckades fånga dessa söta ankungar på bild när vi var hos faster Maria på havsbadet :)


Tillbaka

Förstår inte att tiden inte räcker till för att blogga. Kanske för att jag har en tjorvig liten kille här hemma som inte är pigg. Han har fått  svinkoppor igen. Trodde inte det var sant. Den här gången valde doktorn att ge honom pencillin. Ikväll när vi kom hem från viken hade han drygt 39 graders feber. Han har varit väldigt gnällig och tappar som sagt allt vad matlust är. Det är jobbigt och man blir alldeles matt själv till slut. Men nu får vi hoppas att pencillinet gör susen och att han är tillbaka snart.

Idag har vi varit i viken och ätit det godaste jag ätit på länge. Samme gjorde egen marinad till köttet och det blev sååå gott! Till det åt vi bakpotatis i ugn, en fräsch sallad till, grillad majs, vitlöksbröd och en jätte god salsa med vattenmelon som svärmor gjort. Mums säger jag bara! Nu kommer man vara mätt till imorgon då det är dags för middag igen.

Jag har även pysslet lite i datarummet ikväll. Fått upp gardinstången och fållat gardinerna färdigt. Blev riktigt mysigt, har bara opyntat lite fönster och väggdekorationer.

Nu ska jag se om jag kan lägga upp och bjuda på lite bilder som jag lovat länge nu.

I valet och kvalet

Idag har vi varit på havsbadet för att hälsa på faster Maria och Ihrene. Dom bjöd på köttsoppa och varma mackor. Där var även kusin Veronica, hennes sambo och deras två barn. På vägen hem drog vi in en snabbis på dollar där jag köpte en gardingstång till kontoret. Rummet är nu tapetserat och listerna är färdigmålade så imorgon ska vi sätta fast listerna och ställa i ordning möblerna. (förhoppningsvis)

Igår hade jag en liten kusinträff, fyra av mina tjugo kusiner var här :) Var jätte roligt att träffa dom.
Therese och hennes Isabelle, Veronica och hennes Klara och Emila, Amanda och Ida var här :)
Jag bjöd på mintkladdkaka och lite annat smått och gått.

Just det, jag hade turen att fynda ett brickbord idag. Var in på blocket i går och kikade runt och fick syn på ett jätte fint bord från Sagaform för endast 300 kr. Kvinnan som sålde detta bord bor bara två hus ifrån mig så imorse var jag och hämtade det och blev jätte nöjd. Bilder kommer senare.

Nu till rubriken, jag vet inte riktigt hur jag ska göra till hösten när jag börjar om att jobba. Jag har som sagt en fast tjänst åt kommunen på ca 95%, eller tillsvidareanställning som det numera kallas. Nu är det så att jag fått hem en bunt med internannonser (jobb som vi fastanställda får söka i första hand innan dom kommer ut till arbetsförmedlingen) och jag är i valet och kvalet om jag ska prova söka en annan tjänst än den jag har nu. Schemat som jag för nuvarande har ser verkligen bra ut och passar mig verkligen, men jag vet inte om jag vill fortsätta vara personlig assistent. Så det som lockar mig är nu hemtjänsten, jag har aldrig provat på att jobba innom det så jag har verkligen jätte svårt för att bestämma mig hur jag ska göra. Det är ju inte ens säkert att jag ligger bra till för att få den tjänsten, men om jag bestämmer mig för att jag vill prova på det så skadar det inte att söka. Alla jobb har sina för och nackdelar, men jag är rädd att jag väljer bort mitt nuvarande jobb mot något jag inte alls trivs med, samtidigt som jag är så nyfiken på om det är något för mig eller inte.
Ja alltså ett väldigt svårt val, jag har till den 25:e på mig...


Bildtajm



Nya hyllan.



Nya kökslampan.



Nya fönsterlamporna.



Edwin och Isabelle.





Lite putt? :)



Okej arg...



Som vanligt igen :)

Nu har jag bjudit på lite bilder. Ska även svara på Jessicas fråga om hur jag gått till väga för att gå ner 6 kg.
För det första så finns det bara ett sätt att tappa i vikt, du måste göra dig av med fler kcal än du tar in. Alltså är det ganska "enkelt" om man tar det matematiskt. Men sen kan andra faktorer spela in som försvårar viljan/motivationen att lyckas. Jag är för den sunda stilen, att äta vanlig mat regelbundet, motionera/träna och undvika söta saker mitt i veckan. MEN, som Tony Irving säger, för att snabbt tappa i vikt och för att nå sin idealvikt snabbare så kan man få ta till andra knep innan man sen går tillbaka till den sunda livsstilen. Jag har alltså använt mig av att byta ut frukost och lunch med en nutrillett-shake. Till middag har jag ätit vanlig mat och sedan tränat på kvällen. Jag har inte ätit ett enda sockerkorn under veckan men unnat mig fredagsmys på helgen.
Men som jag nämnt tidigare, det bästa i längden för kropp och själ är en sund livsstil med frukt och grönt, vanlig husmanskost och träning på det. Hoppas du fick svar på din fråga :)



tjhioo

Oj vad det har hunnit hända mycket sedan jag skrev sist. Just nu i skrivande stund är det onsdag men detta inlägg kommer inte att publiceras förens imorgon (alltså idag) då internet slagits ut pga åskan.

Jag har alldeles nyss satt upp en ikea-hylla i köket. Det blev jätte fint, bild på den kommer upp innom kort.
Jag har även målat klart taket i kontoret där det behövde göras lite justeringar, så imorgon kommer Erik för att börja spackla. Det ska verkligen bli skönt att få ett kontor/data-rum. Då kan man ha lite bättre på ordning på alla papper, pärmar och böcker.

Idag har Samme varit ledig så vi passade på att ta en fika med Lisa och Aina. Efter det inhandlade vi en jätte söt adidasdress åt Edwin. Jag tog till i storleken så han kan växa lite i den. Efter byn skyndade vi till västermalm för att säga hej då till världens bästa moster och syster Hanna. Vi saknar henne redan men hon måste tillbaka för att jobba. Vill så gärna hälsa på henne så nu får vi nog ta och bestämma oss för en helg.

Jag måste få berätta en sak, både rolig och tragisk på en och samma gång. Jag tar det från början...
... Glad i hågen och på mitt bästa shoppinghumör(inte för att jag någon gång varit på dåligt shoppinghumör) drog jag i torsdags in till Piteå för att shoppa mig en midsommaroutfit, alldeles ovetande om vad som väntade mig när jag var hemma i Älvsbyn igen. Bilen var full med påsar och börsen mindre full av pengar när jag väl var hemma i pärlan. Jag hade lovat hämta upp min kära syster för att svänga förbi mim en sväng (för jag hade ju bara bara varit drygt halva dagen i stan) Iaf, jag blinkar vänster för att svänga ner med min blåa pärla för att förhoppningsvis hitta oss en parkering.Det jag då inte visste var att jag snart inte längre skulle vilja kalla min bil för någon pärla mer. Helt plötsligt, från ingenstans dör bilen. Jag tittade på min syster som höll sig för munnen, paniken hade slagit oss båda två och bakom oss tutade bilar som blev otåliga. Men vad skulle jag göra? Bilen var död, jag försökte starta den gång på gång men utan resultat. Precis då, tittar jag och syster ut genom rutan i hopp om att någon, vem som helst skulle kunna vara till hjälp. Och vilken tur (i oturen) vi hade, där sitter Jossan och Fia parkerad precis till höger om oss där vi blivit stannandes och ser att vi behöver en hjälpande hand. Det springer ut ur bilen, så även min syster. De börjar skjuta på där bak och jag försöker starta bilen i farten men lyckas bara svänga vänster mot konsum och blir då stannades där, men nu var jag iaf inte längre något trafikstopp, bara en hjälplös liten kvinna som tyvärr inte kunda trolla. Jossan och Fia kom till undsättning igen, men den här gången bad jag Jossan sätta sig bakom ratten, så jag, syster och Fia sprang för allt vad vi var värada, men även denna gång utan resultat. Jossan lyckades precis med den sista farten som var kvar svänga in till korskyrkan som ligger bredvid systembolaget. Nu kunde jag andas ut en stund tills hjälp skulle anlända. Men ack så fel jag hade. Precis då kommer en liten röd bil med en liten irriterande tant i. Jag sprang fram till henne och sa att hon fick köra runt mig då min bil tyvärr inte gick att flytta. Jaja sa tanten och fick ta ut svängen en aning för att ta sig in. Hon frågar mig om jag inte kan försöka rulla bilen lite mer mot höger så jag inte är så nära infarten. Visst tänkte jag, det kan jag ju göra.Jag lägger ur växeln, släpper upp handbromsen och skjuter på för att få bilen i rullning. Det jag nu inte hade tänkt på var att det var lite av en nedförsbacka och att jag heller inte hade ställt in ratten med färdriktning mot höger. Precis som i en action film börjar bilen rulla MOT korskyrkan, helt plötlsigt fick jag några superkrafter, sprang allt jag hade bredvid bilen och snörde mig in för att sedan hitta bromspedalen för att slippa hamna inne i korskyrkan. Men i ögonvrån ser jag då hur den lilla tanten skriker "neeeej" och viftar med armarna. Vad nu då tänkte jag och kunde iaf pusta ut då jag fått stopp på bilen. Nu hade jag lyckats ställa mig framför en garageport där en bil så småningom skulle ta sig ut. Då sa jag till tanten att hjälp var på väg och att det nu inte fanns något mer jag kunde göra. Okej sa tanten med en förstånde röst och gick in till kyrkan.

Där satt jag nu och försökte smälta vad jag precis varit med om, och vad tusan det var för fel på bilen. Farsan och farbror Håkan kom till undsättning och bogserade bilen till verkstan där den nu befinner sig på lagning. Bränslepumpen hade gått sönder.
Himla bil...

Vad har mer hänt i veckan, jo vi har haft besök av Sara, Johan, Isabelle, Turid och Lotta.
Isabelle är en månad äldre än Edwin. Dom pussades när dom träffades, så himla söta. Hann dock inte fånga det på bild.

Nya kökslampor har blivit inhandlade i veckan, bilder kommer upp senare. (Lampor till fönstrena)

Nu ska jag och sambon ta oss en kvällsmacka.

Just det, har jag delat med mig av min viktnedgång på 6 kg? :) 7 kg återsår...

 

 

 


RSS 2.0