Midsommar

Oj vilken härlig midsommar det var igår, jag hade så otroligt roligt hela kvällen. Ett stort tack till Maja och Erik som anordnade denna oförglömliga midsommarkväll :) Det var knytkalas med god mat och trevligt sällskap. Det bjöds på en hel del tokigheter och en massa skratt :) 

 


































10 månader!

Tio månader idag! Vi har varit på BVC på morgonen och Edwin väger nu 9180 g och är 75 cm lång.
Vi fick en lite mindre rolig sak konstaterat, nämligen att Edwin är överrörlig. Han har som sagt inte börjat krypa än och rör höfterna väldigt mycket, han sitter i spagat och lägger sig rakt ner och behöver inte ändra läge på benen. Överrörlighet är inte något farligt, men om det visar sig att han inte börjat krypa vid ett års ålder så får man gå vidare och kolla så att det är något som måste åtgärdas. Det kan handla om enkel träning, för att öka muskulaturen runt leder och ligament. Läkaren sa att vi skulle avvakta, hon och Gerd tror att han behöver mer tid på sig. Överrörlig är han, men det behöver inte vara något "fel" för att han inte kryper än. Det kan alltså handla om en utvecklingsfas. Samme har länge (studerande sjukgymnast som han är) varit orolig och sagt att Edwin lägger och sätter sig obehagligt med benen, men jag har mest tänkt att han är mjuk/vig som alla små barn är. Det är inget fel på hans psykomotoriska färdighet, sa Gerd och läkaren. Han leker, pratar, skrattar, pekar och förstår väldigt mycket.

Nu ligger min lille kille och sover så gott. Imorgon ska vi på föräldrautbildningen klockan ett, hoppas verkligen att jag känner mig piggare, halsen är inte på långa vägar bra.

Idag har vi hunnit en sväng till Tvärrå på dagen och på kvällen kom faster Maria och Thomas förbi en sväng och hälsade på.

Nu ska jag bjuda på lite bilder!









Gardinerna som jag blev så nöjd med! Tack till mamma som har sytt dom :)



Den här vasen blev min för endast 98 kr!



Nu har vi köpt sänglampor.





Klockan är på plats!

Nu ska jag på Sun Tan och bli mindre lik en rosa liten gris. (eller kanske stor gris)


Försvinn

Snälla hosta, försvinn. Den är fortfarande kvar, men nu får det vara nog, jag vill bli frisk igen. Har kännt mig lite piggare i kroppen idag, men hostan gör att man blir helt slut.

Idag har Edwin varit hos mormor och morfar i tväråsel så samme kunde måla taket klart och jag städa och tvätta. Så nu har vi fint och rent här hemma och taket är klart. Det behövdes fyra varv för att täcka det mörka furutaket. Tänk att det har varit snyggt, och om tio år kommer vi undra hur tusan man kunde måla allt vitt.

På onsdag kommer världens bästa Hanna hem, som vi längtar :)

Jag har glömt kameran hos mamma och pappa, så jag kan inte lägga upp några bilder.

Imorgon ska vi på BVC för då blir Edwin 10 månader :) Spännande att se vad han väger och hur lång han har blivit. Han har antagligen tappat lite under tiden han varit sjuk, men tyngre än sist är han iaf :) Tänk, om två månader är han ett år. Jag kan inte förstå, hur en sån liten sprätt på 52 cm under så kort tid hunnit bli så stor. Vi har tänkt ha "öppet hus" den söndagen Edwin fyller år, alltså inte skicka några kalaskort, utan alla nära och kära som vill får komma! (så hoppas ni kommer :) )

Nu ska jag dricka lite hostmedicin...

Äntligen.

Sen jag skrev sist har Edwin äntligen börjat äta mat igen och verkar hur pigg och glad som helst. Inga fler koppor har kommit och febern har inte visat sig något mer. En mindre rolig sak är att jag, helt plötsligt från ingenstans har blivit sjuk igen. Hjärtat slår för minsta lilla ansträngning, näsan rinner och halsen svider. Det är inte sant tänkte jag, att jag är sjuk spelar mindre roll men att jag kan smitta Edwin igen känns inte bra. Nu när han äntligen har blivit frisk. Det är inget som säger att han behöver insjukna så jag håller tummarna för det. Han och Samme for upp till korsträsk för att hälsa på men jag valde att stanna hemma, onödigt att smitta ner någon och sen är jag så trött så jag vill helst bara sova. Men innan jag ska göra det för en stund hade jag tänkt skriva några rader här.

Ja tänk, igår gifte sig kronprinsessan Victoria och hennes prins Daniel från Ockelbo. Kan man annat än som kvinna själv bli sugen på giftemål? :) Brudklänningar måste vara något av de vackraste som finns. Jag var tom tvungen surfa runt lite för att kika på massa olika klänningar och drömma mig bort för en stund. Helt plötsligt där jag satt framför datorn hade jag planerat hur mitt bröllop ska vara, (ja sambon måste ju fria först)
Jag har redan klart för mig vilken sorts klänning jag vill ha, hur brudbuketten ska se ut och var jag ska gifta mig.
Ingen, inte ens min blivande man ska få se den klänning jag valt förrens jag entrar kyrkan. Jag ska utan tvekan gifta mig i Älvsby kyrka, en kyrka man minns redan från då man var liten, en kyrka man faktiskt har en relation till. Min syster ska sjunga minst två vackra låtar och alla som ligger mig varmt om hjärtat ska få bevittna denna dag.

Vem vet, en vacker dag kanske jag står där framme vid altaret.

Igår var vi på kalas hos Isabelle. Hon fick så söta presenter och jag kan inte fatta att hon hunnit fylla ett helt år. Självklart dog min kamera så inga bilder är tagna. De bjöds på jätte god smörgåstårta och vanlig tårta till efterätt. Jag kan lova att jag var mätt då vi begav oss därifrån. På kvällen hade samme killfrämmande med lite bärs och fotbollstittande så vi bestämde oss för att sova hos mor och far.

Nu ska jag dra täcket över huvudet en stund...


Äta själv!

Idag har lilleman faktiskt varit riktigt pigg, vill dock inte äta mat än, kanske gör det ont i halsen.
Jag skulle iaf få göra middagen lite roligare och gav han skeden och tallriken med maten i. Jag kan lova att det var kletigt på hela köksbordet, hela pojken och en massa på golvet :) Men dom måste ju få börja prova själva någon gång, annars lär dom sig inte.  Här följer lite bilder på kletet...









Han var rätt söt, blev alldels salig och nöjd där han satt och kladdade på.

Idag har vi haft främmande av mamma,fredde,wilma,svärmor,faster maria, kusin malin, janet och erling!
Bjöd på blåbärspaj och kanelbullar. Gick en liten rundtur med maria och malin för att visa vårat nya hem.

Här får ni liter bilder...



Sovrummet







Sänglamporna på sängborden har inte kommit på plats än (eller dom är inte ens inhandlade :) )



Nya tv-bänken.



Min nya vas, fick även en sån av mor i inflyttningspresent! :)



Edwin har fått så mycket hår! Här visar han sin kaluffs för kameran.



På lördag ska vi på ettårskalas hos Isabelle, Edwins tremenning :) Ska bli jätteroligt, man träffas så sällan!
Nu ska jag på ok och hyra mig en film!

På bättringsvägen

Nu är min lille kille på bättringsvägen. Det var inte nog med svinkopporna, i lördags blev han jätte förkyld och fick feber. Hostade på natten så han grät, det gjorde nog riktigt ont i lillhalsen, men idag ser vi att han ser piggare ut trots hosta och någon svinkoppa kvar. Maten däremot vill han inte ha, vi får i han välling om dagarna, men det är precis så han klarar sig, han äter det men inget mer. Men nu hoppas jag att detta elände vänder!

Idag har vi fått mycket gjort, tv-bänken är monterad, lägenheten är dammsugen och skurad, jag har bakat blåbärspaj och plockat grejjer hela dagen. Nu ligger Edwin och sover, och jag har satt mig framför tv:n och inväntar min sambo som är och tränar. Vi ska se tredje Johan Falk filmen.

Imorgon får vi trevligt besök av min faster Maria och min kusin Malin! Så då kommer det passa perfekt med blåbärspaj och vaniljvisp! :)


Fredagsmys...

Nu är det fredags mys, om det så är det sista jag gör! :)

Idag blev det en snabbis in till luleå, så nu äntligen har vi en tv-bänk, den är inte färdigmonterad än för min kära sambo sitter och spelar playstation och jag skulle aldrig ge mig på att börja montera något på egen hand :)

Jag har även lyckats shoppa en jacka,linne,sportbyxa,shorts och en topp för ca 600 kr på HM. Det gillar vi!

Vad mer då? Jo en liten leksak till Edwin och en liten mini-spar-gris till mig själv som jag ska ha i sovrummet (mest som prydnad)

Och det bästa av allt, en Agnes o Astrid ring på halva priset! Den har jag spanat in länge så när jag såg den där härligt röda lilla lappen som betyder realisation så hade jag redan öppnat plånkan.

Imorgon hoppas jag på sol och lite värme!





Min söta lilla spargris, 49 kr på Lagerhaus.



Min fina ring



Nya kläder.



Och lite fredagsmys :)

Sjukling

Än har det inte börjat  vända för min lille kille, han fick feber i förrgår och har även haft det idag. Den ligger dock inte högre än 38, och feber är vanligt när man fått svinkoppor. Vi valde att inte fara på föräldrautbildningen som var idag, vill inte riskera att smitta någon. De två "svinen" som edwin fick har läkt ihop rätt bra, det jobbiga är att han knappt vill äta något och det är ett typiskt tecken på att han inte känner sig pigg. Kanelbullar har gått bra, men vanlig mat är nästan ingen ide. Välling dricker han men inte i samma mängder. Hoppas det snart ger med sig...

Vi bakade som sagt bullar igår och dom blev kalasgoda :) Ska baka lite fler fikasorter och fylla frysen med så man har något gott när Du kommer och hälsar på!

Imorgon blir det stan för oss, eller iaf  för mig. Jag måste köpa några sista detaljer till hemmet. Vi har fått så fina inflyttningspresenter, vilket vi absolut inte hade räknat med men som självklart var roligt att få :) Så tack än en gång,ni vet vilka ni är :)

Snart ska jag å samme se andra Johan Falk filmen, jag har redan sett alla men dom går faktiskt att se igen. Samme är och tränar fotboll, han har lovat ÄIF att hoppa in om deras målis skulle skada sig, och så blev fallet.



Bild tagen för ett tag sedan.


Förstoring

Idag kom förstoringen som jag beställt på Edwin. Oj så fin den var, och det blev så här snyggt med ramen när det kom upp på väggen idag :)





Vårat nya köksbord och stolar.



Idag har vi köpt färgen till taket så imorgon ska samme börja måla. Vi ska även hinna baka bullarna som inte blev av idag.
Nu ska jag springa till soffan för att se en film som precis har börjat!

Härliga måndag!

Äntligen har jag fått sätta mig ner en liten stund innan jag ska krypa till sängs. Imorgon är det min tur att få sova ut så jag tänkte sitta uppe en liten stund till. Jag har alldeles nyss stängt av symaskinen för den här kvällen. Jag gillar verkligen inte att sy, innan jag har börjat längtar jag till jag ska bli färdig. Att sy är som sagt inte min sak, men jag har fått ihop tre kuddfodral av fyra. Jag har köpt tyget till kuddarna idag i Boden, jag var nämligen tvungen att bege mig dit igen då jag inte fick lämna tillbaka mina skor i Piteå. Men jag var inte dit förjäves då jag hade turen att hitta två tyger, en på halvs priset tom.

Min lille son har fått svinkoppor, ja visst låter det hemskt men det är inget farligt, ja inte så längre man tvättar och smörjer. Vi var på BVC idag för att visa upp de två utslagen han har. Vi fick en jourtid där läkaren ordinerade tävttning 4 gånger dagligen och en slags antibiotika kräm morgon och kväll. Det ser ut att svida men Edwin verkar som tur är inte det minsta besvärad. Men jag hoppas att dom läker ihop fort då dom tydligen har väldigt lätt för att smitta och sprida sig.

Idag har jag även hunnit färga svärmors hår och bakat en liten sockerkaka (som blev jätte god)
Morgondagens planer består av bullbak med sambo och son, slinga håret på mor min, titta på tapeter och köpa takfärg till kontoret.

Ikearesan gick förresten jätte bra, förutom att tv-bänken vi skulle köpa inte fanns inne. Men allt annat lyckades jag få med mig hem. Det är så roligt att fara dit men nog är det skönt att komma hem efter tolv timmar :)

Jag tänkte få bjuda på lite bilder från Edwins rum, dock utan gardiner och fönsterlampor, men det har blivit så fint :)













Glad kille för en vecka sedan :)









- Jag ska bli lika duktig som min mamma är på att sy!



Uppdatering

Hej alla glada! :) Nu är jag tillbaka igen efter en lång tid med en massa flytt, stök och bök. Vi börjar få till det här hemma men än är det inte riktigt klart. Det är lite smådetaljer som ska inhandlas från ikea (vi ska dit på lördag) och datarummet är inte målat/tapetserat än.

Ikväll är sambon på avslutningsmiddag för den här terminen med klassen. Han sover hos sin syster så jag och Edwin sover själva. Ja inatt får han allt sova med mamma i storsängen :)

Imorgon ska vi in till stan, jag måste handla lite småsaker och kolla ut två presenter. Ska även lämna  tillbaka ett par skor som jag köpte i Boden. Ångrade mig när jag kom hem, eller skorna är jätte snygga men mer en höst-sko och det var inte riktigt det jag hade tänkt mig.

Ja det finns säkert mycket som jag missat att skriva/dela med mig av under tiden jag varit "borta" men det får förbli så och istället siktar jag in mig på att uppdatera oftare nu när jag fått ordning på tillvaron :)

Just det, vi ska sälja vårat köksbord med sex tillhörande stolar i ek. Allt är från ikea så är någon intresserad så säg till!
Vi hade tänkt oss 1000 kr för allt.



Bjuder här på några bilder från vårat fina kök :)







Och en liten bild på min lille kille!






RSS 2.0