lyxiga plåtburkar

Små, mellan eller stora plåtburkar, jag älskar denna SIDA!

Nu har dom fått in massor med nyheter och jag blev kär i dessa...



Perfekt att själv kunna skriva det man väljer att sätta i dom.


Edwin

Beställde en förstoring på Edwin från hans tvåårsdag, så här fint blev det när kort och ram hamnade på väggen...





För ett tag sen var det slut på pyjamas så då fick denna pepparkaka åka fram istället och Edwin sov lika gott för det.


en bra dag

har vi haft i Luleå idag! Då jag vaknade efter mitt nattpass styrde vi kosan mot stan! Först lunch på Ban Thai och sedan lite shopping! Ett besök hos Sammes syster med familj hann vi också med och efter det blev det en fika på Börjes innan vi begav oss till bion. Vi såg filmen Contagion, den var sevärd men ingen film man behöver se på bio.



Detta hittade jag till lille sonen. Julstassen är inhandlad (röd byxa, grå väst och vit skjorta med röd slipps)
KappAhl hade 25% på hela köpet för medlemmar.
Titta så söta kalsonger, det är Edwins första inhandlade.



Något till mig själv hittade jag också. En fin klänning/tunika från Vila och ett snyggt halsband till.
Den svarta blusen är från KappAhl.



Julkänslor när man klev in till Lagerhaus. Nu fattas bara snön!

Klockan springer iväg, nu blir det sängen!


snart är det helg

Oj så skönt med fredag imorgon. Vi ska in till Luleå, shoppa, äta gott och se bio. Det blir mysigt och Edwin kommer säkert ha lika mysigt hos sin mormor och morfar.

Igår kikade jag på julgardiner, det slog mig nämligen att snart är vi där. Jag hade aldrig några julgardiner i köket förra året utan bara i vardagsrummet men i år tänkte jag jula till det ännu mer.

Denna hissgardin tycker jag är jätte fin.



Finns att kika på HÄR!



måndag

Såå skönt att sova hemma inatt. Imorgon blir det dagge och träning upp för kanis med pappsen på morgonen.

Idag hade det gått jätte bra för Edwin! Det blir bättre och bättre för varje dag. Än en gång alla fröknarna på Kojan, ni är värda alla guldstjärnor som finns.

Ikväll har vi varit på Cafe storgatan och lyssnat på Jocke och kompani när dom spelade och sjöng.
Edwin tyckte det var jätte roligt och drogs med i musiken. Vi mumsade på allt från räkmackor till varma örtstycken.
Även bror och syster var med, och samme förstås.

Idag hade jag turen att vinna ett jätte fint/oanvänt armband på tradera för ynka 10 kr. Jag har även fått sälja overallen jag lagt ut på blocket så nu ska jag slå in och göra den klar för att skickas imorgon!



Här var man liten och hade 62 på kläderna.


clean







Dessa parfymer har man fått höra både ris och ros om men när jag luktade på dem så fastnade jag direkt och man kan köpa dem HÄR till ett riktigt bra pris!

max factor


Testade en ny foundation från Max Factor och jag tyckte den var jätte bra. Det är verkligen individuellt vilken typ av foundation man vill ha men den här passade mig!

IKEA

Ja i tisdags bar det av till Happis för att se vad Ikea hade att erbjuda. Jag måste säga att jag blir väldigt less på att det alltid är så urplockat och att man aldrig kommer hem med det man hade tänkt just för att varan tagit slut.
Har länge kollat på en liten besticklåda till E, men det har inte funnits det senaste året som jag varit dit.

Jag kom hem med lite småsaker iaf, bl.a en ram, några handdukar, diskborstar, två ljuslyktor, en hink och matta till E, kökshandduk, tavellist och några saker jag hade på beställning av mor och svärmor.
KNODD Tunna med lock, blandade färger Rymd: 16 l

Denn tunna i gult står nu i Edwins rum!
149:-


när liten och stor är snorig

Jag måste bara få tippsa alla mammor och pappor med snoriga barn om denna oranga lilla "sköljblåsa" När Edwin var liten, kring drygt ett halvår, var sjuk och full med snor i lillnäsan så köpte vi en slang med små filter som man sög ut snoret med. Jag tyckte aldrig om den där, dels för att jag upplevde att snoret hellre stannade kvar och att Edwin blev rädd för den där "ormen" Då slog det mig att denna lilla sköljboll som man annars använder i öronen för att rensa vax skulle funka lika bra att suga snor med. Och det är helt otroligt så effektiv den är. SLURP säger det och man får trycka ut första laddningen för att fortsätta på den andra. Rekommenderas!


Rasavil

Efter att jag lämnat Edwin på dagge for jag en sväng på byn och köpte ett par nya vinterhandskar åt E. Då ringer sambon och behöver bilen för att han ska och klippa sig så jag skyndar hem, men seg som en sköldpadda som han är så sitter jag här i bilen och väntar och väntar, så jag slänger in några rader och en bild på de nya handskarna från Rasavil.

Inte så specilla i designen men ska tydligen vara jätte bra! 249:- på Kleda!


Från min Iphone

Provar ett inlägg från blogg-appen!
Slänger in en bild på min snygga bäbis!


höstmörker

Har kännt mig riktigt trött de senaste dagarna men igår kväll bestämde jag mig för att ta igen mig lite så jag la mig med Edwin kring 19.00 och somnade strax efter det för att sedan vakna 02.30. Gick upp och tog en dusch för att sedan somna om igen utan problem och sov till Edwin tyckte det var morgon kring sju. Har även hunnit med två timmars sömn idag med sonen! Sjuk? Nej jag tror det är höstmörkret som spökar!

Uppdatering på dagisfronten:
Jag har varit där med honom måndag och tisdag, sen var mamma/mormor där onsdag och torsdag och det har faktiskt gått jätte bra. Han vidgar sina vyer och tycker nog att det är roligt att vara där, det handlar mer om att släppa mig som är jobbigt för honom. 

Idag provade vi att lämna, tårarna sprutade och han skrek efter mig när jag vandrade mot bilen. Hur kan jag, hur kan jag, hur kan jag? tänkte jag. 
Mitt lilla barn. Det kommer bli bra, det kommer bli bra intalar man sig själv och biter ihop.
Väl tillbaka tror jag att han såg mig komma gåendes genom fönstret för när jag kom in grät han och ropade efter mig. Men när jag väl kom in så blev allt bra igen och fröknarna sa att det hade gått bra! 
Så jag hoppas, hoppas att det bara kommer bli bättre och bättre. 
 Men det känns bra, vi är inne på rätt spår!

Så härligt med ledig helg förresten, sitter framför idol och funderar hur juryn tänkt med vissa av "idolerna"
Det är skämmigt vad dåliga vissa är.

Imorgon blir det en liten sväng på byn, Floristen firar 1 år så jag tänkte kika in där, en jätte mysig blomsteraffär!


äppelpaj med daim

Tänkte lägga ut receptet på denna gudomligt goda äppelpaj som jag smakade hos svärmor för första gången.


8-10 personer

3-4 äpplen
2 dubbeldaim

225 gram rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 msk bakpulver

Smöra en pajform, lägg skalade, tunt skurna äppelklyftor i botten samt hacka daimen och lägg ovanpå.

Blanda smör, mjöl, socker och bakpulver till en smuldeg som strös över äpplena.

Grädda i 200 grader ca 20-30 minuter.

Servera med glass eller vaniljsås till.







Färdig!


jul jul, strålande jul

Oj så härligt att få sätta sig ner vid datorn en liten stund innan man ska krypa till kojs. Har för inte allt så länge sedan kommit hem från gymmet, dom har förlängt öppettiderna så det är perfekt när man har småbarn som ska nattas, jag och samme får träna var för sig och turas om att träna tidigt/sent.

Idag gick det rätt så bra på dagis efter en vecka hemma med halsfluss och höstblåsor. Vi ska dit imorgon också för att "hälsa på" men sen på onsdag och torsdag kommer vi lämna. Puhh, jag hoppas verkligen att detta kommer vända som det gjorde sist, till det bättre. Innerst inne känner jag att det kommer att göra det då jag vet hur roligt han tycker att det är när han väl accepterat och blivit trygg i situationen. Men alla barn är olika, en del behöver mera tid än andra. Jag var väldigt blyg som liten, mamma berättade att hon hjälpte till att räcka upp min hand på något upprop. Edwin däremot är inte det minsta rädd/blyg för att säga ifrån och det är jag så glad för. Ingen kommer och sätter sig på honom inte.

Jag jobbar bara onsdag och torsdag denna vecka, så skönt. På onsdag har vi även p-möte så jag ska baka en äppelpaj att bjuda på. Vi turas om att baka och det är trevligt att ha något att smaska på under de tre timmar man sitter och surrar. Sen på kvällen är det föräldramöte som också ska hinnas med, kan bli roligt att få träffa föräldrarna till alla söta barn.
Jag har sagt det förr men jag säger det igen, det är helt otroligt vilka gulliga barn som går med Edwin. Idag fick han både en massa kyssar och kramar, men till slut blev han less :)

Tanken slog mig idag att snart är det jul. Jul, jul strålande jul.
Det är riktigt kyligt på morgonen så jag funderar på att dra på Edwin vinteroverallen.
Han som inte rör sig som dom andra blir fortare kall.

Vet inte om jag visat hans nya skor från kavat?
Det visade sig nämligen att hans kuoma skor var för små.
Så här ser dom nya ut:



Den här är helsvart, men Edwin har med lite gröna detaljer i sömmarna på sina.
Verkar vara en stabil sko!
Dom får åka på imorgon. Vare sig han vill det eller ej :)


virus och bakterier hit och dit

Nu har jag jobbat färdigt första passet av tre för denna helg. Edwin har fått vara hemma hela veckan och idag fick vi en tid på ÄVC för att kolla upp en blodfylld höstblåsa. Eller jag ville försäkra mig om att det var höstblåsor, att dom kunde bli röda och att det inte var något annat. Virus får man helt enkelt vänta ut. Edwin ska äta kåvepenin mot halsflussen i tio dagar, och jag upplever att han blivit bättre, eller det har han, nu hoppas vi att blåsan försvinner för den verkar vara besvärlig.

Dessa förkylningar och blåsor är som en epedemi innom förskolerna.

Imorgon jobbar jag kväll igen men innan det drar vi till korsträsk för att gratta Edwins farmor. Hade även tänkt klämma in ett träningspass.

Trevlig helg!



halsfluss

Edwin har de senaste två veckorna blivit sur vid varje måltid och formligen kastat iväg maten och tagit sig för munnen.
Höstblåsor eller tänder på g har varit min första tanke så jag valde att avvakta men idag när vi var på dagge så var humöret ännu värre så jag bestämde mig för att ringa ÄVC. Det visade positivt så nu behandlar vi med Kåvepenin tre gånger om dagen. Stackars liten, halsfluss och vem vet hur länge han har fått dras med det. Det har ju som sagt inte gått något vidare nu på förskolan och en anledning till detta kan vara att han inte kännt sig frisk. Så nu blir det att vara hemma hela denna vecka så får vi ta nya tag efter helgen.

Nu till något lite roligare, den 18:e beger jag och några arbetskompisar till Ikea med kommunal. Ska bli jätte roligt!
Gratis bussresa, kaffe och smörgåspaus.  
Jag ska inte ha något speciellt, men det är roligt att kika och jag är inte det minsta orolig att jag kommer tomhänt därifrån.


vilken vacker dag

Idag efter frukost och lite morgonstädning följde vi med mamma och pappa upp till Tväråsel. Vi var ute i det vackra, härliga höstvädret och hjälpte till att måla lite på stugan.



Glad kille som älskar att vara ute.



Busar med morbror.



Vandrar :)



Vackert.


RSS 2.0