Småsaker

Oj vad klockan springer fram. Jag hinner verkligen ingenting känns det som. Det är massa småsaker som jag har hängandes över mig, som jag måste ta mig tid att göra. Men med en liten krabat här hemma är det inte alltid det lättaste :)

Det gick oväntat bra att lämna Edwin på dagis idag, nu jobbade visserligen favoritfröken, men jag trodde han skulle bli jätte ledsen, men inte det. Skönt. Då kunde jag bege mig mot jobbet utan en stor klump i magen.
På onsdag ska jag på mitt första utvecklingssamtal. Kan vara bra att få prata ostört, annars är det alltid så högljutt när man lämnar och hämtar. Sen har ju inte fröknarna tid att prata så länge då dom har fullt upp med alla barnen. Dom ska verkligen ha en guldstjärna för det dom gör, puhh, jag tycker det räcker med en.

Jobbar kväll imorgon också, men ska äta jullunch med jobbet först. Kommunen bjuder.

Nu ska jag, hm, ja vad ska jag göra av allt som står på min lista...

första advent

Ja då var det första advent. Jag har tänt det första ljuset, fått upp och klätt våran julgran. Den blev jätte fin. Jag inhandlade nya, pumlor? Säger man så, eller heter det pullor? Dom hänger då i granen iaf och mysigt blev det.

Sambon söver sonen, men jag tror att han har somnat med honom. Vi ska hyra en film så jag ska nog kika in och kolla läget för han har varit där i en timme nu.

Här kommer lite mysiga bilder på vårat adventpynt!












jag blev så arg

Då var det helt plötlisgt lördag, eller snart söndag för klockan är 23.30. Jag tänkte slänga in ett litet inlägg innan jag kryper till sängs.

Edwin mår alldeles prima nu! Han har ätit så bra de senaste dagarna och sovit otroligt bra på nätterna. Imorse sov han till, håll i er nu, 09.20! Det är rekord, minns inte sist han sov så länge. Jo när han var nyfödd, men då var han ju vaken på nätterna ibland. Det är iaf jätte roligt att han får vara frisk igen. Jag valde att inte sätta han på dagis något i veckan då jag ville försäkra mig om att han verkligen är frisk innnan han börjar om. Problemet nu är att han inte varit på dagis på länge, och det kommer vara jobbigt för honom igen. Som tur är går jag kväll i veckan så jag kommer lämna honom kring 13.30. Och han behöver inte vara där så länge. På onsdag och torsdag är jag ledig, men jag ska höra med fröknarna vad dom tycker om att han kommer iaf. Bara för en, två timmar. Det håller dom säkert med om.

Ja igår var det kommunfest! Jag hade jätte trevligt med mina arbestkollegor. Varmrätten var kanon! Kött med bakpotatis. Efterrätten var ingen höjdare, kändes lite tråkigt. Det var en äppelruta med pulvervispad marsan. Till förrätt åt vi västerbottenpaj, och det är så mäktigt. Men det var iaf jätte trevligt.

Idag har vi satt upp våran nya, vita julgran. Det är nämligen så att vi inte hunnit inhandla så mycket julpynt till våran nya bostad så vi ville ha något mysigt att titta på fram till den 24:e. Vi skulle köpa ljusstakar idag till köksfönstrerna, men det fanns bara en kvar av dom vi hade valt ut. Då bestämde vi oss för att vara utan i år och köpa ny nästa istället. Vi överlever nog ändå, vi sätter som sagt upp granen tidigare istället.

Imorgon blir det storheden för lite julklappsinhandling, även ett besök till min goa, kära kusin Therese.

Just det, rubriken. Jag gjorde ett pepparkakshus idag, eller rättare sagt så satte jag ihop ett redan färdiggräddat pepparkakshus. Tyvärr fick jag det inte till att hålla ihop, så helt plötsligt hade jag blivit så arg att jag hade kastat ena gaveln på golvet. Så nu hade jag verkligen inte något pepparkakshus, och jag kommer inte att köpa något nytt heller. Istället för att nynna vidare på julmusik började jag nynna "Sommar, sommar och sol...havet och vinden..."

äntligen

Natten till idag hade Edwin ingen feber. Vilken lycka. Idag har han tom ätit vanlig mat. Han är fortfarande förkyld men så mycket bättre! Det vände verkligen på en gång, och han har varit mycket piggare idag. Imorgon ska jag jobba, så på torsdag blir det dagge igen. Jag jobbar nämligen natt, så han hinner krya på sig ännu mer till då.
Känns så skönt att få lite rutiner igen, det är verkligen inte roligt att gå hemma och vara sjuka. Ja vi har inte varit ut på, ja jag minns inte sist. Men nu äntligen blir det bra igen :)

Jul


 Lite julpynt från Ellos, Lagerhaus och Ilva.


15 månader

Idag är Edwin 15 månader ung! Den dagen firade vi på akuten i Sunderbyn. Inatt steg febern till 41 grader och jag började känna mig lite orolig och ringde in till Piteå och bad att någon skulle titta på Edwin. Men efter deras rutinfrågor om vätska, andning och kissande så tyckte dom jag skulle avvakta och ringa till vårdcentralen idag på morgonen. Då skulle dom slippa väcka jourhavande läkare som skulle jobba dag idag. Och visst, han var ju inte slö, med tung andning eller så, så jag förstår hur dom tänkte om än det kändes knasigt att lägga på utan att fara in. Men det första jag gjorde på morgonen var att ringa ÄVC och fick komma direkt. Lungor, hals och öron var det inget fel på. Sänkan var heller inte speciellt hög, men läkaren sa att han var lite uttorkad. Vi skulle göra ett försök till ett urinprov så Edwin fick en liten påse runt lille snorren och vi väntade och väntade men utan resultat. Då tyckte jag att han såg mer och mer trött och hängig ut så då sa läkaren att vi skulle bege oss in till akuten på Sunderbyn så han kunde få dropp. Vi åkte dit, jag, mamma, Hanna och Edwin (skönt att ha med sig någon då samme var i skolan) När vi kom in så kom en sköterska och ville att vi i första hand skulle göra allt för att själva få i honom den vätska han behövde då hon inte ansåg att han var för uttorkad eller i behov av något dropp ännu. Edwin fick en piggelin som vi faktiskt lyckades få i honom, med sprutor lyckades vi spruta in vatten i munnen, då blev det en slags sväljreflex och han var tvungen att svälja. Även denna läkare lyssnade på lungor, tittade i öron och hals och sa att det inte var någon fara. Han hade helt enkelt drabbats av ett ihållande virus som med hjälp av vätska och febernedsättande snart, förhoppningsvis skulle ge med sig. Vi slapp därför dropp ock kunde åka hem. Väl hemma drack han välling, och till min stora förvåning ville han helt plötlsigt smaka pizza med oss.
Klockan sex somnade han i min famn då vi gick omkring och sjöng. Det var en utslagen liten kille. Nu sover han och hoppas att vi slipper hög feber inatt. Har inte febern försvunnit på onsdag måste vi in igen. Det är inte mina eller Edwins planer, nu ser vi fram emot första adventmys!

Hög feber

Usch för att ha sitt älskade barn sjukt. Det är så jobbigt. Man går in i en bubbla och längtar till den ska spricka. Edwin fick jätte hög feber på fredagkväll och natten till lördag hade han varit jätte ledsen då jag var och jobbade. Jag böt en natt med en jobbarkompis så jag kunde vara hemma natten till idag. Men han har inte varit pigg och haft upp emot 41 graders feber. Jag kontaktade piteå för att rådfråga lite grann, och om dom tyckte att vi skulle komma in. Det var en jätte trevlig sköterska jag pratade med som sa att självklart var vi välkomna in om vi kände att vi ville det, men enligt han och distriktsläkaren så tyckte dom vi skulle avvakta eftersom han dricker och kissar. Äter gör han inte, men det gör han ju inte alltid i vanliga fall heller. Vi bestämde oss för att avvakta och se hur den här natten kommer bli. Kommer han ha jätte hög feber inatt också så åker vi in imorogn. Inatt tar jag ut VAB. Så otroligt bra att det finns. Vill bara att han ska bli frisk. Som förälder hinner man ju alltid tänka det värsta, att det kanske är lunginflammation, urinvägsinfektion eller något annat. Men man har alltid en magkänsla som mamma som jag tror att man kan lita på. Den där magkänslan säger till om något verkar galet och inte känns bra, och jag har inte kännt så än. Så jag litar på mig själv i detta läge. Som sagt, vi ser vad denna natt har att utvisa.

Hjortronkaka

Det är vad jag har bakat ikväll. Aldrig gjort det förr, så jag var tvungen att testa. Jag har dock inte provsmakat den, men den såg iaf god ut. Det är en kaka man gör i långpanna. En slags sockerkakssmet som du brer hjortronsylt och ett havretäcke över.

Helg imorgon, vilket innebär jobbarhelg för mig. Jag har mina nattveckor nu, men då har jag tid att plugga på demensen.

Och på lördag blir det 50 årskalas när jag vaknat. Söndag blir nog en lugn mys och filmkväll :)

Nu ska jag sova!

edwins första klippning

Ikväll har Edwin varit till sin farmor som har klippt honom! Det blev hans första klippning sen han föddes för nu var det verkligen behövligt :) Det är ju gulligt med små lockar på barn, men vi tyckte vi skulle tuffa till frillan en aning. Och det blev jätte bra!



Innan klippningen ville Edwin spela på farfars piano!



En sista bild med långhåret :)



Skynket åkte på!



Farmor kämpar på!





-Titta så fint det blev!







Vill passa på och gratta min faster Maria som fyller 50 år idag! Kram och grattis!

sjukstuga

Sitter här och försöker tycka det är gott med en tekopp utan 10 sockerbitar. Men det går inge vidare. Det smakar så lite och konstigt utan socker.

Som rubriken lyder så har vi blivit förkylda. Blä. Det började med att Edwin småhostade lite i helgen. Sen igår kväll rann det massor med snor ur lillnäsan. Han var ledsen när han skulle sova, så jag antar att han hade ont i halsen. Natten var jobbig och man hörde att det var svårt att andas, trots nässpray. Idag hade han lite feber, men har varit glad. Men jag blev tvungen att ringa jobbet för att ta VAB inatt. Det känns verkligen inte roligt, men jag kan inte lämna Edwin på dagis imorgon när han är så förkyld. Dom är dessutom ute 1,5 timme på förmiddagen så jag var helt enkelt tvungen. Jag har utbildning imorgon klockan ett men då var moster Hanna så snäll och sa att hon kunde vara barnvakt under tiden. Tack!

Idag ringde jag till Piteå för att höra om dom fått svar på Edwins blodprover. Som tur var så var alla prover bra. Han har inte något fel på sköldkörteln eller dåliga värden. Glutenproverna hade inte hunnit komma men det är jag rätt säker på kommer visa negativt. Att han inte är allergisk.

Till helgen ska vi på 50-årskalas och gratta en faster till mig. Blir roligt med lite kalas! Annars består veckan av nattjobb, hoppas PK kryar på sig snabbt.

Här kommer lite bilder på tavlorna jag pratade om.



Ramarna är från ikea, bokstäverna köpte jag på barnens hus.





Mina nya glaslyktor som lyser jätte fint!



Så här blev Edwins garderob efter ommålning. Påsarna är från ikea där jag stoppat sockar i.

Lördag

Lördag idag! Sitter vid datorn medan Edwin ligger och sover. På morgonen har vi hunnit handla till middagen och hälsat på sammes mormor och morfar. Idag ska jag slinga håret på mamma, så efter vi ätit drar vi dit en sväng. Jag har tagit upp lax och ska göra en laxgryta med spenat i. Spenat är jätte nyttigt så hoppas Edwin finner det ätbart :) Min gryta kommer inte se ut som den där grönslemmiga spenatsåsen som man fick i skolan. Det blir creme fraiche, grädde, dill, spenat och självklart lax.

Farsdag imorgon, uppvaktar ni era förädrar på "deras dagar"? Det gör jag, det roligaste jag vet, att uppvakta andra :)

AEKI

Torsdag idag, helg imorgon. IGEN. Har jag sagt att tiden går så fort någon gång förut? :)
Jag är ledig imorgon, och hela helgen lång (eller kort) Jag börjar först på måndag med natt. Oj så skönt med lite nattjobb nu. Håller det inte alls farligt.

Den 26/11 är det kommunfest så dit ska jag med några arbetskamrater. Ska bli roligt! Hoppas bara att vi hinner anmäla oss, för det är ju begränsade platser och man vill ju helst sitta alla tillsammans.

I morse var det inte roligt att lämna Edwin på förskolan. Det har gått så otroligt bra de senaste gångerna, men idag var det inte roligt. När jag sen ringer en timme senare för att meddela en sak jag glömde på morgonen hör jag hur någon skriker hysteriskt. Det var min lille Edwin. Han grät visst fram och tillbaka hela tiden. En av fröknarna sa att alla barnen var där för att trösta honom. Så söta alla barn på denna avdelning är. Den fröken som Edwin fått mest relation till och känner sig tryggast hos hade inte hunnit börja sitt pass när vi kom på morgonen. När hon hade dykt upp hade han blivit glad. Men han måste som sagt bli trygg med de andra också.

I tisdags var jag som sagt på Ikea. Men jag måste säga det, att jag börjar bli lite less deras sortiment. Trodde aldrig jag skulle säga det. För det första är det alltid så utplockat. Sen är det inte många saker som är jätte fina, utan ofast "halv-fina" Man vet att det finns samma typ av saker men mycket finare. Ja självklart också dyrare, för det är ju så att man får det man betalar för. Jag kom iaf hem med lite saker. Jag köpte en orkide men som tyvärr hann frysa. Den lever, men blommorna ser vissna ut. Hoppas den tar sig. Här kommer lite bilder på vad jag hade i mina ikeapåsar när jag kom hem:
TALLVIK Bordslampa gröngul Höjd: 60 cm Skärmdiameter: 15 cm Sladdlängd: 240 cm

En jätte söt lampa till Edwins rum. Den är inte så här gul som bilden ger sken av. Det är även små hål i skärmen som lyser jätte mysigt.
ARV BRÖLLOP Tårtfat med lock  Diameter: 29 cm Höjd: 22 cm
Ett tårtfat.


KAJSA TRÄD Kuddfodral svart, vit Längd: 65 cm Bredd: 65 cm
Nya kuddfodral.

FABLER KAMRATER Påslakan 1 örngott för spjälsäng beige Påslakanlängd: 125 cm Påslakanbredd: 110 cm Örngottslängd: 55 cm Örngottsbredd: 35 cm
Påslakan till Edwin

ALVINE KVIST Påslakan 1 örngott grå, vit Påslakanlängd: 200 cm Påslakanbredd: 150 cm Örngottslängd: 50 cm Örngottsbredd: 60 cm
Påslakan till oss.

Ja sen köpte jag lite småsaker som lyktor, tavlor (kommer bilder på detta) och lite praktiska saker.

Idag har jag varit på en demensutbildning som vi får gå via kommunen. Det är verkligen intressant och lärorikt. Även bra att skaffa sig lite spetskompetens. Måste beställa lite kurslitteratur.

Ikväll har jag och sambon rensat lite i köket, samme strukturerade upp skafferiet och jag organiserade i lite lådor. Nu är jag trött och ska sova. Klev upp 05.15 imorse.





Piteå

Veckorna bara springer iväg! Tiden går så fort att man knappt hinner vara med i svängarna. Idag har det varit full fart hela dagen lång. På f.m for vi och grattade min bästaste mamma som blev 47 år idag. Vi fikade tårta och sen bar det iväg till Piteå sjukhus för uppföljning av Edwin. Han charmade läkare och sjukgymnast som tyckte att han var en så härlig liten krabat. Dom tyckte även att han gjort stora framsteg sedan sist vi var där, trots att han är så överrörlig som han är. Han ställer och sätter sig ner utan problem, det går snabbt och han har mycket större kontroll på kroppen. Han provar släppa taget och står själv ett par sekunder, kan stå på knä och ställer sig uppför väggar utan att behöva något att ta tag om. Vi ska inte alls vara oroliga över hans motorik, att han inte går än. Hans överrörlighet gör hans bäcken så ostabilt att det kommer ta längre tid för honom än ett barn som inte är överrörligt. Sen är ju alla barn olika, det är så lätt att jämföra sig med andra. Det kan faktiskt vara inom normalramen att inte gå förrens man är 1,5 år utan att man är överrörlig.

Vikten däremot hade gärna fått vara bättre. Trots att han sjunker en aning i viktkurvan så är han ändå innom normalspannet men vi ska få träffa en dietist. Tanken med det är att försöka räkna ut hur mycket energi Edwin får i  sig under en dag. Energitillskott kan nämligen bli aktuellt för honom. För sex veckor sedan vägde han 9723 gram och idag vägde han 9980. Så han ökar inte i någon jätte fart. Det känns iaf jätte skönt att få träffa de duktiga och engagerade läkare och sjukgymnaster som är så pass kunniga på sin sak. Som jag skrev sist så går man där ifrån med en bra magkänsla. 

Innan vi åkte hem fick Edwin ta blodprover, tre små rör fyllde dom. Detta för att se så han inte har brist på något viktigt ämne i kroppen. Dom kollar även gluten. Han fick bedövningsplåster som skulle sitta i en timme innan dom skulle sticka honom. Vi hann in en sväng på stan under tiden. Där fick Edwin en skjorta av sin farmor som hade följt med. Tack tack!  

Det var en trött liten kille på vägen hem. Han sover som en stock och laddar för en ny dag. Jag ska också ladda för en ny dag. Jag jobbar imorgon 15.45 till 21.30.


Ett stort grattis...

... till min mamma och bäste vän på hennes födelsedag idag!

Grattis älskade mamma!


bildbomb

Här kommer en massa bilder! Här är Edwin med sin nya mössa!











Idag har vi varit och hämtat förstoringen på Edwin. Och den blev jätte fin. Det som blänker är från min kamera.



Idag kom mamma, pappa, hanna och fredde förbi. Vi bjöd dem på glögg. Lingonglögg.



Jag har börjat på min adventsljusstake. Den här är inte riktigt färdig än, lite smådetaljer kvar.



Två små krukor till Edwins rum som jag köpte i Umeå.



Edwins nya jeans.



Kläder till Edwin.



Mina nya skor. Här har jag hunnit använda dem.

Nu ska jag snart hoppa i säng. Är jätte trött!

RSS 2.0