Korta naglar

Ja då var det sista "ätasigspymättdagen" imorgon, alltså nyår :) Nyår blir att fira med mamma, pappa, hanna, egon och samme och edwin förstås. Min lillebror skulle vara med sina kompisar, så han går miste om oxfile med potatisgratäng imorgon :)

Idag bestämde jag mig för att klippa ner mina naglar som hade växt till sig så fint. Det är så svårt att klä Edwin utan att dom ska vara ivägen. Nu är dom korta, väldigt korta.

Edwin har börjat äta som en liten häst, han har nog en tillväxtperiod nu. Men det är så roligt då han slukar flaskorna! Tidigare åt han inte i onödan. Nu äter han nästan 170 varje gång ca var tredje timme. Nu är det bara börja köpa strl 68 åt honom. Han är väldigt lång.

Idag har vi varit och ätit blodpalt hos Janet och Erling, något jag inte ätit tidigare men det är faktiskt gott. Och inte dumt att bli bjuden på mat :)

Igår när jag var till stan shoppade jag mig en parfym för halva priset, en söt topp från bik bok, två siakrokar till edwins rum, en present till samme, en röd tröja och body till edwin. Missade Erik Grönwall som var i gallerian, jag hade fullt upp med shoppandet :)

Just de! Jag har ju beställt en dator. En alldeles egen. Hoppas den kommer imorgon. Det är en mini pc. Men fråga mig inte vad för någon, det var samme som hittade ett kanonerbjudande.

Tjingtjong!

:)

Då ska jag göra ett nytt försök med mitt bloggskrivande och hoppas på att datorn inte stänger av sig denna gång.

Julhelgen har som sagt varit bra med mycket god mat och trevligt sällskap. Men oj vad man har ätit, man vill inte tänka på alla kalorier man stoppat i sig, men efter nyår blir det nya tag för då är det dags för mig att börja på korpen. Det är riktigt roligt och bra träning.

I julklapp fick jag pengar, örhängen, ett strykjärn, en babyvakt, duschcreme, diskmedelspump i rött från cult och av Samme fick jag en jätte fin träningsväska, träningstopp, träningsjacka och träningsflaska från rönisch. Frågan är om jag ska ta det som en pik till att jag borde träna? :) Fast å andra sidan skulle jag även kunna ta det som en komplimang då han hade valt XS och S på kläderna. Fast kanske tanken är att jag ska träna så jag kommer i dem? =) Hur som helst så ska jag byta dem till M imorgon då jag drar till Piteå på mellandagsrean.

Edwin fick även han massor med bra saker! Pengar, BRIO matstolsdyna, SIA-ram, kläder och leksaker.

På juldagen var vi hos sammes mormor och morfar och på annadagen hos min faster Ihrene. På julafton var vi i korsträsk på dagen och hos mamma och pappa på kvällen. Dock kändes det ganska stressigt att fara mellan, man hann inte riktigt njuta av julefriden så framöver kanske vi kommer vara varannan jul hos våra föräldrar.

Ikväll har Emil, Sofie och Simon varit på besök! Det var roligt att träffa dom :)





Inte brist på saliv här inte =)


Nu är glada julen slut slut...

... hade precis skrivit ett långt inlägg då datorn stänger av sig! Orkar inte skriva om allt igen men tänker bjuda på bilder från julhelgen och återkommer senare med min text :)



I korsträsk hos farmor på julafton!



Edwin hos pappa.



Hos farbror Micke!



Edwins kusin Victor.



Edwins kusin Alice.



Jennie och Alice.



Hanna, Edwin, min moster Anna-Lena och hennes dotter (min kusin) Elvira. (I väntan på tomten)



Nu kommer nog tomten som för övrigt var min kära sambo :)



:) Tomten hade stappat med renarna och flugit in i ett träd, därför är tomtens näsa platt.



Mormor, morfar och Flingan!



Min mamma hade varit snäll i år.



Söta Elvira!



Världens sötaste tomte =)



Edwin hos min faster Ihrene :)



Min faster Maine och hennes karl Valter pluss min kusin Veronica!



Hos faster Ihrene.



Tror jag äter upp han snart :)



Love you!


Bilder



Första gröttallriken.



Morgongröten



Mmm :)

Kvällsgröten i matstolen (men med massor av stoppning runt om :))

:)



Ingen gladare än Edwin!

Sötis!!



Ser ut som världens haklapp =)

Fyra månader idag!


4 månader

Idag är mitt charmtroll fyra månader och vi har för första gången provat havregröt :) Det mesta kom som förväntat utanför, men lite slank det ner i magen. Edwin såg glad ut och undrade nog vad det var han fick för något. Bilder på detta kommer upp ikväll. Nu är vi hos mamma och ska käka oss en räkmacka, ja inte Edwin utan jag och mamma :)


Snart är det jul här i vårt hus

På torsdag är det julafton. Och på tisdag blir Edwin fyra månader, då är det dags för första smakisen. Vi ska börja med gröt och se vad han tycker om det :) Ska verkligen bli skojj! Något mindre skoj är ett brev som jag fick av kommunen igår. Trodde inte mina ögon när jag läste vad som stod. Jag är återbetalningsskyldig dem 4200 kr pga felaktigt utbetald lön. Då tänker ni säkert "Men har du inte sett att du fått pengar du inte ska ha" Nej det var nämligen så här att jag var säker att dessa pengar var de "retroaktiva" som kommit in på kontot. Vilket då skulle innefatta min allmänna löneförhöjning pluss min löneökning då jag är utbildad undersköterska. Men så var inte fallet. Kommunen hade inte fått in min förlängning på föräldraledigheten och trodde då alltså att jag var i tjänst dessa dagar. Men pengar är inte allt i världen, oj så bra jag har det. Jag klagar inte, det kunde varit mycket värre.

Ikväll har mamma, pappa, Fredde och Wilmis varit och hälsat på. Vi har sett nyaste terminator och den var faktiskt bra. Jag har även slingat min brors hår och imorgon ska jag klippa honom.

Jag måste skratta åt mig själv, åt de saker som numera är min "egen-tid" (nyblivna mammor uppskattar lite här i vardagen) Min egentid består bla av:

- 15 min på vårdcentralen för att ta influensavaccinet
- en sväng nedför alla våra trappor för att slänga sopor och kolla posten
- duscha med stängd dörr innan samme ska på träning, arbete eller skola
- en stund framför datorn medan vällingvattnet håller på svalna till ättemperatur
:)



-Eva-

Sänder en tanke till Eva, som idag dog för ett år sedan efter en tids sjukdom. Hoppas Du har det bra där Du är nu. Man fick sig alltid ett gott skratt hos Dig och Birger. Många roliga stunder jag fortfarande kan skratta åt.

Ett tag innan du gick bort pratade vi om att Du trodde jag skulle skaffa barn väldigt snart. Nej nej sa jag och skrattade, påpekade att man måste ju vara två om det. När jag var för att säga hej då till Dig efter att du somnat in visste jag inte att jag faktiskt då bar på Edwin. Om Du hade funnits kvar hade jag säkert fått höra: "Vad var det jag sa"

Kram till dig och din familj.

Lucia!

Edwin har firat lucia idag!




Tjoho!

Klockan är halv ett och jag har inte lagt mig än. Tänkte skriva ett par rader här innan jag hoppar i säng. Idag har vi varit och grattat pappa på hans 46:årsdag. Så vi har ätit tårta och haft en lugn dag idag. Imorgon kommer motti hem, och jag tror att hon längtar en aning efter Edwin. Han sover gott nu och ser ganska god ut kan jag lova.

Fredag imorgon, idolfinal. Vem vinner? Jag tror på Erik. Och håller nog även på honom. Har inte varit så inne i idol denna omgång som jag varit de tidigare åren. Jag har nog haft så mycket annat att tänka på.

Har hittat ett marimekkotyg som jag vill sy kappor till när vi flyttar. Dom klassiska blommorna i rött. Köket har ju rött och vitt kakel så jag tror det skulle bli riktigt fint.

Nu dags för sängen.

Bilder!



Edwins dop i kyrkan.



Världens bästa bror och syster.



Doptårtan.



Sötis.



:)



Tomten.



Oj så less jag är på att bli fotad.



Okej då, en sista bild.



Hos morfar på hans födelsedag 10/12.



:)



Edwin provar glasögon! Haha :)



Söt eller söt?



:)



Hej då :)

Måndag idag!

Ja då var det måndag igen! Min lille Per Edwin Karlsson har nyss somnat, 23.15 :) Han är bara för söt, han låg länge i spjälsängen och filurade för sig själv. När jag smög in tittade han på mig och log, som en liten buse :) Men med lite klapp baki ändan somnade han efter en stund.

Idag har vi varit hos mamma så att Samme kunde plugga ifred! Jag och Edwin har även hunnit med en liten promenad. På kvällen for vi förbi Janet och Erling, och Edwin pratade och skrattade på som aldrig förr.

På onsdag ska vi till korsträsk för då kommer Lisa och Aina på besök, på torsdag fyller pappsen år och på lördag blir det lilla julafton.

Nu mina nära och kära ska jag surfa vidare en stund på tradera innan jag hoppar i säng.
Lev å må.

Helgen!

Helgen har varit underbar! Igår for vi in till stan kring tiotiden, började med att träffa Lisa, Pelle och Aina över en fika. Hon är så söt Aina, hon har så mycket energi och glädje i sig :) Efter det shoppade vi lite julklappar och avslutade kvällen med bio och god mat. Vi unnade oss även efterätt på Ban Thai, oj så gott! Så i veckan får man dra ner på kalorierna när man legat på överskott i helgen :) Filmen, luftslottet som sprängdes var som de två andra filmerna av Stieg Larsson oerhört bra. Riktigt bra skådespeleri av huvudpersonerna.

Allt hade gått bra med Edwin hos mamma och pappa. Han vände sig för första gången från rygg till mage igår hos dom :) Så det fick vi inte vara med och se, men alldelles nyss innan det var dags för Edwin att kojjsa så gjorde han det inför sin mor och far också som blev så stolta :)
STORT TACK till mamma och pappa för skötningen i helgen.

Jag har hyrt första filmen av Johan Falk som jag ska sätta mig framför tv:n och titta på innan jag hoppar i säng. Tro det eller ej, men jag å Samme sov till 13.00 idag! Därför är jag inte så trött för att somna nu.

Vi fick tillbaka våran dator igår. Hårddisken gick ju sönder för drygt en vecka sedan, och det värsta av allt, där var alla bilder på Edwin sedan han föddes. Det gjorde så ont i mitt hjärta och ville inte tro att det var sant. Men det var det. Så nu finns det bara lite bilder kvar på mammas dator och en del hos svärmor. Datorer är verkligen inget att lita på. Man finner inga ord för hur hemskt det känns. Bara två dagar innan den gick sönder var jag på väg att framkalla massor med bilder, men av någon anledning väntade jag med det. Om jag då ändå hade gjort det!




Julstädat!

Nu har vi städat och fått det så mysigt hemma hos oss. Julgranen och alla stjärnor är uppsatta. Jag har dammtorkat överallt och tom hunnit baka saffransskorpor. Oj så goda dom blev men ack så fula.

Idag har vi varit hos mamma och blivit bjudna på en jätte god räksmörgås. Även Anette och hennes kompis Bittan var förbi och hälsade på. Bittan har flyttat från Piteå till Älvsbyn i farmor och farfars gamla lägenhet så jag måste nog följa med mamma om hon far för att hälsa på Bittan någon dag.

Ikväll ska vi till korsträsk och hälsa på! Nu väntar vi bara att samme ska komma hem.

RSS 2.0