Kommentar svar

Har fått någon anonym kommentar som jag svarar på i kommentarsfältet så du som frågat kan kika där :)

fredag


Idag har jag haft en mysig dag med mig själv i stan. Önskar dock att jag hade haft lite mera tid, för som vanligt hinner jag inte in på alla affärer. Har fått hem mig lite saker som ni kan se här lite längre ner. Det finns så otroligt mycket barnkläder och det går aldrig att hålla sig från att köpa något. Nu var iofs Edwin i behov av lite nya kläder.

När jag kom hem bytte jag om och begav mig till cafe storgatan för att träffa mina arbetskompisar. Vi åt massor av den goda tacobuffen och det känns som att jag inte behöver äta något mer i helgen.

Imorgon vankas jobb och även på söndag. Sen till veckan jobbar jag bara onsdag och torsdag. Tisdag blir det Piteå med Edwin. På söndagen kommer jag som sagt att ha inredningspartyt som jag nämnt tidigare. 




Har tidigare beställt detta a-ö motiv på signerat.se och köpte idag en ram för att rama in den.





Nya handdukar och bakformar.



Min hylla som jag pratat om tidigare. Köpte vasen och den svarta ramen idag.



Fredagscheescake.



Lite kläder till Edwin.

BVC

Idag blev det ingen spruta då BVC inte fått in vaccinet. Men jag hade gärna gjort bort det men vi får vänta på en kallelse. Han vägde 10555 gram och var 82 cm lång. Längden tycker jag man får ta med en nypa salt för det kan vara stora skillnader från gång till gång. Men på ett ungefär iaf, han växer då.

Och vet ni vad Edwin har gjort idag? Han har gått med gåvagnen själv! Helt otroligt och helt plötsligt tycker han att det är roligt. Han har gått flera svängar fram och tillbaka och fort går det. För några dagar sedan blev han bara sur när man ställde honom vid den, tänk vad det kan hända mycket från den ena dagen till den andra.

Idag har vi bjudit svärmor och svärfar på middag och det är min kära sambo som ska ta åt sig all ära för den goda maten. Oj så gott det var. Egenmarinerad kyckling i ugn med klyftpotatis, rotfrukter och tzatsiki. Till efterrätt blev det en cheescake med hallon och citronsås.

Här kommer tre små bilder på tre små inköp...

...



Hittade denna fräna adidasdress på sportringen för endast 349 kr.



Älskar dessa burkar och skulle gärna äga alla som finns.



Tittat länge på detta servettställ och idag blev det mitt.


175 kr

Nervös gick jag till tandläkaren idag. Hade inte varit dit på sju år så jag tyckte att det var dags nu.
Jag hade förväntat mig en massa hål men vet ni vad? Inte ett enda hål så långt ögat kunde nå. Jag hade såå fina tänder enligt tandläkaren. Jag blev så himla glad och trodde inte det var sant. Jag hade räknat med flera tusenlappar men gick därifrån endast 175 kr fattigare! Ingen gladare än jag.

Imorgon är det 1,5 årskontroll för lilleman. Jag gruvar mig massor för det är dags för ytterligare en spruta.
Puhh...men det kommer säkert gå bra(?)

Vad har mer hänt i veckan? Dagis går så bra så vi svävar på moln. Obeskrivlig lycka.

Afterwork på fredag och kanske en liten tripp in till stan, tänkte passa på då sambon är hemma.

Här kommer några sköna bilder.







Det gröna ni ser är "Dadda" en av "Babblarna":)




Ett gulligt...

... halsband till ett gulligt barn.



Till mitt barn som blir 1 år och 6 månader imorgon.


solsidan

Ännu en helg till ända. Samme har varit tvungen att plugga i Luleå hela helgen så honom har vi inte sett mycket av men imorgon har han den stora praktiska tentan och sen är det över för några veckor. Eller då börjar han på praktiken som han kommer att göra här på byn så det kommer inte att vara några tunga tentor under den tiden. Det är helt otroligt så mycket anatomi en sjukgymnast ska lära sig, när man ser all kurslitteratur och allt på latin undrar man om man någonsin kommer bli sjuksköterska. Det är visserligen en dröm och något jag vill och då säger man ju att allt går mycket lättare om man har motivation. Men två studernade föräldrar får vänta.

Vi har sett på solsidan ikväll och det är bara för bra. Inte lika bra denna gång som förra. Men oj vad man retar sig på Ove. Puhh vilken prick.



Det här har vi smaskat på ikväll.



Unnade mig lite helgblommor igår. Tulpaner är så vackra!

De senaste dagarna har Edwin gjort många framsteg. Han använder benen själv när han kör sin röda "bobby-car" och går jätte bra när man håller han i armarna. Tidigare har han bara satt sig ner när man försökt gå med honom men nu märker vi förbättring hela tiden, kanske känner han sig mer stabil i höft och fotleder nu. Så vi kämpar vidare. På torsdag ska vi som sagt på återbesök i Piteå.

På onsdag ska jag till tandläkaren, gruvar mig lite grann ifall man kommer ha något hål och måsta borra. Men det borde inte vara värre än att föda barn.

Nu ska jag kika efter nya gardinstänger till vardagsrummet.


bluebox

Bluebox.se har många roliga och fina detaljer.



Fina krokar att hänga morgonrocken eller något annat på. Skulle passa perfekt i mitt sovrum.



Fin brödbox. Den röda skulle passa perfekt i mitt kök.


Post och nycklar i ett.



Sittkudde för barn :)


Svinsöt tutte till svinsöt bäbis.


Snart helg

Ja snart är det helg, närmare bestämt imorgon när jag vaknat efter mitt nattpass.
Är så less denna bitande kyla nu, vill så gärna ut på byn en sväng och strosa. Och när man är ledig i helgen vill man inte bara sitta inne.

Idag har jag målat en vägg i vardsgsrummet som jag råkade spilla en tekopp på. (hur kan man spilla en tekopp på en vägg tänker ni nu, precis vad jag också tänkte då) Jag hade både tur och otur då jag hade kvar lite vit målarfärg sedan tidigare. Oturen i det hela visade sig när färgen hade torkat och var blankare än väggen. Jag blir alltså tvungen att köpa färg iaf och måla på men jag har lite andra saker som ska målas så det gör iofs inget.

Idag när jag hämtade Edwin på dagis hade det gått så otroligt bra. Fröknarna lös och sa att han varit så glad och lekt hela dagen. Lyckan är obeskrivlig och jag är så glad. Alla fröknar ska ha en eloge för deras engagemang och proffsiga sätt att ta hand om barnen. Ni är guld värda.

Imorgon ska jag på lönesamtal. Spännande och lite nervöst. Varför har människan så svårt att berätta vad man kan och är bra på, vad vi inte kan och är dåliga på har man inte svårt att prata om. Vem vet, när jag kliver ut från chefens kontor kanske jag går och köper mig en ferrari. Eller kanske inte. En vit byrå till hallen däremot skall snarast inhandlas.


Framsteg

Idag har Edwin ställt sig upp utan stöd flera gånger. Han såg så nöjd och glad ut. Han har varit nära att lyckas tidigare.

 Små små framsteg...


Glad...

... alla hjärtans dag på Er alla mina nära och kära.


melodifestivalen

Då har ytterligare en säsong av melodifestivalen dragit igång och i brist på annat brukar jag faktiskt kika på denna underhållning. Så vad tycker jag, har jag någon favorit...hmmf nej inte än. Tyckte att Christian Walls lät som en blandning av James Blunt och Salem Alfakir. Brolle är duktig på att sjunga men Dannys låt föll inte mig i smaken. Sanna Nielsen fortsätter fortfarande på samma stil, borde göra något poppigare. Loren från idol hade inte så tokig låt, och Dilba tyckte jag hade en rätt härlig låt, Babbsan blir utan kommentar.
Men jag måste bara få kritisera alla dessa dåliga mellannummer, dom är ju så dåliga att man hade gjort det bättre själv, men programmtiden ska ju fyllas ut med något.

Tänk att snart är det alla hjärtans dag, till min förvåning sa sambon för någon dag sedan "Du det är ju alla hjärtans dag på tisdag" (han var en dag fel men ändå) Vi har nämligen hängt med varandra i sju år kring den tidpunkten, så kanske blir det någon gomiddag den dagen, eller kanske sambon kommit på något riktigt romantiskt? Den som lever får se. 

I tisdags var jag och Edwin och badade, han var som ett litet plåster på mig så jag kastade iväg honom så han fick simma lite för sig själv. Nej det gjorde jag inte men vi dansade runt i ringen med de övriga barnen som också var där. 

Jobbar natt i helgen så jag jobbar min sista natt i natt och har efter det tre nätter kvar av totalt åtta stycken på två veckor. Den 25:e ska jag och mina arbetskollegor på afterwork och käka tacobuffe på cafe storgatan. Har aldrig varit på de så det kommer att bli roligt. Jag hade oturen att jobba då men har fått vikare för några timmar. 

För ett tag sedan damp det ner en 50% check från jotex i min brevlåda. Den där checken var verkligen gjord för mig och ingen annan. Jag kikade snabbt igenom deras sortiment och klickade hem en jätte fin hylla som jag tittat på länge. Nu blev den dessutom 400 kr billigare. Jag har faktiskt fått upp den i mitt vardagsrum men inte hunnit fylla den ritkigt än. Ja den är inte så stor men jag måste först komma på vad jag vill ha för saker i den?
Jag tror att jag har en bild i mitt huvud.

Jag har nu otroligt länge varit ute efter kuddfodral eller tyg till att sy kuddar till min soffa men utan resultat. Dom finns helt enkelt inte någonstans men jag hoppas att dom väntar på mig och dyker upp innom kort! Råkas man hitta några fina kuddar så kostar dom typ 600 kr styck och det är på tok dyrt för mig. Så jag letar vidare. Nu var det länge sedan jag var på ikea. Jag verkligen älskar att dra dit och jag ska berätta en hemlis, om det råkar gå för länge mellan gångerna jag är dit så drömmer jag om stället. I drömmen har jag av någon konstig anledning alltid sambon med mig som absolut inte vill följa med in. Jag kan som sagt gå och titta hur länge som helst. Tro det eller ej men jag "skyndade" igenom dollarstore en dag då son och sambo väntade på mig i bilen. När jag var klar så hade jag varit där inne i 40 minuter. 40 minuter? Sambon hade klockat mig.

Vad gör du 20.00 ikväll? Solsidan? Jag också. Det är humor.


Tentamen

Imorgon har jag tenta på min demensutbildning. Hade gärna gjort den redan nu i skrivande stund för att slippa vara nervös till imorgon. Men det kommer säkert gå bra.

Sitter och ser på sveriges mästerkock. Det är rogivande att se på matlagningsprogram.

Detta påslakanset vill jag köpa till Edwin.

 

Finns på campadre.com för endast 348 kr. Ordinarie pris 599 kr.
(Lundmyr of Sweden)




Tänker på dig varje dag.

Den där dagen blev idag

Idag har våran älskade Wilma somnat in, lämnat jordelivet för att flytta till hundhimlen.
Du har gett oss alla så otroligt mycket. Vi älskar och saknar dig, våran bästa Wilma...




Länge sen!

Det var ett tag sedan jag skrev så jag tyckte att det skulle passa bra med lite uppdatering. Sitter och glor på Wallander under tiden jag sitter här.
Igår var vi till Nimbys värld i Piteå och Edwin blev helt tokigt glad när vi kom dit. Han brydde sig inte ett dugg om mig utan kröp iväg dit han ville. Han lös verkligen som en liten sol. Och det var verkligen jätte fint på Nimbys, faktiskt lite finare än på Leos. Innan vi for hem så  åt vi lunch där och maten var jätte bra. Så jag rekommenderar Nimbys till alla småbarnsföräldrar.
Idag har vi varit till korsträsk där vi blev bjudna på middag. Jätte god köttgryta med klyftpoatis! Även igår lyxade vi till det med kött. Vi gjorde helstekt fläskfile med klyftpotatis och rotfrukter i ugn. Till efterätt gjorde vi en glass/cheescake med daim i. Riktigt gott.
Nu till det som varit veckans höjdpunkt, nämligen dagis. Det har gått såå bra för min älskade son. Han har trott sig så bra, ätit jätte bra. lekt med barnen och har fått kontakt med alla fröknarna. Han har fortfarande sin favorit, men vem har inte det. Huvudsaken är att det fungerar med alla som jobbar. Det känns som jag kan börja pusta ut. Nu känns det som att jag kan börja slappna av på jobbet, för det har varit en plåga att jobba då jag tänkt på Edwin. Men nu, nu har det vänt. Och jag hoppas att det håller i sig!
Lite bilder...
Toker på väg till Nimbys.
Älskar att klättra.
På väg ut från hajgapet!
Sen en behövlig lunch.
Trött kille på väg hem!
Maten igår.
Imorgon går jag på min nattvecka. På torsdag har jag tenta på demensutbildningen. Så jag vet vad jag har att göra fram till dess.
Nu ska jag göra mig klar för sängen.

Världens bästa Wilma

Hunden, människans bäste vän. Det är så sant som det bara kan bli. Våran Wilma, (min lillasyster) är en amerikansk cocker spaniel och har alltid betytt och betyder så otroligt mycket. Wilma föddes i Kramfors för att sedan flytta till norbottens pärla Älvsbyn. Då var jag bara 16 år och bodde hemma hos mamma och pappa. Jag glömmer aldrig då vi springer ut på bron och möts av en liten tuss som rymdes i min mammas händer. Hon var älskad redan från första stund. Hon har varit sin familj trogen och alltid funnits bredvid någon av oss. Det bästa hon vet är att få vara med, vars vi än är. Inget annat spelar någon roll för henne, bara hon får vara med. Hon älskar att leka och är lika lekfull som då hon var valp. Mat och godis är det bästa hon vet och älskar nyköpta, gröna tennisbollar. Hon kan lukta sig till dem på mils avstånd.

Trots all kärlek och lycka en hund kan ge finns det en baksida. En dag man innerst inne vet kommer att komma en vacker dag. Den där dagen när man ställs inför ett val. Ett jobbigt och tungt val. Våran underbara Wilma har fått diabetes. Hon behöver kastreras då den troliga orsaken till diabetesen är ämnesomsättningsfel. Just nu ligger hon på djursjukhuset i Gammelstan för att få sitt socker på en bra nivå. Hon ställs in på insulin och är under observation. Imorgon kommer hon troligtvis att få komma hem. Försäkringen täcker inte hela kostnaden för allt detta, men hon är så mycket mer än en hund så det finns bara ett alternativ, och det är att låta henne opereras. Jag hoppas och hoppas att hon får leva vidare flera år till för hon är trots sin diabetes full av glädje och lek.

Vi älskar dig Wilma!




Lite bilder





Tror aldrig att jag visade våran garderob sen den blev färdigmonterad. Så här ser den ut iaf. Riktigt stor och rymlig.



Nybadad kille.



Provar mosters glasögon.





Det är gott med ballerina kladdkaka!





Älskar att köra pappas gamla "bobby-car"


Edwin blev ledsen imorse som vanligt men när jag kom för att hämta honom så hade det gått så bra! Jippi!! :)
Han hade även ätit jätte bra! Vi drog vidare till varmvattenbadet för att säga hej. Edwin blev jätte glad och ville bada. Men nästa tisdag, då bara måste vi dit!

Sveriges värsta bilförare, finns det något sämre att se på?
Nu ser jag på bygglov, det däremot är bland det roligaste att titta på.

RSS 2.0