en bild på jag


Att bli förälder

Att helt plötsligt bli förälder är det mesta underbara, fantastiska, kärleksfulla men även de mest jobbigaste och ansvarsfullaste man någonsing är med om, iaf om jag pratar för mig själv. I nio månader går man och bär på något som man nästan längtar ihjäl sig efter. Man köper kläder, fixar och donar hemma i väntan på det lilla livet. Man bygger på något sätt upp vardagen om hur mysigt och underbart allt kommer att vara när han/hon väljer att titta fram. Man vet ju inte vad som väntar men längtar ändå så otroligt mycket. Och det är ju inte så konstigt att man längtade efter det som las på sin mage efter en tid med smärta och kämpande. Vi kvinnor är verkligen gjorda för att föda barn. Att vi klarar av det och sedan orkar med livet efteråt är få förundrat. När det älskade livet väl kommit märker man snabbt att man inte alls kan äta när man vill, duscha eller gå på toa när man vill längre. Helt plötsligt ändras allting till en vardag som man aldrig riktigt kunde drömma om. Bebisar sover, äter och bajsar första tiden tänkte jag. Hihi så fel man kunde ha. Spädbarnstiden är en oerhört intensiv och krävande period. Vi mammor är verkligen mammor 24 timmar om dygnet. Vi jobbar inte bara heltid om dagarna utan även på nätterna. Inte konstigt man känner sig risig ibland.

Nu ligger mitt älskade och underbara barn och sover. Nu den lilla stunden innan jag själv hoppar i säng passar jag på att ta hand lite om mig själv. Har rostat mig en macka och dricker att glas juice till. Det är ju snart dags för nattmålen så jag måste vara utvilad.

Att bli förälder är trots vissa tröttsamma dagar det mest underbara man kan vara med om.
Älskar dig Edwin.

lite bilder!












Haha vilken bild =)



En liten stund framför tv:n :)


hej å hå

Oj så gott det skulle vara med en stooor godispåse! :) Men nu ska kilona bort så det är bara kämpa på! Hade tänkt träna ikväll men hinner inte för samme är och tränar nu, men imorgon ska han få vara med Edwin så jag hinner en sväng på gymmet!

Edwin har haft bajskalas idag och varit så nära på att vänt sig helt! Han svängde över hela kroppen men armen är fortfarande ivägen för honom. Men han kommer nog på hur han ska  göra snart.

Han är på så bra humör ikväll och det är så skönt. Igår hade han en stund då han bara grät det där gråtet som betyder " oj så ont det gör" Ja jag kan ju aldirg hålla mig utan gråter med han.



Edwin i sin nya tröja =)

BVC

Idag var vi på BVC igen för att kolla så att Edwin går upp i vikt och det gör han! Han började ju äta så mycket mindre men så länge han ökar så är det inget att oroa sig för. Gerd trodde att det skulle komma att bli en mycket livlig liten gosse. Om hon grundade det på att han är vaken hela dagar och sprattlade massor nu när vi var där så förstår jag henne :)

Nu är dopet bokat och klart! Vi har varit tvunga att begränsa inbjudningarna till bara släkten då det annars blir svårt att dra någon gräns, ja det finns så många man skulle vilja bjuda. Hanna ska sjunga på dopet och hon har den mest underbara och vackraste rösten. Och i kyrkan passar den alldeles utmärkt!

Nu förösker morfar söva Edwin en stund, men inte vill han sova inte, han älskar ju att vara vaken =)



Bubbler i munnen :)



Dubbelhaka? Vem jag?


8 veckor

Idag är min lille gulleplutt åtta veckor gammal! Snart två månader den 22:a :) Tiden går verkligen fort. Jag var in till storheden idag innan jag skulle hämta samme från massörutbildningen och köpte världens sötaste tjocktröja till Edwin! Han blev så vuxen i den :) Den var i grått och brunt, en sån där tröja med rutor fram om ni vet vad jag menar? Man ser ofta dessa rutor på slipover. Till tröjan köpte jag ett par bruna byxor, tycker brunt är så sött.

Nu är Samme på fotbollsavslutning och jag väntar på att körslaget ska börja ( i brist på annat )

Vad tycker vi om årets idoler förresten? Min far sa något bra som även stämde in på mig, "man är mätt på idol"
Det känns inte alls som förr. Artisterna känns inte lika bra detta år, inga favoriter alls. Hela idol "hänger löst"

Slänger in lite bilder som jag glömt lägga upp.



Marika och hennes Victor när dom var på besök för att se på Edwin.



Pelle, Edwin och Aina :)



Moster och Edwin.



Ute med pappa =)









försäkringskassan

Oj så less man blir på FK. Jag ringde dit idag för att höra om dom fått in våran överklagan. Ingenting syntes ännu och det var två veckor sedan jag skickade in brevet. Hon sa att man alltid får en bekräftelse på att man skickat in en överklagan men att det kan ta en till tre veckor. Herre gud, vad är det som tar en sådan tid? Sen frågade jag hur lång handläggningstiden kan vara från att överklagan kommit in. Då får jag till svars sex till tolv veckor! Ja det är ju otroligt att saker och ting kan vara så utdraget. Men vad ska man göra, det är bara att vänta och se.

Edwin har haft en "gorm-dag" idag och varit hård i magen. Det är så jobbigt. Han har inte varit tillfreds alls. Nu ligger han med moster Hanna på golvet och är irriterad på alla pussar han får som moster håller på att ta igen :)


59 cm lång

Ja i torsdags var vi med Edwin till BVC för att mäta, väga och göra läkarkontroll. Edwin hade vuxit till 59 cm och vägde 5490 gram. Allting var bra med lillgrabben men Gerd och läkaren konstaterade att han har en form av kolik då han började skrika och dra ihop sig. De såg även att hans hud var "skarp" och att han kanske reagerar på den ersättning han ätit så Edwin fick utskrivet nutramigen som är mjölkfritt. Han äter det nu utan problem trots att det smakar pyton! Han har ju inte gallskrikit 24 timmat om dygnet, men har under måltiderna tjorvat och dragit ihop sig mycket. Vi upplever nu skillnad då han ätit detta sedan i torsdags så det känns bra. Han sover så bra på nätterna vilket han iofs alltid gjort men nu sover han extra bra och är extra nöjd. Ja han är bara för skön :)

Vi har nog bestämt oss för att döpa iaf, vi var lite osäkra på om vi skulle göra det eller inte. Men så blir det iaf :)

Imorgon måste jag färga min utväxt, jag och mamma ska även på gårdings och kolla in ID:s mineralfoundation. Sen kommer moster Hanna hem =) Det blir roligt, jag tror att hon längtat Edwin en aning :)



babygym

Idag har Edwin legat under sitt babygym! Han älskar det! Och så stark han är, det kommer inte dröja länge innan han vänder sig från rygg till mage, helt otroligt vad han kämpade idag :)

Nu sover han så gott och jag ska krypa ner hos honom!












ont i magen?

Finns det något så hjärtskärande som ett skrikande barn? Edwin har troligtvis haft så där ont i magen idag på eftermiddagen. Han bara grät och grät så till slut grät jag me. Man tycker så synd om de små liven som inte kan säga var de har ont. Han kom efter ett tag till ro och har sovit nu snart tre timmar. Det är bara så jobbigt då man inte kan göra annat än att trösta. Just för stunden känner man sig så uppgiven och hjälplös. Jag kanske förstorar upp det om man jämför med barn som skriker ständigt. Ja hur som helst så är det jobbigt, och ännu jobbigare för Edwin som har ont.

Igår var vi och grattade Janet, sammes mormor. Hon fick blommor och ett kort på Edwin i en jätte fin ram.
Idag har jag och mamma varit på byn en sväng, vi fikade på Cafe storgatan och köpte en present till Edwins farmor som fyller år på torsdag!

Nu är samme och tränar, han ska inte in till skolan imorgon vilket är så skönt! Mycket roligare att vara hemma då han är hemma, annars blir dagarna så långa.

Sitter och letar nya gardiner på textilboden till vardagsrummet men kan inte riktigt bestämma mig.

Nu ska jag pussa lite på Edwin!


lördag

Jag som skulle lägga mig så fort Edwin somnat, men titta vars jag hamnade. Man ska passa på att sova då de små liven sover, men då har man oftast en del saker man bara måste få gjort. Ska skriva ett par rader här, hänga en tvätt och sen krypa ner i sängen. Edwin sover ju mellan oss, det har bara blivit till en vana men vi sa det ikväll att vi ska börja lägga honom i sängen istället.

Ikväll har vi varit i korsträsk hos svärmor och svärfar. Där bjöds det på god mat som vanligt, grillat med potatis och rotgrönsaker till. Vi beställde ett babygym från ikea med Maria då hon var dit som vi ska sätta upp imorgon. Edwin gillar verkligen att ligga och titta på saker. Han har blivit så mycket mera nöjd nu om dagarna, tror att magen håller på att "mogna" till sig. Jag tror även att Minifom-dropparna är bra. På torsdag är det dags för vägning, mätning och läkarbesök. Ska bli så kul att se vad han väger. Han växer massor på längden, jag har redan börjat använda kläder i 62. I dag fick Edwin ytterligare kläder av Tore och Marianne, han har då så han klarar sig :)

I torsdags var jag och Hanna in till Piteå på "tjej-kväll" där jag fyndade en jacka på halva priset och två tröjor. Då var "Edde" med pappa :)

Här kommer lite bilder :)









På väg ut på prommis med pappa!

Stålmannen!


RSS 2.0