Vårkänslor

Våren är verkligen en härlig tid, det ljusnar ute och man har vårkänslor från topp till tå. Snön försvinner och sommaren känns inte längre som ett ljusår bort. Det luktar gott ute och solen visar sig allt längre om dagarna. Det knastrar under fötterna av stenar och grus som legat gömt under snön. Raggarna har börjat köra storgatan upp och ner, luften är frisk och jag är glad. Det är vår nu...

Lilleman verkar ska klara sig från att trilla dit igen men han är inte så matfrisk för tillfället. Det där har gått i vågor sedan han föddes så jag är inte längre orolig, inget barn i Sverige dör av svält.

Imorgon blir det kalas. Min älskade syster fyller 23. Hon har bakat en egen tårta som vi ser fram emot att smaka. Paketen är inslagna och redo för att öppnas av henne. I vår familj har vi alltid haft som tradition att tidigt på morgon sjunga för den som fyller år, med paketen på sängen och tårta efter det. Det spelar lixom ingen roll att vi blir äldre.






(bild lånad från google)


inte igen

Drygt två veckor fick Edwin vara frisk för nu verkar det som att han är på väg att bli sjuk igen. Inte igen! Det värsta av allt är att han slutar äta, och jag vill inte åka in någon fler gång. Idag ville han inte ha välling på morgonen och hade bara ätit lite morötter till lunch på dagis. Han är täpp i näsan och inte på det bästa humöret och det betyder att det är på gång igen. Hoppas hoppas och hoppas lite till att det inte är lika kraftigt som förra gången. Det är alltid så långdraget när han blir sjuk, först tar det tre dagar innan det bryter ut helt, sen är han sjuk i fem dagar för att sedan återhämta sig i tre.

Fortsättning följer...


Stugfobi

Snart är ännu en helg till ända och jag har ett nattpass kvar. Det är så härligt att det ljusnar så tidigt på morgonen för visst känner man sig mycket piggare då. Det luktar vår ute och man kan inget annat än att längta till sommaren. Så härligt och roligt det ska bli. Nu har vi bokat våran lilla semester till Lycksele. Tanken var först att vi skulle bo på hotell, härligt med frukost på morgonen och att kunna lämna stället utan att behöva städa efter sig. Men sen slog det mig att vad ska vi göra efter vi varit på djurparken, sitta och trycka inne på hotellrummet kändes inte så lockande så trots min stugfobi blev det att vi bokade en stuga. Nu var det inte vilken gammal stuga som helst utan en fräsch och nyare stuga där tom jag kan tänka mig sova. Jag har stugfobi till gamla äldre stugor där jag vet att en massa människor har bott och kanske smutsat ner. Där gardinerna blekts av solens ljus, där dammet grott fast och toastolen trots rengöring är smutsig. Nej fy, så ser inte våran kommande stuga ut iaf för den ser ut så här...

 





Ska bli jätte mysigt och roligt! (bilder från ansias camping)

Till sommaren har jag även bestämt mig för att införskaffa en cykel. Det är så härligt och lätt att ta cykeln dit man vill. Ja så länge vädret tillåter förstås. Vi har en cykelstol åt Edwin och han tycker om att åka i den så det saknas bara att jag hittar mig en bekväm och någorlunda bra cykel.

Till veckan står jobb på schemat och en lillasyster som fyller år på fredag så då blir det kalas. Träning skall också klämmas in. Tummen upp för kraft och hälsas jätte fina gym. 

Tänkte få tipsa om en bra flaskborste från bambino, men som inte skall köpas från barnens hus då man kan köpa den på konsum 20 kr billigare. Så här ser den ut:


Jätte lätt att rengöra med. Fem flaskborstar av fem möjliga.




fläskläpp

Idag stötte jag ihop med Edwin på något underligt vis, jag fick ett sår under läppen och ont i halva skallen medans Edwin verkade helt oskadd. Och tur var väl det, däremot tog smällen så precis på mig att det kändes rejält kan jag lova. Men efter två alvedon blev det lite bättre men det känns som att tanden är lite rörlig. Det har mína två framtänder varit sedan rälsen tog borts men nu känns det som att det blivit värre. Kanske värt att kollas upp.

Idag har det varit en kanondag på dagis. Det gick så bra att lämna, inte en enda tår och han hade ätit så bra! Han har verkligen tagit igen det han gått ner i vikt, jag menar vem orkar palt till efterrätt då man nyss ätit en stor portion med potatis och fisk? Jo Edwin! Han hade bara sovit tio minuter idag men har trots det varit världens gladaste men när klockan slog 18.15 hade han somnat i min famn framför TV:n.

Idag har jag varit på gymmet och det gick jätte bra trots ett lååångt uppehåll. Nu ska det bli läääänge till nästa :)

Nu lite bilder:



Så här ser man ut när man härmar en bil.



Reklam på TV kan vara väldigt intressant ibland.




lördagmorgon

Klockan är snart nio och jag sitter framför nyhetsmorgon och njuter av tystnaden men saknar redan min lille son som befinner sig hos mormor och morfar. Klockan sex vaknade jag första gången och kände mig jätte pigg, kroppen är så inställd på att vakna den tiden men jag lyckades faktiskt somna om till kvart över åtta. Jag tänkte att nu när jag för en gångs skull får sova så måste jag ju faktiskt försöka sova vidare.

Vi hade en jätte trevlig dag igår i Luleå där vi grattade Edwins kusin som blev två år. Först var vi en sväng på stan för att hitta en mössa till Edwin men utan resultat. Den vi beställde från Villervalla var jätte liten, men vi kommer skicka tillbaka och byta den till en större, min tanke var att jag kanske skulle hitta en likadan i Luleå men inte det. Innan vi begav oss vidare på kalas så åt vi lunch på Östens pärla. Jag och Edwin tog en kycklingpizza men det var ingen höjdare. Stark och lite småbränd. Men sen blev vi bjudna på världens godaste tårta som smällte i munnen på oss. Aina och Edwin var så söta tillsammans, trots att det bara skiljer ett halvår mellan dem så hinner det hända mycket på den tiden. Edwin var väldigt kramgo och ville pussas men det gillades inte alla gånger :) Ja dom är bara för härliga de små liven.

Efter kalaset bar det av hemmåt igen, vi lämnade Edwin hos mamma och pappa och handlade sedan hem mat för att göra tacos. Oj så gott det var. Jag hyrde även en film som vi slog på senare med en massa gotta till. Sen stupade jag i säng, man är inte van att vara uppe till tolv nu för tiden, jag vet, jag är en liten pensionär.

Nä nu ska jag klä mig, städa ihop här hemma lite och sen ska jag fara och pussa upp min lille son!
men först lite söta bilder...

...







Edwin är lite för kramig tycker kusin som har fullt upp med att spela innebandy.




Framsteg

Puh vad trött jag är. Ska snart hoppa i säng men tänkte först skriva ett par rader här.

Imorgon blir det dagge för Edwin. Han är äntligen frisk förutom tänderna som kan göra honom på riktigt dåligt humör om dagarna. Han fick typ alla på en gång. Han har förresten tagt tre små stapplande, darriga steg mot oss nu. Det kommer det kommer. "Den dagen han börjar gå kommer firas mer än han tvåårsdag" sa sambon igår. Och självklart ska det firas! Med tårta, balonger, fyrverkerier, tobbe trollkarl och markoolio.

Idag har vi varit en sväng till Piteå, vi strosade i lite affärer och hälsade på brorsan innan vi begav oss hemmåt.

På lördag ska vi och gratta Edwins kusin som fyller år. Ska bli jätte roligt! Och efter vi varit där får vi barnfritt resten av kvällen när vi kommer hem så då blir det att laga lite god mat och kanske hyra en film.

Titta vilken söt barnstol jag hittat...





vårjacka

Ny vårjacka från villervalla är på väg hem till oss.




Till jackan en röd mössa och en röd scarves!


sjukstuga

Att ha barn är verkligen underbart på alla sätt och vis, men det finns ett undantag och det är när dom är sjuka. Natten till måndag vaknade jag av att Edwin var kokandes het. Puhh tänkte jag, ännu en förkylning med hög feber. Det var bara att ringa jobbet och stanna hemma. Febern fortsatte att vara hög även på fredagen, då ringde jag BVC om råd då hög feber bör börja avta efter fyra dagar. Hon bokade in oss hos jourläkare som tittade på Edwin och konstaterade att han hade indragningar när han andades. Det var alltså lite nedsatt lungfunktion på ena sidan. Han fick kortisontabletter för att sedan inhaleras och det var inte det lättaste. Edwin är av någon anledning livrädd all sjukvårdspersonal som finns. Jag och sambon fick verkligen kämpa för att hålla fast honom. Det var kämpigt när han skrek och grät av rädsla, då ställer man sig frågan som förälder "hur kan jag göra detta" Men snabbt har man insett att man är tvungen. Han är för liten för att förstå att det är för hans bästa och att det inte är något farligt. Ssk tog även en sänka, den var bara på tolv vilket var bra då man med det värdet kunde utesluta infektion. Läkaren skickade oss däremot till Sunderbyn på akuten ifall han skulle behöva inhaleras mera. När vi kom in dit senare på kvällen så lät andningen bra så vi kunde bege oss hemmåt igen. Febern började avtå igår men han hade stunder på dagen och kvällen då han skrek utan att vi kunde lista ut vad som var fel. Jag klämde på magen men han kändes mjuk och bra. Hade då kommit hem från jobbet för att vara beredd att åka in igen men det vände och han blev lugnare och slutade att skrika. Troligtvis så var han så pass ur form, hade/har ont i bröstet pga av hosta och slem så vi avvaktade och det blev inte så att vi åkte in igen. Inatt har han sovit bra och jag for och jobbade på morgonen. 
Han har gått ner nästan ett halvt kg på sex dagar. Och han som inte har så mycket att ta av.
Nu hoppas vi att han snart blir frisk igen, när han är sjuk är det väldigt långdraget och intensivt.

Idag efter jobbet blev vi bjudna på middag hos svärmor och svärfar, och det var som vanligt jätte god mat!
Tack för det!

Just sett solsidan, det är ju bara för bra. Humor på hög nivå. Söndagens höjdpunkt.

Nu ska jag hoppa i duschen och sen ska jag och sambon se bröllopsfotografen.


roliga bilder

Fångade lite roliga miner på min lille son.





Trodde aldrig jag skulle sluta skratta när jag såg dessa bilder.




Projekt minikök

Hoppsan, insåg att det var ett tag sedan sist. Jobb och mammig son är vad som stått på schemat de senaste dagarna. Edwin har blivit extra mammig och är som ett litet plåster, dock ett väldigt gulligt och mysigt litet plåster. Fick veta att enligt "böckerna" är den största seperationsångesten för ett barn vid 18 månader så det kanke har sin förklaring. Dagis går ju så otroligt bra nu så det är iaf inte det som spökar. Han är helt enkelt en mammig liten killeman.

Vi var som sagt till Piteå i tisdags och det gick jätte bra. Han hade ökat alldeles normalt i vikt och läkaren sa att han är helt i fas med den psykologiska utvecklingen. Den fysiologiska går frammåt dag för dag så både läkare och sjukgymnast tyckte att allt såg kanonis ut. Det har vi ju redan sett själva men det är skönt att höra det från dom proffessionella också.

På söndag stod inredningspartyt på schemat men kvinnan som skulle komma och hålla i allt har inte hört av sig till mig och det visade sig att hon aldrig lagt in mig i hennes kalender. Det var märkligt tyckte jag. Vi pratades vid i början av februari och hon skulle kontakta mig en vecka innan vilket hon aldrig gjorde. Mailade innerum.se igår och då ringde en annan kvinna upp och sa att hon skulle be henne ringa mig. Men det har hon inte gjort så ni som läser min blogg: Det blir inget inredningsparty.

Projekt minikök, vad är det? Jo jag pysslar på i Edwins rum som är bland det roligaste jag vet. Jag har beställt lite smått och gått och ska göra färdigt lite inredningsdetaljer runt hans minikök. Bilder på det kommer innom kort (eller då jag är klar)

Var ut på zara.se som öppnat webshopp idag. Hur söt var inte denna jacka? Skulle passa perfekt till E.


179:-

Ledig fredag,lördag och söndag. Så härligt. Hoppas det blir bra väder så man kan vara ute. Ingen blåst tack!





RSS 2.0