Varmt!

Puh vilken värme det varit/är idag. Tur att vi har AC i sovrummet, i de övriga rummen går det inte att vara så vi drog till mamma från morgonen och var hos henne hela dagen. Edwin har ätit 123 isglassar och har trots värmen varit på gott humör. Edwins moffi kom hem med en jätte pool efter han slutat jobba och den invigde vi allihopa.

I helgen blir det jobb för fulla muggar!



Edwin och Agnes tidigare förra veckan.



Efterrätten jag gjorde på midsommar, vit chokladmousse med passionsfrukt och färska jordgubbar.


Iphone 4


Sommar sommar

Om tre veckor har jag semester, och jag har knappt haft tid att börja längta för det är alltid något man pysslar med om dagarna  samtidigt som man ska hinna jobba så jag har helt enkelt inte insett att det börjar närma sig nu.

Och om två månader fyller Edwin år, två år sedan man låg inne på Sunderbyn i sexiga nättrosor och fullkomligt åt lustgas.
Två år sedan vi fick se våran lilla skatt, snusa på hans bäbishud och stolt visa upp honom för alla.

Igår var vi till Ikea men många av de saker som vi planerat att köpa hade tagit slut på lager. Edwins säng var slut, men det blev en annan som också var jätte söt, blir säkert bra det med. Hittade även hur söta gardiner som helst till Edwins rum (jag vet, jag kommer mig aldrig till att sy upp egna) Småpynt, tårtredskap, burkar, leksaker, sängkläder och annat smått och gott fick följa med hem.


20/6

En av dom tråkigaste utgifter som finns måste väl ändå vara de utgifter man måste lägga ut på sin bil? Vi var på väg upp till korsträsk i fredags när bilen plötsligt dog, det var precis att samme hann ta in på en liten väg. Det lät inget om bilen, den bara tystnade och tyckte att den hade gjort sitt för den här dagen. Vi är lur om att det kan vara bränslepumpen som spökar, hoppas hoppas inte att det kommer bli något dyrt kalas. En bil måste man ju desvärre ha, iaf om man vill någonstans utanför byn.

Igår bjöd jag upp Mika och Victor på fika, vi surrade på medan Edwin och Victor roade sig själva. Det hinner gå så långt mellan gångerna man ses, men det måste bli bättring på det.

Nu ligger jag nog och sover gott efter min sista natt för denna helg.

(tidsinställt inlägg)


19/6

Var tvungen tänka efter om jag verkligen skrivit rätt datum på min rubrik, det är redan 19:e juni? Jag vet inte vad jag gör då dagar och veckor flyger förbi mig, det är iofs bra då jag kommer närmare min efterlängtade semester.

I helgen jobbar jag natt och likaså till veckan, jag går av morgonen på midsommarafton så det är ju alldeles perfekt. Vi har dock inte hunnit planera något för denna dag men jag vet vad jag ska göra för smarrig efterätt, närmare bestämt vit chokladmousse med massa bär till.

På söndag drar jag, sambon och svägerskan till IKEA. Ska bli roligt, det var så länge sen jag var där ;)

Edwin har den senaste veckan börjat vandra mer och mer, längre sträckor och har bättre tålamod med att det tar  längre tid att gå än krypa. Hur gulligt är det inte med stapplande barnsteg? Har man en dålig eller sämre dag räcker det med att titta på sitt barn så är allt bra igen. Barn är så härliga, söta, fulla av liv och glädje, de ger oss föräldrar så oerhört mycket och när man stannar upp för en stund inser man ännu en gång hur lyckligt lottad man är.

Barn är underbara.


Sommar


17/6

Igår var vi in till Luleå för att leka av oss på Leos lekland. I bollhavet blev jag och sambon barn på nytt och kastade de färgglada bollarna på varandra, till jag tyckte att det var nog och Edwin ville utforska något annat. Han älskar verkligen att vara där och han var som en solstråle hela dagen, trots utebliven sovstund och vandrande på affärer vid storheden.

Edwin fick massa saker, bla lite nya sommarkläder, rorri-racer-bil-schampo, nalle-puh-tvål, fem små bilar, asfaltskritor, nytt ritblock och lite annat smått och gott.

Igår hämtade jag ut mina nya skor som jag beställt, och jag blev jätte nöjd, men jag hoppas att dom inte går ut sig något för dom sitter inte så jätte tajt.


16/6

Idag kom brevet från NLL, norrbottens läns landsting.
Det var med ett bultande hjärta jag slet upp det medan jag var helt ovetandes om vad som skulle stå.
Till våran glädje visade sig provsvaren vara normala.
Oerhörd lättnad, lycka och tacksamhet.





bilder



På havsbadet.



Sand mellan, under och på tårna.



Busar med pappa.



I väntan på Freddes utspring...



:)



Nöjd lillebror!



"För vi har tagit studenten"


12/6

Jag tycker det är knepigt att komma på dessa rubriker, så från och med nu blir det dagens datum som gäller. Väldigt enkelt och snabbt.

Vad har hänt sedan sist jag skrev, jo lillebror har tagit studenten! Vi åkte in till Piteå i den nästan olidliga värmen, trots AC i bilen kände man sig varm. Och varmare blev vi då vi stod i gassande sol och väntade på utspringet som vi efter en stund kom på att vi hade missat. Min kära sambo sa att dom absolut inte hunnit springa ut, så vi trodde på det ända tills Fredde ringde och undrade var tusan vi var. Till slut fann vi varandra, han fick bamsekramar, blommor, och gossedjur kring halsen och det traditionella studentplakatet i sin hand. Hur dom överlevde i sina kostymer är för mig en gåta för det var så otroligt varmt att man vissa stunder inte visste vart man skulle ta vägen. Efter traktorkörningen blev det mat på max och efter det for vi hem till Fredde och Alexandra där det vankades kaffe och fika. Sen styrde vi kosan mot havsbadet där vi hälsade på min faster där dom står med deras husvagn. Det är det snyggaste vagnet jag varit in i. Det var inte den traditonella "husvagnsinredningen"  utan det såg ut som ett modernt kök som folk har hemma.
Edwin passade på att svalka sina små fötter i vattnet och det tyckte han var jätte roligt. Han sov inte en enda minut denna dag men var på strålande humör till han somnade gott för kvällen.

Imorgon går jag på mina nätter och på torsdag ska jag och hälsa på Ida i Luleå, ska bli jätte trevligt.

Bilder kommer imorgon!



Varmt

Vilken otrolig värme det varit/är. Nu ska vi ju inte klaga på detta men liiite jobbigt är det när luften står stilla och man svettas för minsta lilla.

Igår blev det premiärbad utomhus för Edwin. Inte i någon sjö eller ett hav utan i hans balja. Det tyckte han var jätte roligt, roligare än att ta prover på vårdcentralen. Han blev ledsen då han såg stället och värre blev det när vi kom in, och värst när vi satt i stolen och alla fick hålla fast honom. Någon vikt eller längd var ingen ide att försöka sig på för rädslan var på topp och jag ville inte utsätta honom något mer. Men han växer, så jag är inte orolig över det. Han växer ut tröjor och det är ju ett bevis på att han blir större.

Idag har jag jobbat min enda dag för den här veckan. Imorgon drar vi till Piteå där min lillebror tar studenten. Vi tar med oss en liten picknickkorg då vi misstänker att alla restauranger kommer vara fulla. Så vi hoppas på fint väder, men med lite ljumma vindar.








Sommar



Målade tånaglar, det är sommar.

Idag ska vi till ÄVC och ta prover på Edwin för att utesluta muskelsjukdom. Dom på barn trodde inte att det skulle visa något men jag bad om att få kolla upp det så man slipper gå och fundera, vara rädd och orolig. Vi har fått hem "emla" kräm som vi ska smörja i armvecken, det är en bedövningssalva så han kommer inte att känna när dom sticker. Men usch vad jag gruvar, han är ju som sagt så rädd och vi kommer få hålla fast honom. Det känns i hela mitt hjärta kan jag säga.



Balen 2011











Dom var/är så vackra!


Nationaldagen

Jag har aldrig firat nationaldagen på något speciellt sätt, däremot har jag firat min mormor som fyller just denna dag.
Vi har ätit tårta och en massa fika, och jag känner mig fortfarande mätt så här på kvällskvisten.
Samme är och spelar tennis och jag ska se om det går någon bra film på TV.

Imorgon ska jag och se min lillebror och hans tjej när dom går på balen i Piteå. Jag ska aggera fotograf och min syster ska sminka och göra Alexandra ännu sötare.

Och här kommer dagens stora händelse:
Grattis Jenny och Chrille till eran son!


G-star

Fredag kväll och första helgpasset är över. Den här veckan har gått otroligt fort, iofs är den ju inte över än, men snart känns det som.

Idag har vi varit på lekparken och lekt med lisa, pelle och edwins kusin aina. Efter det åt vi lunch på centrum och dit kom även solbrända svärmor som varit i Turkiet. Hon hade köpt världens sötaste kläder till Edwin, och inte vilka kläder som helst utan G-star! Sä här söta var dom...







"Dotte" vaktar Edwins fika-fat.



Målade en fågelholk och köpte två små fåglar som passade perfekt där. En rolig sak i ett barnrum.



Postlådan!



Det var roligt att hämta ritpapper själv.



Mot lekparken (tidigare i veckan)



:)

Nu ska jag mysa framför TV:n innan jag gosar ner mig med Edwin.


Midbec



Midbec har kommit med en ny, retro kollektion på deras tapeter och jag älskar verkligen den här. Den finns även i rött, turkost och grönt. Den röda blev jag sugen på att tapetsera i våran hall, det är nämligen så här att igår kväll när jag stod och plockade i Edwins rum säger sambon "Alltså jag skulle kunna tänka mig att göra om i hallen" Jag var tvungen gå fram till honom och fråga ifall jag hade hört alldeles galet. Men jag hade hört alldeles galet rätt.

Den här rullen får du endast om du vill/kan lägga ner 799 kr, alltså ingen billig tapet men ack så söt!


IKEA


Vi har en liten ide, om vi köper den här sängen åt Edwin så kan vi skjuta den mot våran och då finns ingen risk för att han trillar ner. Även ett perfekt tillfälle att sakta men säkert vänja honom vid egen säng. Jag kan ändå ligga bredvid honom till han somnar utan att en massa ribber är i vägen.



Ett barnbord som jag så länge tänkt köpa och det är ett måste nästa ikea tripp.



Även två stolar till det så klart.

Snygg bänk som jag var sugen att köpa in till våran hall. Fint att sy en sittkudde i något häftigt mönster på.


Ruggigt

Vilket ruggigt väder vi har idag. Blött, grått, trist och tråkigt.

Igår somnade jag redan halv elva, var riktigt trött men utvilad och pigg på morgonen då jag begav mig till jobbet.
Jag är ledig imorgon och då ska bilen städas och tvättas. Hoppas bara att det inte kommer regna...

Jätte överrörliga fotleder sa sjukgymnasten igår men trotts det såg hon stora framsteg sedan sist vi träffades. Även höftlederna är fortfarande ostabila. Fötterna har däremot ett hålrum så han är inte plattfotad, det är fotlederna som inte är starka nog än. Det är bara se tiden an, uppresningar och gåträning så mycket som möjligt. Allt som stärker är positivt. Vi skall träffas till hösten igen för att följa upp utvecklingen och då tar dom ställning till om fotinlägg kan komma att behövas.

Finmotoriken var super, läkaren var imponerad sist över hur han höll i penna och han är riktigt duktig på att rita. Han är även duktig på att pricka små föremål i små saker, som exempel att stoppa pengar i en spargris. Man ser att han har bra kontroll på sina händer och sjukg. sa att det ofta blir så att dom utvecklar en motorik före en annan och speciellt om man har något som hindrar en som i Edwins fall grovmotoriken.




RSS 2.0