Hubbabubba

Idag blev det inget dagis, Edwin har inte blivit kvitt förkylningen och har haft lite feber i helgen. Men imorgon ska vi dit, eller han, jag ska på byn och försöka tänka på annat under tiden. Hämtar honom lite före tolv för då vi drar vidare till ugglan på varmvattenbadet. Vi kommer inte att bada, vill inte riksera att förkylningen blir värre. Men vi ska dit och säga hej till sjukgymnasten och få se vad dom gör för något.

Ikväll var vi förbi Jenny och Chrille en sväng. Edwin var inte på det bästa humöret, jätte trött och därmed gnällig och ledsen. Han somnade direkt vi kom hem. Dom hade fått det så fint hemma och kommer få det ännu finare då allt är klart.

Var och handlade på konsum idag och köpte hubbabubba. Minns ni när man var liten och tuggade på dessa stora fyrkanter som knappt rymdes i munnen. Och då man var överlycklig när man lyckats blåsa en jättebubbla. Hubbabubba är underskattat.

Idag har jag hunnit sola. Men bara åtta minuter, ljushyad som man är får man ta det vääldigt försiktigt. Tanken är att ni så småningom inte ska bli bländad när ni ser mig på byn.

Tjao!

10490

På morgon när jag och Edwin klivit upp, klätt oss och ätit frukost begav vi oss ut på byn en sväng innan det var dags för BVC. Jag köpte barnvänliga färgpennor åt Edwin på Gårdings som han har hunnit rita med. När vi kom fram till BVC och "G" kom ut blev Edwin glad men när vi kom in på hennes rum då kom paniken. Han är så rädd när man kommer in dit, han tror säkret att han ska bli stucken eller vara med om något obehagligt. Till slut fick vi iaf en vikt på honom så nu väger han 10490 gram, längden han jag inte höra och glömde fråga för jag hade fullt upp med att klä och få honom på bättre humör. Den 5/11 vägde han 9980 gram så han har ökat 510 gram på ca 2,5 månad. Det var tydligen bra så det kändes skönt att höra. Han äter ju som sagt så bra nu så det är inget jag är orolig över däremot ville läkaren ha en vikt på honom till nästa återbesök.

Lämning på dagis idag var som vanligt, jätte ledsen. Sen ringer sambon 15.30 och har missat bussen hem från Luleå så jag fick ringa mamma som tur var kunde hämta Edwin på dagis. Och det hade tydligen gått jätte bra. Han hade inte varit ledsen utan bara trött :) Så roligt! Till veckan kommer han att vara där varje dag. Jag jobbar bara onsdag och torsdag men resterande dagar kommer han att vara där mellan nio och tolv.

Hej hopp.


Flörtar

Idag känns det bra i magen! När jag och samme for för att hämta Edwin på dagis fick vi höra av fröknarna att det hade varit en bra dag! Det pirrade till i magen och jag kände mig så glad där jag stod. Han hade inte blivit ledsen då "favorit-fröken" hade gått på rast. Han hade även trott sig att leka med barnen! Det hade helt enkelt varit en bra dag om än han hade blivit väldigt trött mot slutet. När jag lämnade honom blev han ju självklart jätte ledsen, nästan med panik i blicken men så länge man vet att det går över och fungerar att vara där så kan man få känna glädje! Vad ska man säga, det blir bättre och jag är så lycklig över det.

Edwin har lärt sig att säga moster, och det låter så gulligt. Ingen är mer stolt över det än moster Hanna.

Imorgon ska vi på BVC för vägning och mätning. Jag tror på en stadig ökning på vikten sedan sist.

Jobb i helgen men trots det kanske det blir Leos lekland!

Nu ska jag städa ihop lite här hemma men först en bild på min snygging då han flörtar för fullt med sin mamma.



Jag låg dubbelvikt då jag såg denna pose. Kunde inte sluta skratta. Snacka om att fånga "flörtet" i rätt "ögonblick".







Roligt, tråkigt och party.

Tråkigt:Puh. Edwin blev så klart jätte ledsen när jag lämnade honom idag. Efter 45 minuter ringde jag för att höra om det gått över men han hade varit ledsen från och till. Dom får han på andra tankar en stund och sen kommer han på sig igen. Nu återstår tre dagar av denna vecka, blir det då inte bättre så måste vi gå vidare med detta. Jag håller ändå hoppet uppe.

Roligt: Idag när jag och Edwin for för att hälsa på mamma möts vi av en oerhört glad och skinande mor som säger "Edwin har varit med i Nyhetsmorgon" VAA? säger jag och blir lika glad som mamma var. "Jo det är sant, jag såg han nyss och försökte ringa dig"

Min lille Edwin har varit med i nyhetsmorgons tema om vad lycka är. Dom ville ha bilder inskickade på vad man tycker att lycka är. Mamma hade ett kort på Edwin som hon sms:ade in med texten: "Mitt barnbarn Edwin är lycka" Och helt plötsligt så är han där på skärmen och Kristin Caspersen hade kommenterat "Han var ju för söt"
Och detta missar jag! Jag stod just då ute i kylan och tankade bilen.
Men att han varit med på TV känns ju bara så häftigt. Nu är Edwin en kändis och har alltid med sig block och penna för att kunna skriva autografer.

Party: Är du intresserad av heminredning? Kom då till mig den 6/3 kl:14.00 på heminredningsparty! 
Anmäl dig här eller slå mig en signal.  

Hushållsnära tjänster

Fredagmorgon trodde jag inte mina ögon, Edwin hade blivit sjuk över natten och det visade sig att han hade feber. Det är inte meningen att det ska gå bra tänkte jag. Det var bara att ringa på dagis och säga som det var. Det kunde inte komma mer olägligt. Men vad göra, inte så mycket mer än att gilla läget, köpa mera nässpray och stoppa fickan full med snytpapper. Våran helg har alltså inte varit så händelserik. Iofs är den inte över än, det är ju en dag imorgon också. Jag och sambon har sett en dålig film ikväll, inte ens värd att nämna.

Idag bestämde jag mig för att beställa hushållsnära tjänster. Så skönt om någon kunde ta hand om min tvätt för en dag. Men vilken tur jag hade för jag behövde aldrig ringa någon då det visade sig att jag redan hade en hjälpreda. Han gick verkligen in för att sortera kläder, eller iaf sortera ur kläderna från påsarna.









Till slut behövde han en liten paus.





Inte lätt att vara liten och snorig.


Helt plötsligt hängde den bara där.

Jag börjar dagens inlägg med att svara på Camillas fråga om vart jag köpt mina turkosa gardiner. Dom finns på Ellos och om jag inte minns fel så var det ett reapris på dem. Kan verkligen rekommendera dem, rummet blev väldigt mysigt.

Dagis då, han blev som jag befarade ledsen när jag gick iväg, hade varit det lite från och till under tiden jag var borta. Satte mig i fikarummet i ca 20 min. Imorgon ska jag nog lämna honom en timma iaf. Sen kommande vecka ska han vara varje dag där, och blir det inte bättre då flyttar vi till en planet där man har lön fast man inte jobbar.

 
Idag var jag in på elkedjan för att se om jag kunde hitta någon ny vardagsrumslampa att köpa. Och helt plötsligt hängde den bara där, min lampa. Jag lånade hem den för att prova, och det kan bara inte bli bättre. Kolla här.





Vilken skönhet.

Igår och idag har sambon haft grabbfrämmande som ställt upp som frivilliga nåldynor. Det är nämligen så att
Samme övar på ackupunktur och jag är impad av både honom och hans grabbar. Jag fick mig ett och annat gott skratt.







Nu sängen.


Sjukgymnasten

Igår kom sjukgymnasten från Piteå på besök. Hon studerade Edwins kropp medan han rörde sig. Hon tyckte att allt såg jätte bra ut. Honsåg stora framsteg och sa att det inte alls behövde dröja så länge innan han kommer börja ta sina första steg. Hon sa att han har gjort allt i rätt ordning "enligt boken" (om barns utveckling innom motoriken) men att det bara tagit mera tid pga överrörligheten. Angående fotlederna som är väldigt överrörliga kommer vi att avvakta till nästa läkarbesök om det kan bli aktuellt med fotinlägg. Hon trodde inte det men att beroende på hur det ser ut på några veckor framöver kommer dom ta ställning till det då. Hon tyckte att han rörde sig jätte fint i sidled, kröp precis som man ska, ställer sig upp och ner med starka ben och tyckte att allt såg så fint ut.

Här kommer en liten bild på min snygging.



Idag fick jag veta att jag hade turen på min sida och fick andra semesterperioden i år. Jätte roligt, den första känns alltid så tidig. Jag ska redan nu sätta mig ner och titta hur jag kan förlänga den med lite FP dagar.

Imorgon ska jag prova att gå ifrån Edwin på dagis en liten stund. Hoppas på det bästa.



Snabbt inlägg!

För jag ska städa toan innan jag hoppar i säng. Men här kommer bilder på de nya gardinerna i vardagsrummet som jag lovade.





Som ni ser är gardinerna ljusare på ena sidan, vilket var jätte fint.

Laxsoppa

Tiden på kvällarna bara rusar iväg, helt plötsligt är det dags för att sova.

Idag till middag gjorde jag den där laxsoppan som jag pratade om, blev riktigt god! Blev kvar massor så det är perfekt som lunch till oss alla imorgon.

Mamma, pappa, Hanna och Fredde har varit och hälsat på ikväll, så Edwin fick busa av sig innan han somnade för kvällen. Han somnade innom loppet av en minut, utan att överdriva.

Vet ni vad jag skulle vilja ha till min hall? Den här.


Nya gardiner

Idag hämtade jag ut mitt paket från Ellos. Gardinerna jag hade beställt passade verkligen jätte bra! Nu återstår bara att fålla upp dem, så när det är gjort ska ni få se på resultatet. Beställde även lite kläder, en jätte söt tunika, en kofta och två toppar.

Dagis gick kanonis idag! Små framsteg hela tiden. Lycka!

I helgen är det jobb som gäller och ett tvåårskalas på söndag.

Nu ska jag förbereda lunchen inför imorgon.

Utbildningsdag

Dagen på dagis igår gick bra. Vi hade lite otur på morgon, vi hade ingen bil då den var på service.
Men perfekt att mätaren bara visade -2 ute, trodde jag, men när vi kom ut så kände jag att det inte alls bara var -2 och mycket riktigt, det var -22. Jag hade missat en tvåa så det var bara att springa upp igen och klä Edwin extra mycket innan vi vågade oss ut igen. Men vi klarade oss utan frostskador iaf.

Väl inne på dagis så blev han som tidigare ledsen och ängslig tills vi varit där en liten stund. Han började efter en stund våga leka lite grann men har ändå koll på var jag är. Men han gråter inte och blir inte rädd när han ser fröknarna. Under dessa tre dagar har han byggt upp en lite tryggare situation, dock med mig där på plats. Tanken var då idag när jag skulle på föreläsning att han skulle bli lämnad från morgon och bli hämtad efter lunch av mamma men då började vi tänka om. Dessa tre dagar kan vara förgäves om han idag skulle bli lämnad och det inte alls skulle fungera. Då är dessa tre "trygga" dagar som bortblåsta och man är tillbaka på ruta 1 igen. Då kanske det skulle vara ännu svårare att få honom att bli trygg igen. Hur som helst, jag känner ju mitt barn och jag vet att han behöver mera tid så hela nästa vecka kommer jag att vara där med honom. Det som har gått bra hittils kanske bara har gått bra för att jag varit där så jag måste sakta men säkert prova gå ifrån honom lite inne på dagis för att känna av läget. Jag jobbar bara tre dagar till veckan vilket var bra, men jag kommer ta FP dessa dagar, tur att dom dagarna finns.

Föreläsningen idag var intressant men oj så trött jag blev, hade inte sovit så mycket inatt och Edwin gjorde morgon redan 05.30.

Här kommer förresten bilder på våran nya byrå som passade utmärkt i vårat vardagsrum.





Jag flyttade på den här ramen och tyckte att den passade bättre ovanför denna byrå. Korten gör sig inte rättvisa
då man fotat i mörkret, men den är iaf jätte fin. En randig fondvägg här till vänster skulle göra susen och fullborda rummet. Det kanske jag ska önska mig av sommar-tomten. Nu sängen.


Dagisresume

Ja igår var det dags igen, med en klump i magen klädde jag min son. Tittade på honom och sa glatt att nu skulle vi på dagis för att hälsa på barnen och fröknarna. Han tittade ganska roligt på mig, nästan som att han tänkte "jasså ska vi det" När vi klev ut från bilen och en av fröknarna precis kliver ut genom ytterdörren kommer det första gråtet men som tur var gick det över lika fort som det kom. Väl inne ville han inte bli satt på golvet, utan ville vara i min eller sammes famn. Men efter en liten stund där inne börjar han vidga sina vyer och är inte alls lika brydd om att vara ett "plåster" på oss. Han pekar, ler och kryper tom omkring lite grann. Barnen som är så söta med honom ger honom saker att leka med, massor med pussar och kramar och idag sökte han sig faktiskt lite till dem, han såg inte alls rädd eller förskräkt ut, alltså en bra dag idag! Han kröp tom ut från det rummet som jag och samme satt i, han for inte iväg så långt då han kom på att han ville se vars vi var, men att han kunde släppa oss för en stund var en stor sak! Det blev alltså en utmärkt start på denna vecka.

Idag tog jag ut föräldrapenning för att även idag kunna följa Edwin. Idag blev han som väntat ängslig när vi kom in i hallen på dagge men vi klädde av oss och gick in i rummet där de barn som var vakna lekte. Det var bara två stycken så det var väldigt lungt och skönt. Han ville sitta i knät och jag lät honom göra det så han fick känna att jag var där med honom och hoppades att han skulle tina upp. Efter en liten stund så blev han sugen på att leka lite med sakerna som fanns en bit längre fram, så han kröp ner från mitt knä och roade sig med en liten traktor och en grön boll. Pojken som var vaken erbjöd Edwin som vanligt 100 olika leksaker så han blir då verkligen inbjuden till lek med barnen. När han får se fröknarna för första gången efter att man kommit in blir han lite smårädd och vill gärna upp i famnen, men efter en liten stund så bryr han sig inte om dem längre och han verkar då inte vänta på att dom ska "ta honom" från mamma. Innan julledigheten var det svårt att vara med honom där för då var han ledsen hela tiden och hängde på mig, trodde sig en liten stund men inte långt ifrån mig, max 30 cm.
Så fort fröknarna pratade så blev han rädd, rädd att dom var på väg att ta honom. Det verkar som att distansen under dessa två veckor har gjort nytta trots allt. Vi har som sagt inte lämnat honom än så det är fortfarande lite ovisst hur han kommer att reagera. Det gör mindre att han är ledsen precis när jag far, går det bara över och han kan leka och vara glad då är det ingen fara. Men det är som sagt inte meningen att han ska måsta vara där och må dåligt.

Imorgon ska vi dit från morgonen och stanna över lunchen, (eller idag, ser att klockan passerat tolvslaget)
Håller tummarna på en bra dag!

Nu ska jag sova!


Söndag

Ja då var helgen över. Vi blev erbjudna barnvakt igår till idag så jag och sambon gjorde jätte god mat och har passat på att städa i skrubben, sånt man inte kan göra tillsammans när sonen är med helt enkelt, så nu har vi det skinandes rent här hemma. Även julen är som bortblåst och jag inväntar nu mina nya gardiner till vardagsrummet som jag har beställt. Dom kanske hinner komma fram i veckan.

På torsdag ska jag på utbildning i Luleå med jobbet, problemskapande beteende kommer dagen att innehålla. Kan säkert bli intressant. Beroende på hur det går för Edwin mån-ons så får vi se om vi lämnar honom på dagis eller inte, annars får han vara hos mormor på torsdag men jag håller som sagt alla tummar och tår på dessa tre dagar vi har på oss att vara där med honom.

Vad skulle du göra om du vann 100 miljoner kronor?

Jag skulle:
*skänka pengar till mina nära och kära
*skänka pengar till välgörenhet
*köpa en ny bil
*köpa hus
*resa
*fara till ikea en gång i veckan
*besöka alla stora shoppingstäder
*bjuda sambon på en fotbollsresa till London
*öppna ett äldreboende med bästa tänkbara vård
*köpa alla prylar till hemmet som jag länge spanat på
*bjuda syrran till hollywood och brorsan till boda borg i skellefteå
 
Ja, det är mycket jag skulle göra om jag vann pengar. Men vem vill egentligen ha för mycket pengar, inte jag iaf. Människan lever för att sträva efter nya saker, om vi skulle ha allt, vad skulle vi då sträva efter?




Laxsoppa

Äntligen helg och jag är ledig, dock närmare måndag vilket innebär dagis efter två veckors ledigt. Men jag ska tänka positivt och hoppas på det bästa. Kanske kan lite distans göra susen. Vi ska som sagt inte lämna honom de första dagarna utan vara där med honom.

Igår var vi på släktmiddag i korsträsk. Det var sammes pappas sida som kom och kalasade. Där var det knytkalas med jätte god mat! Och jag har ätit världens godaste soppa, en laxsoppa. Mmm så god den var. Jag måste ta reda på receptet. Att jag inte passade på att fråga kocken när jag var där?
Det var iaf en trevlig och rolig kväll. Edwin lekte med barnen och det är så roligt att se. Var inte alls så brydd om var jag höll hus. En kusin till samme sa att Edwin var en kopia av mig, då blev jag glad, för det är inte så ofta nu för tiden jag får höra det. I början när han var nyfödd var han bara lik på mig, men sen ju äldre han blev började han likna far sin. Men då händer det att en del tycker att han bara är lik på mig. Tänk så olika man kan tycka. Vad tycker ni? :)

Idag har inte Edwin velat äta och mot eftermiddagen förstod vi varför för han spydde upp sitt mjölkglas. Det är magen som inte riktigt är bra. Fiser värre än en vuxen karl (eller dam) och det småbubblar lite i magen. Men han är då hur glad som hellst så han verkar iaf inte sjuk så hoppas det bara är tillfälligt.

Vet ni vad jag gjorde idag? Jag tog fram saxen och klippte min son. Det blev en liten impulsgrejj som faktiskt blev helt okej. Farmor ska däremot få putsa till lite :)




"Måste barn dricka mjölk"

När jag jobbade köpte jag en Vi föräldrar tidning för att sysselsätta mig under nattens tio timmar. Där var det ett reportage om barn måste dricka mjölk eller inte. Och varför man serverar lättmjölk åt barn på dagis. Nu vet jag svaret på varför dom serveras lättmjölk, det är visserligen någon fler kcal i vanlig standardmjölk men i lättmjölken är det tillsatt D-vitamin.

Vi föräldrars dietist Sara Ask säger så här:
"Nej man måste inte dricka mjölk, men det underlättar. Fem deciliter mjölk motsvarar hela det rekommenderade dagliga intaget av kalcium för ett barn och 25% av rekommenderat dagligt intag av D-vitamin, förutsatt att man väljer D-vitaminberikad mjölk (mellan,lätt eller minimjölk) Det är svårt att från kalciumsynpunkt ersätta mjölkprodukter med andra livsmedel. Till exempel motsvaras mängden kalcium som finns i fem dl mjölk av nästan ett kilo broccoli eller vitkål per dag. Vid en mjölkfri kost välj berikade produkter före kalciumtillskott. Dels får barnet i sig andra bra näringsämnen då, dels kan det leda till mer matglädje och bättre matrutiner än tabletter" 

Tidigare var nämligen Edwin inte så mycket för att dricka mjölk, och då ställde man sig frågan om man "måste" dricka mjölk. Nu idag har han helt plötsligt blivit jätte bra på att vilja dricka mjölk. I detta reportage stod det bra med fakta, kring barns kalciumbehov och hur man går till väga om man inte kan dricka mjölk på grund av allergi.

Nu kan jag tipsa om att Vi föräldrar drar igång en ny omslagstävling!

Nellie vann vår omslagstävling 2010

Förra året vann Nellie från Piteå av 7000 inskickade bilder.

"Vinnaren av omslagstävlingen kommer att pryda omslaget på Vi Föräldrars omslag i augusti 2011.

Alla barn som deltar måste vara mellan 4 månader och 2 år när bilden skickas in och bilden får vara max en månad gammal."

Gå in på www.viforaldrar.se och var med!


Fischer Price Duck Potta

Det finns verkligen allt möjligt till de små. Vad sägs om denna potta från Fischer Price som ger ifrån sig musik som belöning för att uppmuntra de små när dom "levererar"


Eller kanske en till sig själv?

Hittade denna potta på www.o-rasa.se
Såg även lite annat sött...



Ett så kallat "ljus-hus" fast i form av ett utedass. Skulle vara roligt att ha inne på dass.



Fot och handavtryck. Perfekt att föreviga ditt barns händer och fötter i. Och det bästa av allt enligt mig, tar inte så stor plats och ryms i min sons "samlar-låda" från första tiden.


Trött

Idag känner jag mig riktigt trött efter nattens arbete. Kommer att lägga mig tidigt. Här kommer lite bilder på min nyårskille.





Han fick för sig att leka med en liten plastkopp.



:)



Den här slipovern har Edwins mormor gjort. Jätte fin!



Min morotskaka.



Gillar att leka med "Babblarna"


Önskar...

...alla mina läsare ett Gott Nytt År! Nyårsafton firade jag på jobbet vid tolvslaget. Oj vad det sköts raketer! Det ser väldigt vackert ut om man kikar ut från fönstret. Undrar vad detta år har att erbjuda. Jag längtar redan till sommaren, semester med familjen, och det bästa av allt, en liten son som ska få fara till Lycksele. Vi ska bo på hotell och bara mysa på! Kan tänka mig att Edwin kommer älska att se på djuren. Shopping och god mat kommer nog också att stå på schemat. Oj vad jag började längta massor nu! Men tiden den går fort, kan inte fatta att Edwin blir 1 1/2 år den 22:a februari. Min lilla kille, han är bara för härlig. Vet ni vad hans första ord blev förutom mamma,pappa och titta där? GARAGET! :) Han är helt galen i mormor och morfars garage. Så fort vi kommer dit pekar han och säger "gggarajet" Han har varit ett riktigt busfrö dom här dagarna, det skiner bus och glädje i hans mörka vackra ögon.

Igår innan jag begav mig mot jobbet så åt vi god mat hos mamma och pappa, alltså en väldigt lugn kväll.
Tacos stod på meyn, och det var gott efter all denna julmat!
Bilder på min nyårskille kommer senare.

I veckan hade jag tänkt fara på Leos Lekland med Edwin, var även sugen att dra till boden för att bada. Vi får se vad vi hinner och inte. Dagis är som sagt inte öppet än och samme har inte börjat om skolan så det gäller att passa på.

Idag har jag bakat morotskakorna klara inför sambons 25-årsdag! Hoppas att dom kommer smaka. Det är iaf ett säkert kort dessa morotskakor, jag älskar dom!

Den 7:e januari kommer denna skönhet hem till oss:



ODDA byrå, från Ikea.

Den kommer få sin plats i vardagsrummet. Skulle verkligen vilja ha en av lamporna på denna byrå som jag visade tidigare.
Måste bara bestämma mig för vilken av dem först.

RSS 2.0