Tillbaka

Hej Ni där ute som följer min blogg, nu är jag tillbaka efter några dagars förkylning och trötthet. Har inte orkat blogga men nu är jag back in business. Edwin har även han varit lite krasslig ett par dagar, han åt inte som vanligt och var allmänt gnällig. Man märkte att han inte riktigt mådde bra, men nu är han piggare så nu väntar vi bara på att det ska bli lite varmare ute så vi kan börja om med våra prommenader.

Ingen träning har det blivit då man varit sjuk, men jag är van att jag blir sjuk då jag börjat träna bra :) Men det är mycket bättre att vila till man blir frisk, annars förlänger du bara din förkylning. Så jag har väntat till min förkylning gav med sig så imorgon är jag tillbaka på korpengolvet för att träna vidare.

I torsdags var det dax för 6-månaderskontroll för Edwin. Han vägde 8020 gram och var 68 cm lång. Ni som läst min blogg tidigare undrar kanske hur man kan krympa en halv centimeter, Edwin var nämligen 68,5 på förra kontrollen då han var 5 månader. Då hade han alltså vuxit tre centimeter sedan 4 månaderskontrollen. Men vid denna kontroll kunde vi rätt snabbt konstatera att den mätningen var felmätt. Så hur lång Edwin var vid fem månader får vi aldrig veta, men nu är han iaf 68 lång. I övrigt var allt jätte bra, Gerd och läkaren tyckte han var charmig och skrattade gott åt honom och då blir man allt en stolt liten mamma där man står.

Idag har vi städat upp på vindan inför flytten. Vi har såå mycket saker som ska packas ner och vi ville gå igenom vinden och slänga massa skräp som vi samlat på oss med åren. Och jag hade tusentals klädpåsar/säckar som jag måste gå igenom, det jag eller någon annan inte vill ha kommer jag att skänka till röda korset.

Sitter och ser på skidor nu, men Kalla får ingen medalj. Det var riktigt jämt mellan norskan och polskan.



I gåstolen med en väldigt rolig min :)



Har målat Edwins bokstäver röda, kommer nog att bli jätte fint.



:)



HAHA, den här minen får han ofta till, undra vad den står för? :)


6 månader!

Tänka sig, idag är min älskade lille Edwin hela sex månader. Grattis grattis till dig :) Vi har firat med lite hemmagjord tårta, och Edwin fick smaka lite grädde :) Vi har även hunnit vara en sväng på byn idag med mamma och Hanna.
Annars har det varit en lugn dag med halvårsfirande!

I helgen var vi som sagt på revyn, och den var himla skoj :) Innan det åt vi på Tresco och blev bjudna på mat där av Maria och Roger, tack än en gång :)

Eftersom det är ett tag sedan jag skrev har jag här en massa bilder att dela med mig av :)



Aina på besök :)



Härlig tjej :)



Edwin och Aina.



Coool kille i brillor han fått av mormor :)



:)



Världens bästa kille på hans sexmånadersdag!



Puss!





Handvirkad svamp till Edwin från mormor.



Mmm så gott med svamp.


Torsdag

Ja då var det fredag imorgon igen, Hanna och Fredde kommer hem så då får man träffa dom :) På lördag blir det ju tresco och revyn, roligt :)

Idag har jag å samme varit barnvakt åt Aina för en liten stund och det gick bra, hon är ju så skön :) Har tagit lite kort på henne och Edwin men har inte hunnit lägga in dem.

På kvällen for vi förbi Micke och Jennie för att hälsa på. Har mätt lite fönster där så jag kan börja kolla efter gardiner.

Nu sover Edwin gott och jag ska själv krypa till kojs.

Den här skinn-boleron har jag köpt från bubbleroom :)¨



Det är inte jag på bilden, tyvärr :)

Vårkläder

Nu har jag beställt massor med vårkläder till Edwin. Han växer så det knakar på längden så storlek 74 kan snart börja användas, eller det kan han säkert ha redan idag. Men det blir roligt då paketet från ellos anländer till oss :)

Idag har Maria, Lisa och Aina varit på besök. Hon är så skön, glad och sprallig liten dam =) Vi har även hunnit förbi mamma och pappa en sväng. Annars har det inte hänt något mer idag.

Här kommer lite bilder på Edwin :)



Myser med ninen innan det är dags för att sova.



Mys!



Trött kille!



Leker med foten och stoppar den sedan i munnen för att smaka på den :)

Pump

Nu sitter jag i sängen med datorn efter ett "pump-pass" på korpen. Lilleman sover i sin säng och somnade alldeles själv då jag la ner honom. Jag satt på sängkanten och tittade medan han snurrade x antal varv tills ögonen gav upp. Då blev locken för tunga och han somnade till slut.

Idag har vi varit ute och gått med mamma och wilmis, det gjorde vi även igår. Då var vädret finare än vad det var idag. Längtar efter solen, låt den komma för att stanna.

På lördag ska vi se revyn och äta på tresco, ska bli roligt för jag har aldrig sett revyn utan bara hört talas om den.

Tjing!

Glad alla hjärtans dag!

Har nyss varit på en kvällsprommenad, jag hann inte fara på korpen då samme var tvungen att plugga.

Igår hade vi myspys här hemma, Edwin sov hos mamma och pappa och vi var hemma och bara slappade, lagade god mat, åt lite godis och såg film! Men nog längtar man allt efter honom när man vaknar på morgonen om än det är otroligt skönt att få lite egentid. Ja detta surr om egentid, en del mammor skäms eller får dåligt samvete för att man vill vara för sig själv ibland, att ha egentid helt enkelt. En del tycker sig vara en dålig mor om hon lämnar bort sin bäbbe för att bara bry sig om sig själv. Jag läste dessa kloka ord i en tidning idag:

Malin, mamma till Hilma och Astrid säger så här:
"Hallå där, du blir inte ett småbarn själv bara för att du har ett! Du behöver andra saker i livet än blöjor och nappflaskor. Om du tar ledigt ibland, tar hand om dig själv och gör något som du tycker är kul kommer du att känna dig mer tillfreds. Och det kommer att märkas av alla i din omgivning, alltså bara bra för din lilla familj. Unna dig att sköta om dig själv också, gå till frissan, ta ett härligt långt bad och känn dig snygg"

Jag är alltså en mamma som inte alls känner skuld till mitt barn för att jag vill vara själv ibland. Jag älskar mitt barn över allt annat och älskar honom inte mindre, eller tror att jag gör honom något ont för att jag lämnar bort honom. Jag är en bra mamma, och jag trivs med att säga det :) Säg det du med, vi mammor är kanonmammor om än vi vill raka benen ifred, gå på toa ifred, shoppa kläder till oss själva eller shaka(?) loss på krogen för någon gång.

:)

Puhh!

Har precis varit på ett gympass, körde kondition och sprang på löpbandet. Det gick rätt bra faktiskt. På söndag blir det korpenträning, jag tror att det ska vara bodytoning då. Det passet är både kondition och styrketräning i ett.
Ibland när jag går förbi Älvåkra drömmer jag mig tillbaka då jag tränade och tävlade i friidrott, det var verkligen en obeskrivlig känsla att ta på sig spikskorna och springa för allt man var värd. Det var nästan som att sväva. Tyvärr satte min nervositet stopp för mig själv då jag tävlade. Jag minns hur jag skakade när jag skulle ställa in mitt startblock. Jag brukar fantisera om hur det hade gått för mig om jag inte varit så nervös, antagligen mycket bättre, för nervositeten tog ner mig så mycket. Visst har jag en del lopp jag kan vara stolt över, men önskar som sagt att jag hade haft lite mer nerver.

Nu ska jag se om min lilla Edwin har vaknat :)

Träbokstäver

Har just gjort en liten beställning från panduro, helt plötsligt hade jag hittat det jag så länge sökt, nämligen träbokstäver! Dessa bokstäver ska jag måla och skriva "Edwins rum" med. Varje bokstav är ca 20 cm hög och kommer nog att bli jätte fina då jag målat dem. Bokstäverna ska sen upp på en av väggarna i rummet.

Ikväll har jag varit på en prommenad med Jenny, det var trevligt att ses då det var ett tag sedan sist :)
Hon hade sina söta hundar med sig, Zingo och Pepsi :) I övrigt har det varit en lugn dag, inte så händelserik.

Nej bäst jag hänger upp min tvätt innan jag hoppar i säng!


Mer bilder

Glömde ju bort en del bilder som jag och PK (PerEdwinKarlsson) tog idag men här kommer dom :)











Kraaaaam!

Onsdag

Igår kväll gick det inte att komma in på bloggen men idag verkar det fungera igen så då ska jag passa på att skriva ett par rader.

Igår var det lilla julafton för mig, Samme kom hem från Barca och hade köpt fem stycken små parfymer till mig, mamma gav mig ett ansiktsrengöringskitt med massa olika saker för att jag varit hundvakt och sist men inte minst ringde sammes mormor och morfar för att be oss komma och hämta lite palt :)
Edwin fick sig en liten Zlatan-tröja av pappa och blev så söt i den :)

Idag har vi varit hemma och städat på, mamma kom förbi en sväng så jag kunde knoga på lite här hemma. Det blir verkligen fort stökigt! Längtar så mycket till vi flyttar att ingen kan ana hur mycket jag längtar. Större utrymme är vad vi behöver.

Till helgen har jag och Samme varit tillsammans i sex år, tiden den går fort, tyckte nyss vi träffades på Tresco. Det är så roligt att tänka tillbaka :) Minns att jag mötte Samme när han var på väg upp från dansgolvet och jag på väg dit. "Hej" sa han glatt, och på den vägen blev vi ett par :) Vi ska ut på Tresco och äta så Edwin ska vara hos mamma å pappa, han ska även sova där så får vi sova ut på söndag. Så skönt :)

Nu ska jag lägga upp lite bilder!





Mitt nya armband.



Min nya blomdekoration, dock inte mycket till blomma kvar:)



Fick av Samme.


Snart hemma igen!

Ja nu är det inte så länge kvar innan Samme är hemma igen, få se om jag måste iväg för att hämta honom eller om han kan åka med någon. Jag tror dom skulle vara framme på kallax kring 14.45.

Nu ligger Edwin och sover, han har ätit lunch med hela ansiktet idag :) Efter det blev det ett bad för lillkillen vilket var behövligt, han luktade nämligen biffstroganof hela han :)

Maria: Nej lampan är från Ellos men påminner lite om den du har :)

Nu ska jag sätta lite färg på mina fransar.


Sovrumslampa

Funderar på att köpa den här lampan som sovrumslampa.



Inga bilder

Ja imorgon kommer Samme hem, som vi längtat efter honom :) Han har haft med sig kameran så jag har inte kunnat lägga upp några bilder på Edwin, men Hanna har ju varit hemma så hon har fått se han på riktigt istället. Men nu har Hanna åkt tillbaka till Umeå, få se när hon kan komma och hälsa på nästa gång, inte allt för länge vill vi vänta den här gången :)

Idag har jag, mamma och Edwin varit en sväng på byn. Vi fyndade lite fina saker från Blommor och Ting, och jag köpte ett jätte snyggt snöarmband från mim.

Sitter och kollar runt på tänkbara sänglampor till mina kommande sängbord. Har hittat dom jag tror att jag kommer köpa, har redan en i svart men ska kanske köpa två i vitt.

Till middag idag blev det tacopaj, det är gott! Nu ska jag dricka mig en kopp kaffe!


Barnrumsinredning

Kikade runt på Stoff och Stil, dom har verkligen en del fina tyger och till kanonpriser dessutom. När man inte har råd att lägga ut 500 kr/m så passar 99 kr/m bättre :)

Detta tyg funderar jag på att köpa och sy gardiner till Edwins rum :) Det kostade förresten bara 59 kr/m.



Besök www.stoffochstil.se

Här är lite ikeasaker som jag ska köpa till rummet!








Det här är mjuka, byggbara klossar :)


Bra förvaringskorg.


Katrinplommon

Ikväll blandade jag i extra katrinplommonpure i Edwins kvällsgröt, vi var nämligen tvugna att hjälpa han på traven idag för att få honom att tömma magen. Han har varit rätt så hård och det har gått långt mellan gångerna han fått göra något. Men idag pratade jag med min faster Maine och hon sa att det inte var någon fara att ge mikrolax för någon gång så vi gjorde det och äntligen har de kommit ut! Min faster är sjuksköterska och har jobbat många år med småbarn, så det är perfekt om man behöver lite råd.

Idag har vi som sagt varit och ätit en jätte god lunch hos faster Maria, tack än en gång =) Sen drog vi på mim där jag köpte en prickig tröja men jag ska lämna tillbaka den, kändes inte bra när jag kom hem. Edwin somnade i moster Hannas famn och såg helt avslappnad ut så vi skyndade in på ICA och handlade lite grejjer innan vi begav oss hemmåt. Nu sitter vi och ser på Lets dance, eller jag sitter här och slänger ett öga på tv:n då och då.

Imorgon blir det prommenad, ska bli skönt. Hoppas att vädret tillåter.

Gått i ide

Nej jag är ingen björn som gått i ide, jag har bara inte haft tid att skriva, eller jag har inte prioriterat den lilla tid jag haft åt att sätta mig vid datorn helt enkelt.

Denna vecka har vi bott hos mamma och pappa för att vara hund och eldvakt. Pappa jobbar långa dagar och mamma är inlagd på rehabilitering i Boden på Garnis vilket jag tror jag nämnde tidigare. Men imorgon kommer hon hem och vi har alla längtat efter henne, tror även att hon längtat efter oss :) Idag beslöt vi för att överraska henne så jag, Hanna och Edwin styrde kosan mot Boden, knackade på mammas dörr och ställde Edwin framför dörren, själva gömde vi oss bakom. Oj vad hon såg häpen ut, hon blev så chockad och förvånad över att lille Edwin fanns framför hennes ögon. Så det blev en lyckad kväll för både oss och mamsen. Min mamma har en ryggskada som innebär att en del av hennes koter är stumma, de rör sig inget när hon rör sig, detta i sin tur medför att hennes muskler får jobba och slita jätte hårt runt dessa koter och det skapar smärtor i nacke, huvud och rygg. Hon har även något som heter Fybromyalgi, det är en svårbeskriven sjukdom då det idag inte finns direkta symtomer som kan ställa diagnos. Läkare har lite olika teroier och bedömmer lite olika, men i stora drag handlar det oftast om att man har ont i kroppen på vissa speciella punkter, man kan även ha "allmän sjukdomskänsla" i kroppen fast man inte är sjuk. Ja det är en blandad kompott helt enkelt. Jag skulle önska henne för allt i världen att hon skulle få bli kvitt detta, men det är något hon måste leva med. Tycker bara så synd om henne då hon vill göra så mycket men att all denna värk ska sätta stopp. Eller ingenting sätter egentligen stopp för min mamma, hon är en riktig kämpe som kämpar in i det sista.

Jag var in och handlade på konsum för någon dag sen, kön var lång och bakom mig stod två (för mig okända) kvinnor och diskuterade en ganska intressant fråga som jag nu har enligt mig själv svar på. Dessa kvinnor diskuterade varför människor bloggar, hur man kan finna det intressant att lägga ut bilder på vad man äter, köpt för kläder/underkläder, hur mycket man väger osv, dom tyckte även det var hemskt att lägga ut bilder på sin familj och sina barn. Dessa två kvinnor har antagligen ingen anledning att behöva blogga, för jag kom fram till att jag bloggar verkligen av en smart anledning. För det första är det jätte kul att kunna tipsa andra människor om saker och ting då jag själv tycker det är jätte skoj att bli inspirerad av andra som bloggar och lägger ut bilder på allt ifrån heminredning till kläder. Det kan tändas en ide som jag själv spinner vidare och gör något av. Men nu till det viktigaste av allt, jag har världens största släkt, som innehåller allt ifrån 22 kusiner till fem fastrar, fem farbörder, en moster och en morbror. Denna stora tjocka släkt (en del av dom) följer min blogg för att kunna ta del av Edwin och hans utveckling då de inte hinner se honom så ofta. Då är min blogg alldeles underbar, för jag kan visa så mycket till så många på ett enkelt sätt.

När jag stod där i kön och lyssnade på dessa två kvinnor tänkte jag att smaken den är verkligen som baken (den är delad)

Jag har suttit och kikat runt på barninredning, jag vet precis hur jag vill ha i Edwins rum. Jag ska måla en vägg i petrol och resten i äggskalsvitt. På den färgade väggen kommer jag köpa stora träbokstäver i olika färger och skriva Edwins rum med. Kommer bli så fint (tror jag iaf) Här har jag hittat en jätte söt mätsticka som jag tror att jag ska beställa. Den hänger man upp på väggen och blir både en inredningsdetalj och måttstock i ett :)








Nu ligger Edwin och sover gott. Han ligger i förrådet, så nu har jag verkligen användning av babyvakten vi fick i julklapp.

Nej nu har jag skrivit klart för den här gången, imorgon väntar kycklingsalsa hos min faster Maria :)


RSS 2.0