upprörd och ledsen

Den som jobbar på försäkringskassan imorgon vill inte ha med mig att göra när jag slår upp mina blå.
Jag har varit så upprörd, förbannad och ledsen ikväll över försäkringskassans beslut angående "tillfälliga pappadagar" För att göra en lång historia kort så har Samme gett bort fem av sina tillfälliga pappadagar till min pappa, Edwins morfar då han själv inte kunnat ta ut dem för att han studerar. Vi var då i kontakt med en handläggare som sa att detta inte skulle vara några problem ( jag sa att samme studerade ) men idag får pappa avslag på de begärda dagarna för att " dagarna kan ej ges bort då pappan är studerande och själv ej har rätt till ersättning för dessa dagar" Jag fylldes med en enorm ilska och blev snabbt lika ledsen då pappa ställde upp dessa dagar och hjälpte till så otroligt mycket. Jag har skrivit en överklagan och imorgon är jag laddad för att ringa.
Jag borde lägga mig nu men det pumpar adrenalin i kroppen än. Hur inkompetent får man vara för att jobba där? Då man inte vet vad som gäller och inte...


uppdatering

Nu var det ett tag sedan jag skrev! Men tiden räcker som sagt inte till, men idag har vi faktiskt tagit oss tid till att göra middag och inte bara värma potatisbullar. Inget fel med potatisbullar men det kan bli lite tjatigt i längden. I kväll har vi varit till korsträsk så farmor och farfar fick snusa lite på Edwin, han sov ju självklart hela tiden så imorgon skulle farmor komma förbi på dagen då Edwin är vaken, och det är han ju oftast på dagarna.

I lördags var vi och såg flickan som lekte med elden. Den var riktigt bra, jag har ju inte läst böckerna så jag har inte kunnat jämföra filmerna med dem. Det blev dock ingen shoppning för min del, jo en sjal för 99kr som jag inte förstått mig på hur den ska sitta (ja den är lite speciell)

Idag på dagen har jag, samme och Edwin hunnit vara på en liten prommenad. Samme är även hemma imorgon från skolan då han inte behöver in.

Edwin har fått världens sötaste skor av sin moster :) Även barngaljar och klädkrokar :)
Tack moster :)

Här kommer lite bilder på min sköna böna :)











Fredag.

Då var det fredag, och Edwin gjorde morgon tidigt idag. Han ville sitta i babysittern för att se på nyhetsmorgon!


Torsdag idag!

Tänk imorgon är det redan fredag. På lördag ska jag å samme in till Luleå för att se bio och äta mat. Edwin ska vara hos mormor och morfar då.

Idag har vi varit på kommunen och skrivit på faderskapserkännande, som bekräftar att Samme är pappa till Edwin.

Snart ska vi till korsträsk och se hockey, eller jag ska se Idol klockan åtta.









En månad!

Igår blev Edwin en månad så då tog vi ettmånaderskort på honom. Tiden går verkligen fort och dagarna bara springer iväg och ändå gör man inget annat än "bäbissaker" :) Edwin har inte riktigt bra i magen, han verkar ha så lätt för att bli luftfylld och det är inte alltid han lyckas rapa. Han har inte kolik men det är ändå jobbigt när man ser att han har ont, för vad ska man göra.

Nu är vi hos mamma och pappa, vet inte vad jag skulle göra utan dem. Dom har ställt upp så otroligt mycket och det är så värdefullt. Tack för att ni finns!

Här kommer lite bilder på mitt charmtroll!






Bilder!

Edwin fyra veckor!









Edwin i moster Hannas famn!






Fyra veckor.

Idag är Edwin fyra veckor! Han ligger just nu och sussar men har börjat "gorma" som han gör innan han vaknar.
Han blir bara större och större, nästan lite orolig att han snart kommer rulla fram :)  Vi sitter och väntar på besök av Marika och Victor. Igår hade vi främmande av John och Helena, av dom fick Edwin en stålmannen-pyjamas och ett par söta björntofflor!

Idag känner jag mig riktigt trött, det känns som jag skulle kunna sova 24 timmar i sträck, det tar verkligen på att vara mamma :) Och mot morronsidan har han velat äta ganska tätt, så det blir ganska hackig sömn.

Nu ska jag torka bort en hög med smulor från vårat köksbord innan Mika kommer.

 

Tjockis.

Glömde ju skriva att Edwin vägde sig i måndags, och vet ni hur mycket han hade gått upp? Ett halvt kg på en vecka :) Hur är det möjligt? Ja han växer så det knakar, då han är gnällig kanske han har växtvärk och inte ont i magen som de flesta bäbisar har :)

Igår hade vi besök av min kusin Ida, både jag och Edwin fick oss varsin present, jag fick en duschcreme från body shop och Edwin fick en jätte söt body och ett par byxor till.

Nu är vi hos mamma och pappa, kusin Therese och Isabelle kanske ska komma hit och hälsa på :) Jag hade tänkt hinna på byn och kika in på mim, skulle behöva lite nya kläder, vill dock inte handla för mycket då jag förhoppnigsvis ska gå ner massor mer! Är 2 kg från min "startvikt" då jag skrevs in hos BM, men mer ska bort!

Nu skriker Edde, ska fråga vad som är fel :)


Ett år äldre!

Ja då var man ett år äldre, inte för att jag känner mig äldre. Har fått så fina presenter idag, tack till alla som grattat :) Av Samme och Edwin fick jag detta fina kort och som bilden visar ska jag bli bjuden på bio och mat i Luleå :)



Nu ska jag göra mig klar för sängen innan Edwin ska äta.

Fortsättning...

... på förra inlägget. Ja vad mer har hänt den senaste tiden, jo Jenny har också hunnit vara förbi :) Fick en jätte söt munkjacka och byxa i mörkblott/ljusblott. Av Therese och Isabelle fick Edwin en jätte tuff dress med musse pigg och en ko-pyjamas :) Den var så söt :) Ja vi har fått så mycket fina kläder av alla som varit och hälsat på! Nu är Edwins byrå mer full än någonsin! 

Idag ska Samme på match så då drar vi nog till mamma och pappa en sväng. Ska nog ta och baka en morotskaka där till imorgon då jag fyller år. Känns konstigt att fylla år nu, känns inte som man har tid med det :) Inte för att det är något speciellt med att fylla 24. Jag har alltid mina aningar om vad Samme köpt åt mig, men i år ville han inte att jag skulle säga vad jag trodde att det var för då ser jag om det är det eller inte :) Imorgon ska vi in för att mäta och väga Edwin igen, alltid lika kul att se hur mycket han har gått upp i vikt. Han ökar stadigt och ligger lite över sin kurva. Och lång har han blivit! Provade ett par byxor i går som helt plötsligt blivit för korta. 

Nu ska jag lägga in lite bilder :) 









Kalle på besök :)



Edwin och hans tremenning Isabelle! 









 

Tiden den går!

Nu ska jag se om jag hinner skriva ett par rader innan Edwin bestämmer sig för att vakna. Tänk att han är tre veckor idag men att det fortfarande kan kännas som om jag kom hem från BB igår.

Vi har nyss haft främmande av Sammes barndomskompis Alexander och hans tjej Mia. Edwin fick en jätte söt kofta i grått av dem :)

Igår träffade jag kusin Therese och hennes dotter Isabelle, Edwin och Isabelle blir tremenningar med varandra.

Nu grymtar Edwin, så jag återkommer :)

Så gick det till när Edwin kom till världen!

Ja tänk att han äntligen tittade fram till slut, en lördagskväll 20.49 på Sunderby sjukhus. Morgonen var som vilken morgon som helst, Samme hade samling 12.45 och begav sig till Älvåkra. Strax efter klockan ett kände jag första värken och visste att nu är det snart dags. Min första tanke var att jag kanske skulle bli tvungen skicka lillebror till Älvåkra och be Samme komma hem då han inte gick att nå på telefon. Men värkarna var inte regelbundna eller så täta/starka så jag avvkatade. Men då klockan blivit tre kom dom med jämnare mellanrum och var starkare. Jag skickade ett sms till Samme och sa att han skulle ringa direkt efter matchen för att nu hade värkarna startat. Samme ringde när matchen var klar, for och handlade oss mat och lite förlossningsgodis innan han kom hem. Jag var rätt lugn hemma trots att värkarna kändes ganska starka. Mamma skickade sitt dagliga sms och frågade om vi var hemma eller inte, så jag skrev tillbaka att det nu var dags och att vi snart skulle bege oss till Sunderbyn. Då ringde mamma upp och önskade lycka till, i bakgrunden sa pappa "Nu nögges ni ju stjönd er in"
Cirka 17.30 var vi på väg och 18.30 var vi framme. När vi kom in till förlossningen dröjde det ett tag innan någon ens hade tid att ta emot oss. Det var nämligen fullt upp denna kväll med många födslar och när jag satt där och väntade hörde jag världens vrål! Oh hjälp tänkte jag, ska jag verkligen klara av detta? :) Till slut kom en barnmorska och visade oss till rummet. Men hon försvann lika snabbt och efter en stund kom en annan kvinna in och satte på CTG, där kunde man se hur värkarna kom och avtog, nu började det kännas ganska jobbigt. Efter en halvtimme liggandes i sängen kände BM på mig och jag var då öppen 7, nästan 8 cm, så ingen epidural här inte. Ingen hade hunnit läsa mitt förlossningsbrev, där hade jag skrivit att jag ville bli erbjuden epiduralen då den gick att få och att jag då skulle ta ställning till om jag ville ha den eller ej. Så då jag inte kunde få den så blev lustgasen min enda vän den kvällen. Jag säger bara en sak, det gör verkligen ont att föda barn :) Värkarna blev allt hemskare och snabbt var jag öppen 9 cm. Då sa barnmorskan att om jag skulle orka stå upp två värkar till skulle det inte dröja länge innan det var dax att få börja krysta, jag skulle tom tjäna en timmes värkarbete på det. Jag ställde mig upp och BM var tvungen springa iväg, jag hann precis ställa mig på benen så började jag krysta där jag stod. Samme ringde på klockan och snabbt var BM tillbaka. Jag fick snöra mig i sängen igen och efter tre - fyra värkar var våran lille Edwin född. Vilken känsla! Att äntligen få se det man burit på så länge! Han var/är så söt :)

På något konstigt sätt, så här två veckor efter förlossningen kan man inte riktigt känna den smärta man upplevde, man vet bara att det gjorde ont, och det är väl det som gör att vi kvinnor väljer att föda fler barn än ett :)

Dagarna går så fort, och det enda man hinner göra är att ge honom mat och byta blöja, det är knappt man har tid att själv gå på toa. Idag har Edwin badat för tredje gången, och han älskar verkligen det. Nu ligger han och sover men borde vakna när som helst igen.

Tack till alla som grattat och alla fina presenter vi fått! Man blir nästan rörd av alla som bryr sig! Eller jag blir rörd :)


Lite bilder på lille Edwin!

Lägger upp lite bilder på Edwin och ska så småningom då jag har tid/ork skriva och dela med mig om hur vi har det här hemma! Vilken omställning att helt plötsligt vara mamma, ingenting är sig längre likt :)
















RSS 2.0