Äntligen!

Nu äntligen är lägenheten urstädad och nästan alla saker är fixade. Känns så otroligt skönt. Kommer aldrig mer att flytta (vet att jag sagt det förr) förens det blir aktuellt med hus. Det som återstår nu är att ringa hyresvärden imorgon för att boka besiktning av läggan. En postlåda ska även sättas upp till vår nya adress. Men sen är nog allt klappat och klart. TACK alla Ni som hjälpt till under flytten, allt från barnvakt till städning. Ni är är guld värda och vet vilka ni är.

I lördags var vi ju på 30 årsfest och det var superroligt! Jätte trevliga människor och jätte god mat. Tack Linda för en lyckad kväll :)

Imorgon kommer syrran hem, jippi vad roligt! Och snart är det påsk vilket innebär att samme är hemma, jippi :)
Och Hanna fyller år på skärtorsdag, jag tror hon kommer bli glad över mina presenter :)

Edwin ligger och sover nu, han är så söt där han ligger. Har varit dålig på att läggaupp bilder men det kommer, tiden har bara inte funnits till för att blogga. Men nu snart är allt med denna flytt klar (ja tills alla grejjer ska till nya boendet, för vi bor ju hos mor och far nu) och då kommer jag ha mera tid till att sitta här.

Har hittat en vårjacka som jag vill ha:


Härliga helg!

Då var ännu en helg kommen, och nu är det rätt mycket att stå i. Imorgon får samme hjälp av fredde, simme och andre med att bära alla våra flyttkartonger. Sen ska svärmor vara snäll och bjuda grabbarna på palt när dom burit färdigt. Och efter flytten drar vi på 30-årsfest. Jag skyndade in till stan idag för att hitta något att ta på mig, och efter en stunds springade ut och in i affäerna var jag nästan på väg att ge upp. Vad skulle jag ta på mig? Helt plötsligt, andra gången jag gick in på Hansens skymtade jag något svart, som såg lite fesatligare ut. Och där var den, en jätte snygg tunika/klänning som jag kände skulle passa in under temat glamour. Så det får duga, kan även ha den fler gånger. Till den köpte jag ett par pumps för endast 99 kr :) Även ett par jeansleggings (ljusa) Så nu tror jag att jag har hittat min outfit till imorgon. Det får duga helt enkelt :)
Edwin fick sig en jätte söt skjorta, som jag spanat in länge på HM.

Ikväll har vi hunnit gratta Micke, sammes bror! Det var en trött liten Edwin som somnade direkt när vi kom hem. Han somnar ju annars redan klockan sju, och nu hann klockan bli drygt åtta. Imorse vaknade han redan klockan sex, så få se när han vill göra morgon imorgon :)

Det var allt från mig idag!





Hejja Mona!

Idag har jag och Edwin varit och hälsat på på jobbet, det tog bara sju månader innan vi tog oss i kragen och for dit. Men nu har vi varit där så dom på björkgatan har fått se honom :)
Efter det for vi hem och inväntade Ida som skulle komma på besök :) Så dagen har för en gångs skull varit rätt händelserik :)

Grattis till min sambo som klarade den praktiska tentan, och som tom fick högsta betyg på den :)
Klarar man inte denna praktiska tenta får man inte söka praktik (ja du har rätt att göra om den)

Ikväll ska jag se kvällsöppet, det blir partiledardebatt och det kan vara rätt intressant faktiskt. Ja nu innan valet, annars är jag inte så insatt. Men det brukar hetta till, och ikväll är det Mona mot Reinfehlt, så hejja Mona :)

Sitter och funderar om jag har något mer att dela med mig av... *tänker*
Nej det verkar inte så :)

Dagens ros går till...

...mig! För jag har gått ner 3 kilo :) Många återstår men jag ser ljuset i tunneln, jag närmar mig sakta men säkert.




Lite fler bilder från dagen som varit



- Tja!






7 månader!

Grattis Edwin som fyller sju månader idag!










Söndag

Då var det söndag igen. Det blev inte att gratta Aina idag för Lisa hade blivit sjuk så vi ska gratta Aina till påsk istället. Edwin hade ju strukit finskjortan till idag :) Men vi får hoppas Lisa kryar på sig!

Igår kväll hade Edwin lite feber, 37,7. Det är ju inte mycket men jag valde att ge honom en alvedon innan han somnade. Han vaknade jätte glad imorse trots hes hals. Han är helt otrolig, han är hur glad och belåten som helst trots att han låter väldigt förkyld. Han äter bra och är av någon konstig anledning extra glad idag :) Det finns nog inget roligare än att se sitt barn vara nöjd och belåten. Man blir bara så glad!

Igår kväll myste jag och mamma på med en film, The box. Ingen film att rekommendera, det blev alldeles för overkligt. Men eftersom alla har olika filmsmak så kan säkert någon annan tycka om den :)

Nu ligger lillgubben och sover. Jag ska ta och göra klart lite räkningar, det är så skönt när det är gjort.

Här kommer lite bilder från gårdagen!





 

Glad påsk önskar Edwin :)

Sjukling!

Stackars liten! Imorse, 05.45 vaknade min lilla gosse och skrek. Han grät och grät. Edwin hade blivit förkyld. Han är hes och lite snorig. Nu ligger han och sover. Ingen feber har visat sig ännu, och hoppas inte den gör det heller. Vi ska ju till Luleå imorgon för att gratta Aina som fyller år. Men om Edwin är sjuk vill jag inte att han smittar ner Aina, så vi måste avvakta och se hur han mår imorgon. Hoppas verkligen det är bättre, för vi vill ju dit och gratta henne.

Nu ska jag ta mig en frukostshake. Mm så gott,wildbarry-smak :)

Här kommer en bild från igår, Edwin fick en sjal då vi var in till Boden och hämtade mamma.



Döskallesjal, 10 kr på dollarstore. :)




Besök

Idag har vi som sagt haft besök av Marika och Victor! Väldigt trevligt :) Det var verkligen länge sedan sist.
Edwin tyckte det var jätte skoj och var hur glad och nöjd som helst.

Usch, nu har det kommit en massa onödig snö igen. När ska vi få vår?



Mika skulle lära Edwin att gå :)



Victor hittade massor med leksaker, även Wilmas :)



Leker med Moffi på golvet.



:)



Nu ska jag unna mig några annanasklyftor.


Kycklingsallad

Ikväll har jag varit med min kusin Ida på Cafe Storgatan och ätit middag. Jag var sugen på kycklingsallad, och det var riktigt gott. Edwin var så söt när jag kom hem igen, han skrattade som aldrig förr. Kanske hade han saknat mig? :)

Imorgon får jag besök av Marika och Victor, det var så länge sedan jag träffade dem så det blir roligt! Och på fredag drar vi till Boden för att hämta hem mamma. Kul med en sväng in på dollar. Dollar i Boden är det bästa dollar jag varit in på. Väldigt fint i hyllorna och inte alls så rörigt som det är i Luleå.

Nu ligger lillemann och sover, jag har lovat lägga upp lite bilder åt hans mormor, så här kommer dom :)



Nyvaken kille tidigare idag!



Hade klöst sig under sitt högra öga.



Men han är lika glad för de :)


Hur fräna...

...var inte dessa söta små byxor? :)


Majskrokar

Jag måste ju bara få visa när min älskling äter majskrokar. Han är helt galen i dem, från första smulan han fick smaka på. Det är varken salt eller e-medel i dessa krokar och kan därför ätas av barn. Väldigt praktiska att ta med sig om man far bort och vill underhålla sin bebbe med något då man själv dricker kaffe eller mumsar på något.

Även lite andra sköna bilder kommer här:



Edwin i sin nya skjorta som han fått av farmor :)



Tuff kille!



Leker med boken "Vem där" som han fått av mormor.



Snöret var roligast :)



:)



Hej alla glada!





Den berömda majskroken!



Mmmm....



:)



Gott!



Jag kan inte sitta själv, men jag kan det här i stället.



Alltså nu när jag fått den i handen, hur gör jag då för att kunna smaka på den?


Så där, det var lite bilder! Nu ska jag se halv åtta hos mig. Det bir nog en tidig kväll för min del, Edwin somnade nämligen halv sju och verkar ha somnat för kvällen. Det i sin tur innebär att risken för en ännu tidigare morgon än vanligt är stor.

Hej...

...det var ett tag sedan. Vi har haft fullt upp i helgen med packning. Puhh vad less jag är. Men vi har fått rätt mycket gjort idag, Edwin har varit hos mamma och pappa. Tack för det :)

Idag har vi även hunnit hälsa på Janet och Erling innan jag begav mig till Piteå för att lämna lite saker till min bror som han inte fick med sig till Piteå igår. Jag slog nämligen två flugor i en smäll och passade då på att handla på Willys. Jag tyckte jag fick mycket för pengarna, så det skiljer sig faktiskt mot för att handla här på byn.

Vad tycker vi om melodifestivalen då? Alla som känner mig vet att jag höll på Darin. Tyckte hans låt var bra. Det var även Annas men jag kunde inte sluta reta mig på hennes klädval? Var det inte lite tråkigt, eller rättare sagt fult? En klänning som var i samma färg som hennes egna hud, och ett par röda converseskor till? Nej jag tycker hon får tänka om till finalen i Norge. Wahlgren då?, den låten var så fjantig att jag lyckats få den på hjärnan bara för det. Går och nynnar på den om dagarna och gör allt för att sluta. Peter Jöback har en otroligt vacker och mäktig röst, dock musikalröst som inte riktigt går hem hela vägen. Andreas Johnsson låt var enligt mig lite seg, det hände inte så mycket, men han är duktig. Manboy då, Erik Saade var det va? Njae, sådär, inte dålig men inte jätte bra. Jessica Andersson... hon lyckas som inte riktigt hela vägen trots många tappra försök genom åren. Har jag glömt någon? Jo just de, Timotej eller vad dom nu heter, kom, kom, kom... nä huvva ligen. Kom inte hit. Just de, Ola... idol-ola. Rätt okej låt men inge mer. Och Salem... han är ju bara för söt, och riktigt duktig på att spela piano :) Trodde han skulle ta hem det där ett tag, men så blev inte fallet.

Inte nu till helgen som kommer men helgen efter är vi bjudna på 30-årskalas hos Linda. Temat för kvällen är glamour/norrländsk glamour med egen tolkning. Jag har ingen aning om vad jag ska ta på mig :) Måste kanske in till stan :)


Vårfavoriter

Hittade två favoriter från ellos idag:





Svar till Madde som undrade hur jag tycker att nutrilett fungerar: I syfte att gå ned i vikt fungerar nutrilett precis som vilken bantningsmetod man än väljer. Att gå ner i vikt är ganska enkelt, du måste göra dig av med fler kcal än du stoppar i dig. Fördelen med nutrilett enligt mig är att du snabbt kan tappa kilon för att bli peppad. Peppad till att fortsätta sin viktnedgång men då på ett sundare sätt. Nutrilett är inget man lever på under en längre tid. Vanlig mat i lagom mängd under regelbundna tider och träning är enligt mig det mest sunda för kroppen, även det som fungerar bäst på lång sikt. Jag änvänder mig av nutrilett endast för snabbare viktnedgång. Men om du vill bli av med lite kilon så rekommenderar jag nutrilett :)


Nu ska ni få höra...

... en rolig nyhet. Jag väntar mitt andra barn. Nej jag bara skojjade, nu fick säkert mamma och svärmor hjärtat i halsgropen. Självklart kommer Edwin få ett syskon, men inte än på ett bra tag :)

Edwin ligger och sover, själv sitter jag här och gör ingenting, men det kan vara skönt ibland. Bara sätta sig ner och göra ingenting. Idag kommer mamma hem från rehab. Hon ville visst träffa Edwin :)

Någon som provat på att göra mintkladdkaka? Var sugen på att göra det till ikväll. Eller kanske till melodofestivalen imorgon, vi får se. En gång i veckan får jag som sagt unna mig något sött, annars på veckodagarna dricker jag nutrilett frukost, lunch, mellanmål och kvällsmål. Till middag äter jag vanlig mat för att orka vara människa :) Och det kan ju vara bra då man har en liten kille att ta hand om :)

Nu ska jag ta mig en liten shake, mums :)


Så där ja...

... nu har jag och sambon tagit hand om disken tillsammans. Det är bland det tråkigaste i städväg hos oss, att diska. Men för att göra det hela roligare (eller mindre tråkigt) blåste vi skum på varandra och lekte "luften är fri" "Vad mogen du är" säger sambon men gör precis likadant.

Nu ligger sonen och sover, sambon är på toa och verkar vara påväg att inta sängen. Kanske jag också ska göra men först ska jag slänga in en bild på Edwins nya mössa som kom idag:


Grattis Edwin!

Grattis Edwin på din namnsdag. Här kommer lite härliga kort som vi tagit idag :)






Föräldrautbildning

Ja igår var det föräldrautbildning och det gick jätte bra. Edwin skötte sig bra men mot slutet blev han lite less, men det verkade alla bli :) Alla barn var så söta och jag tyckte det var roligt att se andra små bäbisar i ungefär samma ålder. Barnen var allt från fem till åtta månader (om jag inte minns fel) Igår pratade vi mest lite allmänt om hur det är att vara mamma. Nästa träff är 14:e april, lite tråkigt att det ska vara så långt mellan träffarna. Det borde vara varannan vecka. Nästa gång blir det att prata om mat, ja säkert mycket annat också :) Vi ska turas om att ta med oss fika, Gerd hade med sig det den här gången, men ingen fikade av fikat, bara av äpplena. Kanske alla är på väg bort med lite grav.kilon :)

Idag är jag och Edwin hundvakt åt Wilmis! Mamma är ju inne på rehab i Boden igen så vi ska snart bege oss ut på en liten prommenad. Edwin ligger och sover men borde vakna snart, han sover ju inte särskilt långa stunder under dagarna. Men nu verkar snön vara tillbaka igen, usch. Men vad gör man, vi ska gå ut iaf.

Känner mig trött idag. Men hade tänkt på gymmet och hoppas att jag känner mig piggare mot eftermiddagen.

Vilket starkt startfält vi har i årets melodifestival på tal om annat. Blir riktigt roligt att glo på det nu på lördag. Helgen kommer även bestå av packning och städning.

På återseende.


Man finner inga ord

Visst, det finns säkert dom som lurar systemet. Men dom andra, som inte gör det? Dom människor som knappt tar sig upp ur sängen på morgonen. Mamma fick avslag av försäkringsläkaren. Det medicinska underlaget kunde på ren svenska inte bevisa smärtorna. Ja man finner inga ord. Om man inte har fysik till att orka jobba 25% hur ska man då klara av att jobba 50? Så ligger det nämligen till nu, mamma har redan 50% varaktig sjukskrivning men har nu fått avslag på 25% som hon med hjälp av en grupp människor begärt att få. Trots intyg och arbetsprövning som visat sig försämrat hennes sjukdomstillstånd valde försäkringsläkaren att inte bevilja den begärda procenten.

Edwin











Mammas fina tulpaner.


Måndag

Vilket härligt väder tänkte jag idag när jag kikade ut genom fönstret, men ändrade mig snabbt när jag såg hur mycket det blåste. Är det inte för kallt eller för snöigt så är det blåsigt, aldrig blir man då nöjd. Och på sommaren klagar man både på att det regnar/är mulet och på solen och värmen. "Usch vilket tråkigt väder, bara regn och moln på himlen" "Fy så varmt det är, det går knappt att vara utomhus" Ungefär så kan det låta, iaf från mig :)

Idag har varit en bra dag! Lugn och skön. Edwin är en glad liten prick. På kvällen fick jag nästan uppleva lite nostalgi. Jag, Edwin, mamma och pappa var och hälsade på Håkan och Gunilla och det var inte igår :) Där var jag ofta när jag var mindre. Edwin fick en present av Gunilla, jätte fina kläder. Ska fota han i dom senare för att lägga upp här och visa hur fin han blev i dem :)

Ja snart är det onsdag, och då blir det föräldrautbldning. Hoppas Edwin är på bra humör. Han är väldigt glada åt nya människor och verkar tycka att det är roligt att få se något nytt. Han blir säkert så less att bara se på mig hela dagarna. Edwin har förresten lärt sig var lampan är. Är det tidigt? Eller kanske helt normalt, jag har ingen aning.

Tänk snart är det påsk, och då fyller Hanna år. Vet inte vad jag ska köpa till henne, men något ska jag allt komma på. Jag fick ju ett presentkort av henne på mim då jag fyllde år, eller hur Hanna? :)

Nu ska jag borsta gaddarna!



Kläderna som Edwin fick! Tack tack!


Dagens ros

Dagens ros går till svärmor, Edwins farmor för att hon varit barnvakt medan vi städat och packat ihop massa saker här hemma. Vi har hunnit fylla massor med flyttkartonger så det känns skönt, men än är det massor kvar.

Dagen idag har alltså bestått av städning och packning, efter det for vi upp till korsträsk, efter det en sväng till sammes mormor och morfar och efter det en snabb sväng förbi mor och far innan vi begav oss hemmåt.

Det var allt för mig idag :)


Härlig dag!

Idag har man faktiskt fått lite vårkänslor, solen har varit framme och det har varit härligt att vara ute. Vi for som sagt upp till Tväråsel över dagen, jag åkte lite skidor och min kära sambo bara skrattade åt mig. Jag tror han tyckte att min balans var lite dålig, och det kan jag faktiskt hålla med om att den var :)
Vi grillade även lite korv och hamburgare, tänk så gott det är att äta ute.

Sen på eftermiddagen fick jag kärt besök av min kusin Therese, hennes sambo Peter och deras Bella Bella.
Vad vi skrattade åt Bella och Edwin. Edwin skrattade så Isabelle blev ledsen, och då skrattade Edwin bara ännu mer :) Vi ska fara och hälsa på dem så snart vi kan, synd att det är en bit till Sunderbyn, det är inte bara slänga sig i bilen och fara. Man måste planera lite mera.

Nu ska jag slänga upp lite bilder innan jag ska börja med lite kvällsstädning.



Wilmis :)



Välanvänd fribba :)



Cool kille ute i solen!



:)



Efter en dag ute blir man lite rosig om kinderna.



Edwin och Bella. Vad tror ni Edwin tittar på? Tv:n, vad annars :)



Den här fina lampan fyndade jag på www.lightonnet.se för endast 249 kr. Nypris var 699 kr,
Den ska få plats på en vit byrå när vi flyttar.


Fredagsmys!

Då var det helg igen, jag sitter i sängen med datorn och ska snart se en film. Samme har främmande så dom fick ta tv:n :)

Idag har vi varit och hälsat på Therese och Isabelle hos Anette och Henka. Edwin fick låna Bellas bok och den tyckte han om :)







Han har världens roligaste minspel =)



Bella :)

Imorgon ska vi upp till Tväråsel en sväng och åka lite skidor, pappa har gjort ett spår runt åkern :)
På söndag ska Edwin vara hos sin farmor och farfar så jag å samme kan börja packa flyttlådorna.


Snö

Jag tror aldrig jag varit så otroligt less snö förut. Det bara vräker ner, och jag som längtar till sommaren. När man tittar ut genom fönstret och ser all snö som klär våra vägar känns våren och sommaren långt bort. Nu vill vi ha sol och värme. Tänk när man kan börja grilla ute, mm så gott, det är sommar det.

Idag har vi haft främmande av mamma, Kalle, Micke och Jennie. Edwin blir så nyfiken och glad när det kommer någon som hälsar på. Han ser att det är nya ansikten och studerar dem väldigt noga.

Till middag idag blev det lasagne, det är riktigt gott. Jag kryddar färsen med tacokrydda för att få lite sting på det hela, och den blev klart godkänd :)

Imorgon ska jag in till Piiteå för att hämta min bror. Jag ska passa på att handla lite saker på willys och dollarstore när jag ändå är i farten.

Edwin har ju blivit en bäbis igen, han har helt plötsligt börja vakna på nätterna och skrika efter mat. Och när han svalt sista klunken somnar han om så gott. Igår åt han en stor gröttallrik innan han somnade, men vaknade ändå strax före tolv och ville ha välling. Och inte nog med det, han vaknade ytterligare en gång klockan fem på morgonen, så det var bara upp och göra mer :) Han har ju inte ätit så här på nätterna för en månad sen tillbaka. Men rutinerna man har kan helt plötsligt inte finnas alls, små bäbisar dom har sina egenheter och det är rätt gulligt.




Hejdå Hanna!

Idag har Hanna åkt hem till Umeå igen, och vi saknar henne redan. Men snart fyller hon ju år så då kommer hon kanske hem igen =)

Edwin har varit så otroligt glad och nöjd idag, man blir så glad innombords. Och vet ni vad han har gjort idag för första gången? Jo han har "masat" för första gången :) Jag fick tyvärr inte se det för jag var på konsum och handlade. Men när jag kom hem berättade Samme att dom legat på golvet och busat på, och tillslut höjer Edwin på rumpan (ligger då på mage) och skjuter ifrån så han åker in i leksaken som Samme håller en bit bort :) Så nu har han masat sig fram för första gången :)
Han är så härlig, jag kan inte pussa mig mätt, det är omöjligt, ja det går bara inte. Jag pussar på munnen, kinderna, örsnibbarna, hakan, nacken, håret, händerna, fötterna, magen, ja på varenda liten del =)

Den 10/3 är det dags för föräldrautbildningen som jag och Edwin väntat på sedan han föddes. Dom på BVC har haft så fullt upp med vaccinering av svininfluensan att dom först nu har fått tid att hålla i föräldrautbildngarna. Det ska verkligen bli jätte kul, och jätte roligt att få se vilka som kommer. Kanske är det någon man känner :) Roligt att träffa andra i samma situation, då kan man prata om bajs och spya utan att personen man pratar med rynkar pannan  :)

Måste bara få säga att Anna Bergendahl, oj vilken vacker röst hon har. Många bra/roliga/intressanta artister i årets melodifestival.

Imorgon hoppas, hoppas, hoppas jag att vädret är bättre för nu är jag sååå less snön och denna kyla! Jag vill ut och gå med Edwin!

Nu ska ni få lite roliga bilder!



Moster Hannas mössa som Edwin fått låna, eller fick han den? :)



Äter gröt med pappa!



Haha, jag och samme låg dubblevikta då vi tittade närmare på den här minen =)



:)


RSS 2.0