Söndag

Ja då var det måndag imorgon igen. Helgerna går verkligen fort. Imorgon ska mamma in på rehab i Boden, och det lät som att det skulle bli jobbigt för henne att inte få se Edwin på en vecka :) Men som sagt, tiden går fort, du får stå ut mamma :)

På onsdag kommer Hanna hem, ska bli kul! Var länge sen sist. Och på fredag åker Samme till Barcelona, det känns jätte kul för hans skull men det är alltid kul när han är hemma med oss.

Det blev ingen träning på korpen idag då Samme skulle se fotboll så det fick bli en prommis istället. Men jag får ta igen det i veckan. Jag har haft sån hemsk träningsvärk i triceps sedan i torsdags då jag var på MAQ, ett nytt korpenpass. Var ingen höjdare men vi gjorde plankan och den kändes dagen efter kan jag lova.

Nu ska jag lägga upp lite bilder på Edwin i hans nya mössa :)











Edwins nya färgglada body :)

Dålig uppdatering

Nu ska jag skriva ett par rader då det faktiskt hunnit gå ett tag sedan sist. Idag har det varit en rolig (hörochhäpnad) städardag! Min kära lillebror har flyttat ut från sin lägenhet i Piteå till sin kompis som bor 150 meter från honom. Jag erbjöd mig att hjälpa min mor och far att bära,städa och flytta. Så vi drog till Piteå kring lunchtid och skrubbade, packade och bar saker till svettan började rinna. Då tyckte pappa det var dags för paus så vi for på Blå Ängeln för att äta lite mat så vi skulle orka fortsätta. Till slut såg vi ljuset i tunneln av den häktiska dagen så med skit under naglarna och en lägenhet mindre var det dags att bege sig hemmåt. Men var skulle alla saker rymmas? Jag har inte skrattat så mycket på så länge. Jag lovar, vi såg ut som en liten tattarfamilj då vi pressat in alla lampskärmar, krims och krams, tavlor, porslin, mikrovågsugn, dammsugare, bord mm i bilen. Pappa undrade vad det var för fuktig liten sak som hindrade honom att växla till tvåan. "Ja det är bara skurmoppen" svarade jag och mamma. Vi konstaterade att inte ens ett gittarplektrum (om det är så det kallas) skulle gå att ge plats åt. Vi hade heller inte behövt spänna fast oss då vi var så inpackade att det inte skulle finnas utrymme att flyga fram någon stans. Men vi tog oss hem till slut :) Jag hann faktiskt fynda världens sötaste möss-kepa till Edwin och en färgglad body. Kommer bilder på det imorgon.

Har just sett tredje filmen av Johan Falk, den var bra!


Puhh

Nu har jag suttit i tre timmar och laddat upp kort på extrafilms hemsida för att sedan kunna beställa dem därifrån. Ett himla jobb kan jag säga. Orkar inte beställa nu, ska göra det imorgon. Nu har jag iaf gjort det jobbiga, att rensa ut och laddat upp dem (tar en himla tid) Jag har tänkt köpa en fin bok att sätta in bilder i, från dagen han föddes fram till ett år i ett speciellt album. Har ju tagit månadskort och mellan dem sätter jag in andra kort allt eftersom han växer :)

Nu ska jag hoppa i säng!


Snöväder

Vilket tråkigt väder det varit idag, jag som skulle gå en långpromenad men det blev inte, så jag får ta den imorgon istället och hoppas att vädret är bättre.

Nu har mamma gjort klart min blogg och visst blev den fin :) Hon är så duktig, besök hennes hemsida: www.kathshome.com

Idag har vi varit till min faster Maria och hälsat på! Dit följde mamma, Anette och Bittan. Edwin var glad och låg på golvet med Marias söta hund Eddie :)



Cool kille :)



:)



Han skulle ju vara sjörövare, men ser inte så farlig ut :)



Hos min faster Maria! Dom har så mysigt/fint/trendigt. Skulle gärna köpa deras hus om dom flyttar nån gång :)

Dagens ros

Dagens ros går till min, världens bästa ♥mamma♥ som alltid ställer upp. Ikväll sitter hon för att göra något fint av min blogg. Tack så mycket ♥mamma♥ :)


BVC

Har nyss kommit hem från ett korpenpass, så jag är alldeles skakig i armarna, så få se hur mycket jag orkar skriva idag :) Det gick jätte bra att träna faktiskt, bättre än vad jag trodde de skulle göra så jag är så stolt över mig själv :) Det är en lång väg kvar till mitt mål, men man måste börja någonstans.

Idag gick det hur bra som helst att ta sprutorna, blev så förvånad då Edwin knappt reagerade på dem. Så skönt tänkte jag där jag stod. Han hade vuxit hela tre centimeter sen sist så nu är han 68,5 cm lång och väger 7399 gram :)
Gerd tyckte han var en charmig kille där han låg och "snackade" på :) Kunde ju inte annat än att hålla med :)

Nej nu orkar inte mina armar något mera, jag återkommer imorgon :)


Söndag

Igår blev en lyckad kväll med god mat. Vi bjöd på kall skink/räkpaj till förrätt, varmrätten bestod av lax, potatis, tunnbröd och kall dillsås. Till efterrätt serverade vi fruktsallad, hallon och glass. Jag är helt galen i hallon. Min mamma och min svärmor var så söta och kom med presenter till mig för att jag var kokerska :) Av mamma fick jag två kökshanddukar och av Maria silverschampo, båda sakerna var väldigt behövligt =) Tack tack!

Idag har vi varit och grattat min morfar som fyllde 71, annars har det inte hänt något speciellt. Imorgon börjar ytterligare en ny vecka. På tisdag ska Edwin ta 5-månaderssprutorna. Inte kul, jag gruvar mig lite. Är så hemskt när han vrålskriker och man inte kan trösta. Sist grät han jätte länge. Hoppas det går bättre den här gången.

Jag vill så gärna byta teckensnitt på min blogg, men hur gör man?¨




5 månader

Idag blev Edwin fem månader. Tänk snart är han ett halvår. Idag har han ätit potatis och majs för första gången och det gick hur bra som helst :)

Här kommer lite 5-månadersbilder, se och njut.








Sunderbyn

Idag har vi varit till Sunderbyn för att gratta Therese och se deras nyköpta hus. Och för att få se Isabelle förstås :) Huset var jätte mysigt och jag blev kär i kaklet som var i köket! Jätte fin färg, förstår att dom trivs för det var ett mysigt område. Vi fikade tårta som Therese hade gjort (super god). Edwin och Bella bekantade sig med varandra och för första gången satt Edwin i en gåstol. Jag ska söka efter en på blocket, känns onödigt att lägga ut nästan 1000 kr för en ny. Det var en lyckad dag :)

När vi kom hem for jag och Samme på spinning. Huvva ligen vad det kändes, men jag kom ihåg hur man gjorde iaf :) Det är en viss teknik för att "hänga med" :)

Jag har köpt en ny vällingflaska åt Edwin. När han föddes köpte jag "Dr Browns" flaska som var gjord för att minska luftintaget medans bäbisen sög. Detta i sin tur för att minska risken för kolik. Men nu har han ju inte det längre och Dr Browns flaska tar så länge att suga i säg så jag tror att Edwin hann suga sig lite less, för vet ni vad han ätit idag? 230 ml! Det är lite mer än bara 150 som han knappt åt tidigare. Han är ju inte det minsta tjock (men ej heller mager) så det känns bara bra att han äter mera nu. Gröten går även jätte bra, imorgon ska jag prova med potatis och majs till lunch. Få se hur det går :)

På lördag ska vi ha trerättersmiddag här hemma, mamma,pappa,fredde,maria och roger är bjudna! Men då Maria och mamma är flitiga bloggläsare avslöjar jag inte här vad som bjuds :) Det får bli en överraskning.

Nu ska jag städa våran toalett. Men först lite bilder från dagen :)



Edwin nykommen till Therese och Isabelle!



Bella åt lunch när vi kom :)



Edwin provar på gåstolen!



Edwin: -Isabelle, visst luktar jag gått i håret?
Isabelle: -Inte mer än vad jag gör.



:)

Lite bilder









Döskallemössan :)

Piteå

Idag blev det så att jag och Edwin följde med mamma till Piteå. Hon skulle hälsa på Fredde så vi hängde såklart på :) Vi strosade en stund på stan, så länge som Edwin trodde sig. Men han trodde sig förvånansvärt bra :) Vi valde att ta sittdelen till vagnet så Edwin skulle tro sig bättre, för nu kan han faktiskt sitta om han sitter i åkpåsen och blir lite ombyltad. Man kan ju inte annat än att bli stolt när främmande människor kommer fram, kikar in i vagnen och pratar om hur söt min lille pojke är, ja visst är han tänker man för sig själv och ler :)

Vi shoppade en tutthållare till Edwin, av mormor fick han sockar, en "My room" skylt från Sia och världens sötaste döskallemössa =) Måste lägga upp bilder på den men glömde kameran hos mamma.

Imorgon blir det pump på korpen för första gången på fyra år :) Ska bli kul.

Ikväll har Edwin fått plommonpure i gröten då han är lite trög i magen, hoppas det blir bättre. Nu sussar han gott i sängen och sover förhoppningsvis hela natten utan att äta, han har ju gjort det en vecka nu ungefär.




Måste få tipsa om denna parfym, Lacoste Inspiration. Luktar jätte gott.





astrid&agnes

Så heter smyckena! Här är ringen jag har kollat på. Den är mycket snyggare i verkligheten.


Lördag

Har ofta svårt att komma på rubriker till mina inlägg, men lördag passade bra då det är lördag idag :)

Idag har vi varit och grattat Edwins kusin Alice som hunnit bli ett år. Tiden går så fort! Hon fick en söt kofta, ett par jeans och några foton på henne själv som vi tagit med våran kamera. Det bjöds på tårta och fika (när det är kalas får man faktiskt smaka) och det var jätte gott. Sen drog vi upp till korsträsk, där var Lisa, Pelle och Aina. Aina har börjat krypa och ställa sig upp överallt där det går :) Jag kom på idag efter att blivit bjuden på glass och bär att bär är verkligen otroligt gott! Hallon och jordgubbar, mums :)

Jessica, jag måste skriva till dig här då jag inte (av någon anledning) lyckas kommentera din blogg. Så du inte tror jag är otrevlig :) Vi ska som sagt flytta till en fyra som ligger ovanför elkedjan här i Älvsbyn. Så vi längtar massor då vi nu inte bor särskilt stort!

Jag har blivit så kär i smyckena som finns på Blommor och Ting, vad är det dom heter nu, Agnes och nått mer? En jätte fin ring provade jag på mitt finger och drömde mig bort en stund. Sen la jag tillbaka den då jag insåg att jag inte alls hade råd med den, men fin var den iaf.

Nu ska jag snart se Sommar med Göran, David och Peter det är humor det :)


Torsdag

Idag har jag och Edwin varit ute och trotsat kylan. Det var skönt med en liten promenad och att få sig lite frisk luft. Jag trodde först att det "bara" var -10 men mamma sa att det var -23. Men det verkar inte spela någon roll hur kallt det är för att ett barn ska kunna ligga i en vagn. Alltså det går att klä dom så dom tom är varma fast det är -23. Iaf Edwin :)

Annars idag har vi ätit middag hos mamma och pappa. När jag kom hem bakade jag en kaka så nu har vi fika att bjuda på om det kommer någon.

Just det, jag köpte denna otroligt söta tunika/klänning från Helenas idag. Helenas är underskattat, på Mim hittade jag ingenting.






IKEA

Detta skulle jag vilja ha till mitt nya sovrum :)




Kyckling salsa

Idag har jag haft en trevlig eftermiddag med min kusin Ida, vi träffades och åt gott på Cafe Storgatan. Jag kan rekommendera kycklingsalsa, det var jätte gott. Vi surrade på så klockan sprang fort iväg, men det är verkligen skönt att få komma ut och göra något. Men fort saknar man Edwins små kinder =) Han var med pappsen under tiden.

Till veckan blir det korpen för hela slanten! Då har dom en gratis provapåvecka. Ska ju hur som helst köpa kort där men då behöver jag inte stressa med det.

Sitter i sängen och myser på med datorn (det är verkligen mysigt att ha en dator man kan sitta med i sängen och surfa runt på) och Edwin har precis somnat i hans säng.

Nu ska jag se den första filmen av Läckberg, men kommer inte ihåg vad den heter.
Men först lite bilder på min älskling.



I`m coooooool!



Fundersam :)



Ingen salivdroppe idag Motti :)



Myser i sängen

Edwin






Mjölkstuvad palt?

Idag har jag gjort Leilas goda Rocky road! Jag har dem i kylen nu på kylning innan jag ska skära upp den. Ska även baka en långpannekaka men den ska jag göra imorgon för klockan blev mycket.

Jag måste ju bara få berätta om dagens "mathändelse" Jag såg fram emot skuren palt knaprigt smörslungad i stekpannan. Min älskade sambo tog på sig att vara kock, bryner smöret i pannan och lägger ner palten. Mmm så gott tänkte jag och vände mig bort för en stund, när jag vänder mig tillbaka ser jag hur min käreste häller i mjölk i palten och rör om. Neeej skrek jag innombords, är det sant, vad gör han? Mjölkstuvad palt svarade han med ett leende. Jag kunde dock inte besvara honom med ett likadant för där låg palten, alldeles grå och kletig i något som skulle vara mjölkstuvad palt. Jag åt hårdbröd till middag.

Therese, vad tror du om att vi kommer och hälsar på dig den 21:a? :)

Nu ska jag platta håret!
Tjing!

Bilder till Motti

Idag har jag, mamma och Edwin varit till min mormor och morfar en sväng. Senare på kvällen kom svärmor förbi med nygjord palt som vi ska äta imnorgon. Det är verkligen gott med palt. Jag har även hunnit städa bort julen, dock ej hunnit upp med de nya gardinerna. Ska göra det imorgon. Nu ska jag se en film. Men först kommer lite bilder som moster Hanna beställt :)














Dagens stora händelse

Idag har Edwin ätit sin första gröttallrik! Att man kan bli så glad över det :) Endast en sked hamnade utanför. Han smaskade på och svalde så glatt :) Jag trodde inte mina ögon. Jag hade förväntat mig att gröten skulle vara på haklappen, i ansiktet, på händerna och köksbordet, men inte idag :) Han har även sovit sin längsta natt inatt utan att ätit något. Han åt först kring åtta på morgonen. Han vänder sig även för fullt nu och ser nästan lite busig ut när han gör det :)

Idag har vi varit i tväråsel, gått en prommenad och ätit jätte goda mackor i mackjärnet. Edwin har även sovit rekord idag, 2,5 timme i sträck :)

Har kikat runt på ikea på barnsidan. Oj vad ideer jag får till Edwins rum, längtar ännu mer till vi flyttar. Men tiden går fort, snart är det april.

Nu sängen.

Thäärääs

Jag kan fortfarande inte kommentera din blogg :) Men jag läser den varje dag :)


Martina Lundberg

Sitter och lyssnar på Love Without Clothes med Martina Lundberg. Vilken underbar röst hon har, vilken underbart bra låt. Jag kan inte annat än sända henne och hennes familj en varm tanke. Hon vet inte vem jag är, men jag vet vem hon är och att hennes mamma nyligen gått bort efter en tids sjukdom. Det gör ont innombords när man får höra om människor som mister någon nära. All kärlek och omtanke till Er. Lycka till Martina med din skiva.

Här är länken om du vill lyssna på henne: http://www.youtube.com/watch?v=vC0Y-CHIseg&feature=PlayList&p=2A0AF52D65F9BD5A&index=43

35 minusgrader

Huvva va kallt det varit/är idag. Att det kan bli så kallt. Man gruvar för att stoppa näsan utanför dörren. Men efter ett tag beslöt sig jag och Edwin för att fara förbi mamma för samme sover i Luleå idag. Han ska se hockey och in till skolan imorgon.

Idag har det inte hänt något speciellt, Edwin är lika söt som vanligt och jag kan aldrig pussa mig mätt. 


Stenhuggaren

Så hette filmen jag såg på igår. Den var rätt bra trots en del B-skådisar. Jag har blivit mer och mer för svenska filmer, det känns så mycket mera realistiskt än vissa amerikanska filmer. Dock var det en del scener i denna film jag inte riktigt fick att gå ihop.

Edwin har alldeles nyss fått sig lite kvällsgröt, det går faktiskt bättre än första gången. Idag har han även tagit farväl av moster Hanna som far tillbaka till Umeå imorgon. Edwin har även duschat med motti idag :)

Samme har gjort en massa övningar på mig idag som han har praktiskt prov på den 11:e. Hoppas verkligen han klarar det. Tänk han har redan läst ett år.

Jag hade tänkt ta bort julen idag, men det får bli imorgon. Har städat annat idag.

Nu ska jag se om min lilla bäbbe vill ha nå kvällsvälling.

Mysigt

Sitter med min nya dator i sängen och ska se en film, mysigt :) Det är en film av Camilla Läckberg som går att se på svtplay, Men kommer inte ihåg vad den heter, Edwin ligger här bredvid och sussar gott :) Det var allt från mig idag.

Tung liten kille

Idag har vi som sagt varit på BVC. Edwin vägde hela 7190 gram och var 65,5 cm lång. Så han är ingen liten kille :) Det ska bli roligt när föräldragruppen drar igång, vi kommer tydligen att vara åtta personer så det blir säkert jätte skoj. Roligt att träffa andra mammor som har barn i samma ålder.

Nu är mitt hår färgat, tack syrran :)

Till middag idag blev det lax med klyftpotatis och morötter i ugn. Till det åt vi en kall dillsås.

Sitter nu på min nya dator, kul :) Måste bara beställa mig en dataväska.

Den 22:a ska vi och hälsa på Therese, Peter och Isabelle i Luleå, det ska bli jätte kul att se deras hus :)

Nu ska jag dricka mig en kaffekopp!

Fläskfilegryta

Har gjort fläskfilegryta ikväll och blev färdig 22.30. Vi hade nämligen turen att bli bjudna på middag i korsträsk men när jag kom hem var jag tvungen att laga upp köttet så det inte skulle hinna bli dåligt. Men nu är det gjort så Samme har lunchlåda imorgon, ja även jag :)

Imorgon klockan 11.00 ska jag och Edwin på BVC! Kul, alltid lika spännande. Jag gissar att han väger 6910 gram och är 68 cm lång.

Annars har det inte hänt så mycket idag, jag har hunnit slinga mammas hår men ska göra mitt eget imorgon. Jag ides inte idag. Min dator har jag hunnit hämta ut, men inte hunnit packa upp än, ska göra det imorgon för nu ska jag gå och lägga mig.

Födelsedag

Igår blev en lyckad födelsedag för Samme! Han hade kalasfrämmande från 12 på dagen till 00.00 på kvällen. Han fick jätte fina presenter och blev jätte nöjd över mina tröjor :) Det var många som var förbi och grattade, både släkt och vänner.

Idag har jag tvättat en stor tvätt vilket verkligen behövdes! Så nu har vi rena kläder igen :)

Imorgon drar Samme till Piteå för att plugga med Peter, då ska jag dra till mamma och Hanna och ha en "fixahåretdag" på varandra. Jag ska slinga mamma och Hanna ska färga min utväxt.

Imorgon börjar även mitt nya liv! Inget mera sött för min del men massor med träning. Ska bli så skönt och får sikta in mig på beach 2010, för tro mig, det är jag inte nu :) Så inget mera godis eller sött, för nu blir det "andra bullar" Haha :)

Nu ska jag bjuda på lite bilder innan jag hoppar i säng.



Samme och Maria.



Sammes mormor Janet och Roger.

Mamma!

:)

Edwin och min pappa. Moster Hanna verkar reta Edwin lite :)



Födelsedagsbarnet!



På mage.



Edwin i sin nya jacka som han fick av Fredrik och Linda!


Gott Nytt År!

Välkommen år 2010! Igår firade vi med jätte god mat där allting som tillagades blev lyckat. Glömde helt bort att ta fram kameran. Vi såg inte en enda raket i tväråsel, men det blev ett nytt år iaf.

Idag har Fredrik och Linda varit på besök, det var jätte trevligt. Jag tror att Edwin charmade både Fredrik och Linda. Linda sa "Men alltså han är ju perfekt, han är verkligen söt" :) Ja visst är han sa jag :)

Imorgon fyller Samme 24. Han tror att han fått en börs av mig men icke det. Har inte hittat någon fin, men han ska få två jätte fina tröjor istället. Har bakat kladdkaka som vi ska bjuda på. Med grädde och bär till.

Nej nu måste jag lägga mig. Är så trött.


RSS 2.0