Leos Lekland

Imorgon var det tänkt att vi skulle dra till Boden för att bada på Nordpolen. Men nu hade vi oturen att få en högst oinbjuden liten gäst under Edwins arm, mina damer och herrer, en liten svinkoppa. Igen. Blä säger jag bara. Dock verkar jag kunna hålla den i schack med noga tvättning och spritning, På hakan kan även där skymtas en koppa, men jag vägrar låta den växa något mer, så jag har alsolsprit och bomullsrondeller i bakfickan om dagarna.
Då det inte blev något badande för våran del kom jag på en annan lysande ide, vi drar till Leos Lekland på storheden imorgon istället. Det kommer säkert bli riktigt roligt för Edwin. Vem vet, kanske lika roligt för mig också. Hoppa och dyka i bollhavet (det är faktiskt riktigt roligt) klättra lite här och var och vara barn för en dag.

Idag har jag, Edwin,mamma och Anette varit på byn och fikat. Edwin fick en födelsedagspresent av Anette, tack tack :) Han har även fått mera kläder av min mormor och morfor, en jätte fin tröja och ett par fodrade byxor, perfekt nu i höst!

Nu ska jag se vad sambon filurer med i köket, har jag tur städar han, men har jag otur gör han det inte.

Han kokade ägg.


Kika...

...in på min mammas blogg: http://www.kathshome.com/blogg/wordpress/

Söndag

Då var det söndag igen. Oj vad dagarna går fort. I fredags var jag som sagt i Luleå på dagen och shoppade "lite" grann. På eftermiddagen mötte jag upp Ida, vi strosade en stund i affäerna innan vi åt god mat på Ban Thai, även efterätt där slank ner. Men då kan jag säga att jag vat mätt, inte ens en droppe vatten hade fått plats i min magsäck.

Idag blev det så att jag, sonen, Mika och hennes Victor drog till S.sunderbyn för att hälsa på Tessan, Bella och Peter. Där bjöds det på både glass och fika! Edwin sov i 1,5 timme och ingen var mer förvånad än jag. Han som annars aldrig sover, och speciellt inte om det är mycket ljud, och det kan jag lova att det var idag :)
Edwin har ju som sagt en viss passion för hår. Det värsta med det är att han är snabb på ta tag i allt hår han kommer åt. Idag blev Bella hans offer och jag vet inte hur jag ska göra för att få honom att sluta "rycka tag" i allt hår han ser. Det är absolut inte meningen att vara dum när han gör det, han älskar bara helt enkelt hår och vill dra det till sig. Stackars Bella, jag hann inte vara med idag då Edwin lyckades lugga henne.

Vi brudar har planerat in en liten partydag tillsammans utan våra älskade barn. Äta god mat och avnjuta ett vinglas eller två. Ska bli riktigt roligt, så Tessan, hör av dig när du kan komma till Ä-byn :)

Här kommer lite bilder från dagen och fredagens shopping.



Edwin filurar för sig själv.





Haha.



Bella tränar på att äta själv :)



Tessan kämpade för att få Bella att sitta kvar i soffan :)



:)



Kläder till Edwin.



Nya stövlar och vantar.



Jätte söt stickad tröja, men måste byta till en storlek mindre.



Jätte fina och bra strumpbyxor, även en mysig huvtröja.



Det var Edwins shopping, och här kommer min:



Skor från Stadium, 599 kr.



Två sjalar från Cubus, 39 kr st. (rea)



Blus från HM, 199 kr.



Ett riktigt fynd från barnavdelningen, endast 450 kr!



Sist, och faktiskt minst, kökshandduk från lagerhaus 39 kr.

Sist men absolut inte minst:



Lilla skidåkarn som vi kallade Edwin :)




Tillbaka

Hej igen :) Nu har farsan och brorsan precis farit hem, jag bjöd dem på kaffe, bulla och glass. Vi surrade på och pappa hade med sig bröd till oss. Tack tack!

För att återgå till mitt tidigare inlägg, jag var inte rikigt färdig med det. Jag skulle visa två saker som jag köpt idag. En matta till Edwin och en kofta till mig själv.



En jätte fin, mjuk och tjock matta från Ellos, hade kostat 600 kr men jag köpte den för halva priset :)



Kofta från mim! Jätte skön och fin!

Ja imorgon drar jag till Luleå för att träffa Ida, och på söndag blir det södra sönderbyn för att hälsa på Isabelle, Tessan och Peter :)

Nu blir det sängen!

Ettårskontroll

Idag har vi varit på ettårskontroll och fick äntligen lyckliga besked om Edwins höfter, det är inget fel på dem. Jag kan inte beskriva hur skönt det känns att äntligen få veta att inget är "fel" Han kommer behöva träning för att stärka upp sin muskulatur kring lederna. Han är som sagt överrörlig och behöver bli stabilare. Men det kommer han att fixa med våran hjälp. Gerd sa att hon såg stor skillnad på honom nu från förra gången vi var dit. Ja det känns så underbart bra :) Sprutorna gick hur bra som helst att ta, ett litet skrik av spruta nr.2 men det gick snabbt över. Min lille kille väger 9610 gram och är 77 cm lång. Han är inte tjock men följer sin kurva, och det är huvudsaken. Så med andra ord, en bra dag på BVC :)

Igår var några klasskamrater åt samme här på besök. Edwin fick en present av dem, en jätte söt och häftig mössa som du kan se här nedanför :) Tack så mycket för den!

 barnkläder och Mössor/Halsdukar från Cheap Monday

Nu fick jag främmande av pappa och brorsan, jag återkommer =)

kalasfirande

Ja idag blev Edwin uppvaktad av Marika och Victor, tack så mycket för presenten. Edwin tyckte det var roligt med en lekkompis! :) Vi hade kvar tårta som vi bjöd på! Efteråt for vi upp till viken och hälsade på sammes mormor och morfar en sväng, och efter det en sväng till moroch far. Och just nu, i skrivande stund kommer ytterligare någon som ska gratta Edwin, det är Simon :) Kalasfirandet verkar aldrig ta slut :)

Ska gå och vara trevlig och ta fram lite kanelbullar :)


Grattis Edwin

Grattis till världens bästa lille kille, min kille som fyller ett år idag. I dag är det ett år sedan han valde att se dagens ljus, och jag minns det som igår. Sambon drog iväg på match och strax efter det, ca 13.00 kände jag första värken, och precis i den stunden visste jag att det var dags. Att idag skulle jag få se min lille son. Jag hade inte haft en enda sammandragning eller förvärk innan det startade på riktigt. Jag hade känt på mig att allt skulle hända och ske på en och samma dag, alltså ingen utdragen förlossning. Och tänk så rätt man kan ha ibland. Jag minns att jag började skriva upp värkarnas styrka på ett papper. Jag kallade dem för svaga, medel och starka. Där ett tag blev jag rädd att jag skulle tvingas ringa lillebror och be honom springa till fotbollsplanen för att be sambon lämna målet. Men jag tog det lungt hemma och sms:ade sambon att nu var det dags, och bad han köpa hem något ätbart efter att matchen var färdig. När han kom hem gjorde han mat, sjömansbiff med creme fraiche (typ karljohansvamp) och pasta. Det var inte många tuggor jag lyckades få i mig, inte för att det var dåligt, men jag hade ju så klart ont och hade precis insett att nu händer det, nu ska jag ta min BB-väska och bege mig mot Sunderbyn. Jag hade precis insett att jag skulle föda mitt barn, nästan som att jag aldrig tänkt på det tidigare :)
Hur skulle det gå? Hur det skulle kännas? Vara? Bli? Mamma, jag? :) Vid den här tiden hade jag inte haft mitt dagliga samtal med mor min, så det plingade till i min telefon där mamma frågade vad jag gjorde för något. Mamma hade tidigare sagt att hon inte ville veta då vi åkt in, för att allt skulle bli så spännande för henne. Men då man träffades och pratades vid varje dag så hade hon förstått det rätt snabbt iaf, så jag skrev tillbaka att nu är det dags. Snabbt ringde dom upp, alldeles pirriga i magarna och i bakgrunden hörde jag min käre far som ropade "Hur långt är det mellan värkarna?" "Typ sju minuter" sa jag. "Jamen då nögges ni ju stjönd er in" sa farsan med den härliga pitebondskan. Vi satte oss i bilen och styrde kosan mot sjukhuset. Vägen kändes rätt så lång och värkarna blev allt kraftigare. Vi var inne på förlossningen kring 18.30 och fick vänta länge innan vi fick ett rum. Det var nämligen fullt upp den kvällen, många bäbisar som var less att vara i magarna. När jag stod där och kämpade på med mina värkar hör jag världens vrål/skrik från något av förlossningsrummen. Då blev jag lite rädd. Hur ska detta gå tänkte jag. När vi fick komma till rummet och BM satt på CTG och undersökt mig så var jag redan öppen sju, nästan åtta cm. Ingen bedövning gavs och lustgasen minns jag att jag inte fick direkt. Vet inte om det var för att jag inte bad om den, men när BM såg att jag hade riktigt ont så gav hon mig den. Lustgasen hjälpte mig att bli lite borta och på något sätt koppla bort smärtan lite, eller koppla bort var omöjligt för det gjorde så fruktansvärt ont, men man gick in i en liten bubbla och kunde koncentrera sig på något konstigt sätt. När jag var öppen nio cm liggandes i sängen frågade BM mig om jag skulle orka ställa mig upp, då skulle det skynda på den sista cm. Och det gjorde det verklkigen, hann bara ta mig upp så var det dags för att börja krysta. Så efter tre, fyra krystningar var han i min famn. Så lugn och tyst, tårarna rann och nu var det över. Han var här, våran lille kille Edwin. Och vilket år det varit, så mycket roliga minnen. Och en underbar födelsedag har han haft med massor av fina presenter. Tack så jätte mycket allihopa!









Presentöppning på morgonen. Armband och en spelande telefon.



Ny mössa, jacka och täckbyxor av mormor och morfar.



En alldeles egen STIHL-såg från moffi.



"Dotte" som mormor virkat alldeles själv.



Armbandet fick Edwin av sin mamma och pappa.



När vi hämtade tårtan hade dom stavat Edwin med ett d i slutet. Men jag lyckades ta bort det. Men hur får man Edwin till Edwind?



Wilma i kalashatt :)



Min kalaskille! :)

Vagel

Har fått en liten kompis under mitt övre ögonlock. En liten vagel. Oj så ont det gör. Den syns inte utanpå ögot men ömmar desto mer. Hoppas den försvinner snart.

Idag var jag in till Luleå för att handla en liten present åt Ewdin, köpa blommor på växtriket och handla på willys. Sen kunde jag inte låta bli att gå in på HM och hitta mig en jätte söt blus.

Ja nu är det snart 22:a augusti, ett år sen. Ett år sen våran kille kom till världen. Jag minns det som igår.
Imorgon kommer Tessan med familj och grattar för dom är på 80-årskalas på söndag. Ska bli jätte roligt att träffas, var så länge sen sist. Det är så roligt att se Edwin och Bella leka med varandra.

Får inte glömma att hämta ut tårtorna imorgon, inte så roligt att stå utan dom på söndag :)

Här kommer lite bilder.



Min nya blus.



Blommor från växtriket.





Idag kom massor med bilder från extrafilm som jag beställt. Dessa kort är från 1 - 11 månader på Edwin. Tänk, nu saknas bara ett.


Höst

Idag har vi varit på vårdcentralen för att rönka lillemans höfter. Det värsta av allt var att hålla fast honom då han blev jätte ledsen. Hans enda trygghet står och håller fast honom till tårar. Det är jobbigast med att vara förälder, att se sitt barn bli så ledsen. Men snabbt var det över och vi bad att få se på bilderna. Jag frågade samme om han kunde se ifall det var luxation, men det var svårt att se. Jag frågade även röntgenssk. som sa att för henne såg det normalt ut men att hon är så okunnig och att en specialist är den som kan se om något är fel. Det är nämligen jätte svårt att se på barns skellet eftersom det inte är färdigutvecklat. Vi kommer få vänta på svar av läkaren till veckan. Så det är bara att vänta och se...hoppas verkligen inte på att något är fel.

Idag har jag hunnit baka kanelbullar. Det luktar fortfarade nybakat här hemma.

Nu är hösten här, luften har bytts från att vara kvav och varm till härligt frisk och sval. Välkommen hösten.

Imorgon blir det prommis med Jenny och middag hos mamma och pappa. Vad dagen mer har att erbjuda återstår att se.

öppet hus

Skriver här för att påminna alla nära och kära som vill komma på ettårskalas hos oss 22/8 att ni är varmt välkomna!

Vi har som sagt öppet hus under hela dagen.


Kalas

Idag har vi som sagt haft kalas och Edwin fick jätte fina presenter, tack tack :)
Det var en trött liten kille som somnade ikväll. Här kommer lite härliga bilder på min skönis.





Ett litet kiwifrö har fastnat i mungipan :)



Kalasfint.



Edwin har fått för sig att han ska kika över sänggaveln innan han somnar. Han kryper dit lite busigt för han vet att jag drar upp han till kudden igen :)



Vet inte vems mimspel killen ärvt :)






bananflugor

Jag har skaffat några husdjur. Ett x-antal bananflugor. Visst är dom söta? :)



Har precis gjort en bananflugefälla och hoppas att mina husdjur drunknar i den.

Jag har gjort färdigt tårtbottnen till imorgon. Det som ska vara emellan gör jag strax innan främmandet kommer så det är så färskt som möjligt. Eller ska jag göra det ikväll så det hinner "sätta" sig?
Äh, jag gör det imorgon.

Sitter och ser på sommarkrysset, sambon är på lagfest. Ska snart krypa ner med min lille son som ser gode skön ut där han ligger och sussar.



Borsta, borsta tänderna :)


Tandläkaren

Ja igår var lilleman till tandläkaren. Han charmade tandsköterskan och var på strålande humör. Det var inga problem att få titta han i munnen, och tanborsten tyckte han var roligt att få smaka på :) Han har ju som sagt bara en halv tand än så länge, men vi har börjat borsta den nu. Ganska gulligt.

Igår hann jag putsa fönstrerna i Edwins rum, så nu ser jag vad grannarna har för färg på husen. Okej, så illa var det inte men nästan. Idag blir det att ta köksfönstrerna. Efter det har jag "bara" 6 stycken kvar :)

På söndag kommer vi ha ett litet förtidskalas där vi bjudit Edwins farmor och farfar och Micke och Jennie med barnen. Dom drar nämligen till Mallis nästa vecka och missar PK:s födelsedag. Så vi kommer bjuda dem på tårta nu på söndag istället. Jag har hittat ett recept som verkar smarrigt!

Nu är Edwin ute och cyklar med sin moffi. Han älskar verkligen det. Han har för övrigt varit så nöjd och belåten de senaste dagarna. Han har börjat masa och krypa runt själv mycket mera. På det sättet kan han göra lite vad han vill och behöver inte bli uttråkad lika fort som när han annars bara sitter rakt upp och ner. Det börjar närma sig den 18:e nu, tiden för röntgen. Man är inställd på operation så man inte kommer bli förvånad eller chockad, så då kan det egentligen bara bli bättre än vad man är inställd på.

Imorgon ska jag äta lunch med Ida, ska bli både  trevligt och gott :)

Nu är sambon på match, kommer hem sent skulle jag tro.

Punka

Imorse skulle jag och Edwin premiäråka med den nya vagnen, men vi hann inte så långt. Vagnet gick jätte trögt och det visade sig att ena däcket "smullit" efter att min kära sambo råkat pumpa i lite för mycket luft :) Men som tur var gick det att köpa en ny innerslang på sportringen. Så nu har vi provkört den och den är verkligen jätte härlig att köra. Smidig och bra.

Idag har vi varit upp till viken en sväng, gått en sväng på byn och tagit det lungt, Imorgon blir det tandläkaren för min lille pojke, han har som sagt endast en tand att visa upp:)

Usch vad veckorna går fort, snart helg igen och det innebär en vecka kvar innan Edwin fyller år. Hoppas verkligen att Uddens bagare hinner bli bra, både för hans egna skull och min, för jag vill verkligen ha deras tårtor. I värsta fall får jag göra egna, eller köpa på något annat ställe.

Nu sängen!

FNU

Idag har jag och sambon kunnat bocka av lite från våran "måste göra lista" Bilen är städad, skrubben likaså och all tvätt är ihopvikt! Jag har även lagat mat åt Edwin och fryst ner så man har lite framför. Det blev laxgryta och köttbullar i gräddsås.

Jag har länge varit i valet och kvalet om att köpa en till barnvagn, inte för att det är något fel på den vi har, helt ärligt är det bland den snyggaste vagnen på marknaden, stabil och rymlig, enda minuset med den är att den inte har lufthjul. Nu är det inte därför jag länge funderat över en ny, men nu sen Edwin blivit äldre känns det som att man skulle klara sig med en lite nättare vagn, en med bara tre hjul som är lättkörd då man går i affärer. En vagn som är liten och tar mindre plats i bilen. Så tillsut bestämde jag mig för att köpa den här:



Detta är en Carena Swing 2010. En prisvärd och smidigare vagn. Våran första vagn kommer vi absolut att använda oss av under vinter och vår. Då vi är på längre prommenader i stugan hos mamma,pappa och svärmor och svärfar.

Nu är klockan natti natti för mig. Sov gott alla! Det ska jag göra...Zzzzzz

one more slice

Ikväll blev det bakning för hela slanten efter en storstädning av alla golv. Jag har bakat rocky road fast som långpannekaka. Den är för tillfället under kylning innan den ska skäras i bitar. Recepter är från Leilas bok "One more slice"





Idag har vi haft besök av Lisa, Pelle och Edwins kusin Aina. Här sitter dom och leker :)
Även mamma, brorsan, Janet och Erling har varit förbi. Alltid skoj med främmande :)

Imorgon blir det städning av bilen! Den är full av grejjer (som vanligt).

chockerande

Ikväll när vi var på väg hem från viken blev både jag och sambon chockade av våran lille son. Ni som känner Edwin vet hur lättväckt han är, att han inte somnar i bilen i första taget, att han kan vakna av att någon tappar bomull på golvet. Men idag, på vägen hem i bilen tittar han på mig med sina bruna ögon, lägger huvudet på sne, stänger igen sina söta ögon och somnade på direkten. :) Väl hemma fortsätter han sova när jag lyfter upp honom ur bilstolen, han sover trots hög trafik ute. Jag och sambon tittade på varandra och det var som vi båda tänkte "lever han" Men lille killen var helt enkelt så pass trött, för han vaknade inte uppför trapporna heller. Han fortsatte sova när vi la ner honom i sängen. Han sover fortfarande gott och har inte vaknat en enda gång :)

Vi var som sagt och grattade sammes syster som fyller år idag. Hon bjöd som vanligt på världens godaste tårta. Hon är så duktig på att få allting så himmelskt gott.

Nu har sambon semester i tre veckor, jippi!! =)

Nu ska jag borsta gaddarna och lägga mig!


Fällforsen

Idag efter att Samme slutat jobba drog vi till Tvärrå där mor och far var. Väl där drog vi vidare till fällforsen i vedkärret. Edwin tyckte det var roligt då det skumpade och lät. Jag, mamma, pappa, Edwin och Wilma trängdes i kärret och Samme körde hjulingen (läs fyrhjuling)

Det var väldigt mäktigt att se forsen på nära håll, och här följer lite bilder...







Sambons hår hade en märklig ställning, rakt upp :)



Sand var något annorlunda.







På väg hem.



Sen vankades blåbärspaj som efterätt efter lax och potatis till middag.



:)

På kvällen kom Lisa och Pelle förbi, vi såg Paranormal activity. Lite läskig var den allt :)

Nu blir det sängen direkt!

Svar till...

... anonym: Krukorna/vaserna är köpta i Boden på blommaffären i den nya gallerian. Tror att det var interflora. Hoppas dom finns kvar om du var sugen på att köpa dom :)

tjiho

Tjiho tjiho. Jag har precis satt mig framför datorn för att surfa runt lite. Styleroom är en riktigt bra sida för den som gillar hem och inredning. Så där sitter jag nu och får inspiration :) Inte för att jag ska göra något här hemma men det är så roligt att se hur andra har det.

Idag har varit en lugn dag, vi har varit med moster Hanna som senare på kvällen begav sig hemmåt till björkarnas stad. Vi saknar henne redan :)

Idag fick vi en kallelse för röntgen av Edwins höfter, så den 18:e ska vi till ÄVC. Hoppas verkligen att det inte är något som måste opereras. Han har förresten blivit mycket bättre på att ta sig fram, han ålar sig i världens fart och har oerhört starka armar. Han drar sig upp vid borden och har bara benen som stöd, så det är småarmarna som jobbar. Jag har satt ihop hans läragåvagn ikväll, så förhoppningsvis kanske han kan börja använda den.
Nu är det ju inte länge kvar till ettårsdagen! Jag måste baka mer och beställa tårtor, det är bara svårt att veta hur mycket tårta? Självklart blir det Uddens tårtor, dom är helt klart bäst.

Helgen har förresten varit riktigt skoj, sambon sa till mig innan vi entrade ikea, "nu glittrar dina ögon" :)
På kvällen åt vi god mat och avslutade med bio där vi såg Inception. Den får en 3:a av mig i betyg. Lite svår i början men annars bra.

Imorgon ska vi följa mamma till Piteå, strosa lite på stan och sen tänkte jag passa på att handla på Willys, eller Coop.

Svar till Hanna: Roligt att du gillar vårat hem :) Klockan är köpt på ikea för 499 kr!

Snabb uppdatering

Klockan är snart tolv så det blir endast lite bilder från vad jag och sambon pysslat med ikväll.



Kontoret börjar ta form.





Sydde ett drapperi i hallen för att gömma kläder och skor.



Jätte fin blomma som jag hittade på ikea i helgen.



Även detta fick följa med oss hem.



Ny lampa till vardagsrummet (från elkedjan)

Återkommer imorgon. Gonatt :)

RSS 2.0