nya gardiner i vardagsrummet



Dessa gardiner har min faster haft och jag har alltid tyckt dom varit så fina. När faster flyttade till Luleå var gardinerna för korta i hennes fönster men då hade jag turen att dom passade alldeles utmärkt hos mig :)
Detta är ett tyg (duk) från Indiska som är omgjord till fyra längder.


nu är det fredagsmys

Äntligen fredag och ledig helg! Sitter och myser framför TV:n och glor på idol. Tjejerna är otroligt duktiga, speciellt Amanda P om ni frågar mig.

Idag började morgonen med lite ärenden på byn, jag köpte nya träningsskor på sportringen, hämtade ut min jacka som förövrigt var väldigt snygg, postade lite brev och var in till kontoret för att fylla i lite tider i personec (ett lönesystem för kommunanställda) Sen gick jag och Edwin hem för att göra lunch, närmare bestämt broccoliplättar.
Eftersom plättar inte är så näringsrikt så slog det mig idag att man kan göra dem lite nyttigare genom att snöra i lite finhackad broccoli, ingenting som märks men som ger den goda plättan lite nyttigare touch!

Sen var det dags för Edwin att vila en timme och när han vaknade gick vi alla tre på cafe storgatan och åt en macka.
Edwin är mest förtjust i rummet med en massa roliga saker som man inte får röra. Men han är då så försiktigt så man behöver aldrig vara rädd att han ska hinna riva ner eller ha sönder något.

Vi har även hunnit förbi mamma,pappa och svärmor och svärfar. När vi kom hem drog jag iväg på gymmet för att göra plats åt lite godsaker. Jag körde en jätte bra ryggövning så när jag gick därifrån kändes ryggen som en hård sten.

Och nu sitter jag här med tända ljus, en godisskål och njuter av denna fredagkväll.
¨


Edwin för några dagar sedan när han bakade en sockerkaka!


beställning från villervalla

Detta har jag beställt till lilleman inför vintern att ha under overallen.











(tidsinställt)


lulä

Hade en kanon dag/kväll med kusinerna igår. Vi åt god mat på Ban Thai och Jägarna var riktigt bra. Älskar svenska filmer så den kan jag rekommendera Er att se.

Lite shopping blev det också, till mig själv ett par svarta jeans,träningstoppar och ett par träningsbyxor.
Till lilleman hittade jag en jätte fin mössa från Lindberg.



Jag tog storlek 52 men den var lite för tajt i sidorna men syster yster skulle in till stan idag så hon bytte till en storlek större. Det som fattas inför vinterns kalla dagar är ett fleece ställ att ha under overallen, och kanske ett par nya vantar då dom han hade förra året blivit lite för precisa.


Mörkret har kommit

Nu blir det riktigt mörkt om kvällarna och finns det något mysigare än att tända lite ljus och slå igång en film?
Det är höstmys!
Har jobbat färdigt min helg nu så imorgon är jag ledig och då drar jag till Luleå efter vi varit på dagge.
Där ska jag träffa mina kära kusiner Ida, Therese och hennes lilla Bella.
Vi ska äta middag och sedan se Jägarna 2.
Ska bli jätte roligt, hoppas även på att hitta en bra/fin vintermössa till Edwin och några presenter till ett par "oktoberkvinnor" ;)
Jag ska även en snabbis in till storheden för att lämna tillbaka vinterjackan jag köpte, inte för att jag ångrat mitt köp utan för att jag hittade en ännu snyggare jacka till ett riktigt kanonpris på lager157.
En Bondelid för endast 800 kr, kostar i vanliga fall ca 1999.
Den har inte hamnat i min ägo än så jag hoppas att den ser fin ut så jag inte står där utan jacka i slutändan.




Iob butiken

Där finns det massa fina saker till barn.
Nu har Elodie details kommit med några nya åkpåsar.
Den här var cool till en liten tjej!








Dessa bokstöd är verkligen hur söta som helst, likadana som Edwins dagisväska :)


sjukgymnasten

Har varit hos oss på morgonen.

" Väldigt överrörlig i fotleder, särskilt den vänstra. Rekommenderar användning av skor innomhus för extra stöd. Fortfarande ostabil i höften. Stark vid uppresningar. Går bra, även i sidled. Rimlig tid innan man kan förvänta sig "normal" gång ca 6 månader. Bra finmotorik. Uppföljning i mitten av november. "


(tidsinställt)


höstblåsor

Det går höstblåsor på dagis. Hoppas, hoppas inte att Edwin också får det!

Höstblåsor är en virusinfektion som är vanlig bland barn upp till tio år. Vuxna kan få höstblåsor men det är ovanligt eftersom vi har antikroppar sedan tidigare. Blåsorna sitter i munnen, och ibland på händer och fötter. Sjukdomen är ofarlig och går oftast över innom en vecka.

Höstblåsor orsakas av ett virus som heter coxsackievirus, som hör till gruppen Enterovirus.

Kärt barn har många namn, höstblåsor kallas även till exempel höstsjuka. Ibland kallas den också hand-, fot- och munsjuka (Hand-foot-and mouthdisease) vilket kan göra att den helt felaktigt blandas ihop med mul- och klövsjuka. Höstblåsor har inget med mul- och klövsjuka att göra.

Symptom på höstblåsor

Blåsor bildas i mun och svalg och ibland runt munnen. Blåsorna kan också finnas på händer, fötter och på skinkorna och brukar sitta i en vecka. Blåsorna är rodnade och kan innehålla lite vätska. Sjukdomen kan ge feber, oftast under 40 grader.

Förebygg höstblåsor


Det kan vara svårt att undvika höstblåsor eftersom det är en mycket smittsam infektion. Att tvätta händer ofta och undvika kontakt med sjuka kan hjälpa, men ofta har den som blir sjuk redan hunnit smitta andra innan sjukdomen bryter ut.

Så smittar höstblåsor


Den som bär på smitta kan vara smittsam i flera veckor men smittan avtar hela tiden. Värst är det precis innan sjukdomen bryter ut och i början. Därför kan det vara svårt att avgöra när barnet ska vara hemma för att undvika att smitta andra.

Du blir smittad när du kommer i kontakt med andra som bär smittan. Viruset sprids via näsa, svalg och blåsor. Smitta kan också föras vidare via avföring. Har du en gång blivit smittad är du som regel immun, motståndskraftig, mot viruset. Det är därför som sjukdomen främst förekommer hos barn.

Egenvård


Infektionen går över av sig själv och det krävs ingen behandling. Mår barnet bra i övrigt kan det gå på förskola/skola men så länge det har blåsor är det nog att bättre för barnet att vara hemma. Om barnet är påverkat och inte kan leka eller följa undervisningen bör barnet också stanna hemma förstås.

Blåsorna i munnen svider och kan göra ont. Det kan därför vara svårt för barn att äta. Prova mat som är lättare att få i sig som soppa, filmjölk, kräm eller glass. Små barn kan behöva matas med sked. Är man frisk i övrigt gör det inget om man äter lite mindre under några dagar. Det viktigaste är att få i sig vätska.

Ibland kan det göra så ont att det är svårt att äta och sova. Då kan det vara bra med smärtstillande och febernedsättande medicin mot febern.

(källa: vårdguiden)


porslinsfärg

Igår var jag in till storheden en sväng, jag var ute efter en varm vinterjacka så jag gick in på inter sport och hade världens tur då jag hittade en jacka som dom hade på kampanj. Jag betaldade endast 700 kr för den, istället för 1200. Jag hittade även en massa kläder åt Edwin men köpte faktiskt bara några sockar, jag sa till mig själv att man kan inte handla allt gulligt man ser varje gång man är iväg.

Sista affären blev Ica Maxi där jag hittade en riktigt finurlig sak som kommer bli ett roligt och fint minne av Edwin från då han var liten. I denna lilla kartong som fångade min uppmärksamhet gömde sig en vit liten mugg, en pensel och porslinsfärger. Så här blev Edwins alldeles egenmålade mugg:






Sen skrev jag hans namn och dagens datum.

Han gillar att både rita och måla.
Fingerfärg är extra roligt.







Dagen på dagge idag gick över förväntan!
Känns bra, vi laddar för resterande dagar och tänker positivt.
Det här kommer bli bra!


fredag

Då var det äntligen helg och jag är ledig, så skönt. Samme däremot ska jobba imorgon, dock bara fyra timmar så det går fort. Jag tycker dom som jobbar innom handels gör det bra, skulle själv inte vilja byta till deras arbetstider trotts att man innom vården jobbar alla dygnets timmar.

Ni kanske undrar hur det gick på dagis idag, det började inte bra men mot slutet kunde Edwin roa sig med att gunga, men så fort fröknarna kom för nära kom rädslan om att bli tagen ifrån mig.
När vi kom in för att klä av oss och äta lunch gick det mycket bättre än förväntat, han åt riktigt bra och han såg faktiskt glad ut. Han insåg nog att jag inte skulle lämna honom idag.
Så vi kämpar på och hoppas på en bra vecka till veckan.

Igår kväll hade jag besök av kusin Ida, hon uppvaktade mig med ett par jätte fina örhängen från snö.
Tack så mycket. Vi åt av tårtan och äppelkakan som jag bakade dagen innan och surrade på till det var dags för henne att bege sig hem. Till veckan kanske jag ska in till Luleå, då ska vi äta middag och se Jägarna 2.
Om min syster ställer upp som barnvakt ;)

Ikväll har vi varit hos min mor och far, ätit god middag och sett på Idol.
Hur härlig är inte den "blyga" killen. Han är humor och en riktigt duktig sångare.
Min lillebror känner honom och har hört "Ante" sjunga många gånger, och han är tydligen hur duktig som helst.
Och att han är härifrån är ju lite ballt. Och på tal om ballt, har ni hört hans låt på youtube?
"Jag matar mina renar det är ballt, jag matar dom med kvistar och palt..."
Klockren norrlandslåt.

KLICKA HÄR


ett helt år äldre

Ja idag fyllde jag hela 26 år! "Bara" fyra år kvar till 30.
Jag har fått så fina presenter och tackar alla som grattat mig idag.

En tråkig sak trots en kanondag är att vi är tillbaka på ruta 1 igen på dagis.
Separationsångesten och rädslan är tillbaka, som om vi inte haft nog av den.
Förstår inte. Ibland känner man sig uppgiven men rätar på sig snabbt för att vara stark och tro på att det kommer bli bra igen. Innerst inne vet jag att det kommer vända, men det tar på krafterna på oss alla, och främst tänker jag  självklart på min lille son som känner denna rädsla. 
Det blir inskolning igen, så jag kommer vara med honom där några timmar varje dag nästa vecka.
Vi måste bygga upp en trygghet bland de nya barnen, en trygghet vid alla rutiner.
Han blir jätte ledsen och rädd när han närmar sig stället och kramlar sig fast när vi kommit in.
Imorgon ska vi dit och jag ska vara med honom där en liten stund.

Att vara förälder är den största och mest ansvarsfulla roll en människa har.
Det är inbyggt i oss alla att göra det bästa för vårat/våra barn, och i en situiation som denna får man jobba hårt.
Skuldkänslor när man lämnar är helt oundvikligt. 
Stegen där ifrån är tunga, jobbiga och i magen vrider det om med en väldig kraft och då ställer man sig frågan: 
"Hur kan jag göra så här?" 

Fortsättning följer... 


till minne av

världens bästa Wilma.



Det sägs att tiden läker alla sår...

Lekfull och trogen
Mysig, underbar och älskad av oss alla

Vi tänker på Dig varje dag


pratar i sömnen

Så himlarns söt man får vara, Edwin har alldeles nyss pratat massor i sömnen vilket han aldrig gör i vanliga fall.
Det hade varit en rolig grej att ha på film, men det är inte alltid man hinner fånga allt gulligt dom gör.
Har alldeles nyss fört över ca 6000 bilder och massa filmer till min nya hårddisk som jag investerat i för jag vill inte bli av med bilder som jag blev strax efter Edwin föddes då sammes dator gick sönder.

Idag var det inte roligt att bli lämnad på dagis, han hade kramlat sig fast hos samme och gråtit massor.
Han blev ju hemma den här veckan då han blev sjuk, och det är massor med nya barn så det hjälper säkert till.
Hoppas verkligen att detta är en övergångsperiod.

Nu ska jag göra mig klar för sängen, men först lite sköna bilder från då Edwin var yngre :)



Här är han och grattar sin farfar som fyllde 60 år!



Glad!



Haha.



:)







liten kille

Igår hämtade vi ut kläderna från Me and I som hade anlänt på handelshuset. Verkligen jätte fina kläder men byxorna tror jag kan bli stora i midjan, han är ju en sån liten kille. Ska prova dem idag, annars får han se till att knubba till sig över lillmagen.

Igår kikade jag igenom MIO:s möbelkatalog. Oj vad mycket fina saker jag hittade. Den dagen vi bestämmer oss för att köpa/bygga hus kommer det inte vara några problem att veta vad man vill ha, problemet skulle i sådana fall vara storleken på plånboken :)
Det är verkligen helt galet vad man skulle kunna spendera på inredning. Möbler kan vara riktigt dyra, soffor för 30.000, vågar man sitta i dom?
Och mattor för 10.000, där vill man inte tappa ner något blåbär.
Ja det finns verkligen hur mycket snyggt som helst.

Har ni hört att Ikea kanske ska byggas i Luleå?
Då blir jag så här glad:






(bild lånad från google)


sjukstugan fortsätter

Vi torkar rinnande näsor, kletiga ögon, sprayar med nässpray och bedövar med alvedon.
Idag har vi faktiskt varit en liten sväng på byn, man måste få komma sig ut en liten sväng.
Däremot blir Edwin hemma imorgon, jag kommer att jobba min natt men samme låter plugget vila en stund medan jag sover.

Till middag idag ska jag göra crepes, det är flera år sedan jag åt det sist men det är faktiskt riktigt gott.
Jag ska fylla dem med köttfärs, färska champinjoner och rivna morötter och toppa dem med lite ost innan dom åker in i ugnen.

Nu ska jag ta mig en kaffekopp!




Ett rosa paket

Natten till idag fick Edwin feber men har trotts det varit på väldigt bra humör idag. Men något dagis blir det inte imorgon, inte förrens han blir frisk som en nötkärna. Det är bättre att vara på den säkra sidan, dels för att inte smitta andra och dels för att jag på något sätt får för mig att man drar ut på eländet.
Jag gav honom en alvedon innan han la sig, han vaknade nyss och var blöt i svett. Hoppas natten blir bra för samme, han är ju extra mammig när han är sjuk och jag jobbar min första natt.

En rolig sak idag trotts sjukstuga var det rosa paketet.



Där denna sittdyna gömde sig.



:)

Rethosta

Att börja om på dagge = rinnande näsa. Iaf för min lille Edwin. Han är inte sjuk, men näsan har runnit i tre dagar. Han har varit frisk som en nötkärna hur länge som helst och vi pratade just om att få se nu hur länge det skulle ta innan daggebacillerna slår till igen. Det tog som väntat inte alls länge. Jag känner av rethosta så det blev ingen träning för mig idag. Jag tog mig på gymmet igårkväll och kände mig jätte pigg, det gör jag iofs idag också men jag vill inte att detta ska bryta ut så det blir vila ett par dagar.

Idag har jag klippt (läs svärmor) mitt hår, vi har även haft besök av Lisa, Pelle och Aina.
Senare på kvällen kom mor, far, bror, syster och Jocke förbi.
Kaffe, surr och en massa skratt.

Ny arbetsvecka imorgon, går på mina nätter.
Helgerna går såå snabbt.



Edwiner äter (dregglar) sin första plommongröt.



Edwin för ca ett år sedan.



En av mina favoritbilder, man kan inte annat än skratta.



:)




Kanis

Ikväll blev det kanis och stavgång uppför liftspåret med pappsen. Puh vad det kändes och imorgon vet jag en som kommer ha träningsvärk i ben och rygg.
Men skönt var det trots blodsmak i munnen.

Har alldeles nyss sett en film, närmare bestämt Rabbit Hole. Inte så händelserik men gripande.
Rekommenderas.

Imorgon ska vi till min mormor på släktmiddag. Det kommer bli allt från surströmming till ris och vårrullar.
Vilken kombo, men gott ska det bli!

Nu sängen!


Detta

beställde jag igår till sonen:



Riktigt söt uggletröja.
Ser ni att motiven även är upp och ner? Tanken bakom det är förstås att barnen kan se på sina ugglor när dom tittar ner.



Matchande byxor till, såklart.



Svampmössan!



Och självklart denna lilla kyckling.


Tack till Kristin som var värdinna!

(tidsinställt)

RSS 2.0