Bakslag

Det är inte lätt att vara liten, och det är inte lätt att vara mamma ibland. Idag, och även igår kom bakslaget på dagis. Jag provade att fara hem på lunchen, men då ringde dom mig och bad mig komma tillbaka. Edwin hade börjat leta mig och insett att jag inte längre var där och då hade tårarna kommit. Jag hade vinkat hejdå och visat att jag skulle fara. Det hade gått jätte bra, han hade lekt ett tag men sedan kommit på att jag var ju faktiskt inte där längre. Även idag for jag iväg, jag vinkade hej då och även idag utan problem. Han hade somnat ute i vagnet, men efter att dom kommit in och han ännu en gång insåg att jag inte var där så blev han ledsen. Han ville inte äta lunch (det gör han ju iofs inte alltid hemma heller ) Då hämtade dom mig från personalrummet så jag fick vara med under lunchen. Me han åt inget iaf. Efter dessa två "separationsstunder" har han blivit så medveten om att jag kan försvinna så ikväll har jag knappt fått vända ryggen till. Han blev jätte ledsen då jag skulle gå på toa, trots att han var i sin pappas famn. Så visst känns det lite tungt nu, men detta går säkert dom flesta igenom, mer eller mindre. Jag försöker tänka positivt, att det kommer bli bra. För det blir det säger fröknarna. Jag hoppas att en natts sömn kan få honom på lite andra tankar.

Fredag imorgon, blir en lugn kväll. Ska göra en kall räkpaj till sammes mormor som fyller 75. Vi ska fira henne på lördag, eller jag och Edwin, Samme ska till skellefteå på fotbollsavslutning.

Nej nu ska jag göra mig klar för att hoppa i säng, ladda om inför morgondagen.

Garderob

Imorgon är det en ny vecka igen. Tiden går fort. Sista veckan på dagge innan allvaret börjar.

Nu sitter jag och sambon och ser på en film, tror den heter I love you man.

Igår var jag in till Piteå för att handla lite presenter och titta på en garderob till sovrummet. Vi behöver mer plats för kläder så det blev så vi köpte den här från jysk:



Så här  såg kaffekopparna ut:



Imorgon efter dagge ska vi ta närbilderna på pärlfoto, svinkoppan är som en envis liten prick som inte riktigt vill försvinna från Edwins haka. Men den är så liten så vi tar bilderna iaf.

På tisdag ska jag göra hälsoprofilen på Kraft och Hälsa. Ska bli roligt. I övrigt händer inget speciellt under veckan.
Jo förhoppningsvis kommer Hanna hem :)

Bokat och klart

Läkarbesöket idag gick jätte bra. Det var fantastisk personal, hur duktiga och trevliga som helst. Jag och sambon gick därifrån med en mycket bra magkänsla. De tog sig verkligen tid att titta på Edwin, undersöka honom (medicinskt) och studera hans motorik. Han är en fullt frisk liten krabat, men som är väldigt överrörlig. Detta är inget "farligt" men har bidragit till den lite senare motoriska utvecklingen. Edwin kommer att följas upp om någon månad, bara för att se så utvecklingen fortfarande går frammåt. Läkaren nämnde även hans nedgång i viktkurvan (inget som BVC tidigare nämnt) men som absolut inte var något nytt för oss. Vi vet ju att han inte är så matfrisk, och att vi måste försöka få bort nattmålet så det inte tjuvar av dagens intag av kcal. Det är alltså bättre att han äter mer på dagen än ett vällingmål på natten. Men nu idag på dagis åt han hur bra som helst, och då var det bara 3,5 timme efter frukost. Annars brukar det oftast behöva gå minst fyra timmar innan han är hungrig. Idag vägde han 9723 och var 78 cm lång. Dom sa att han växer mer på längden än på bredden. Och det är sant :)

Imorgon är det fredag, sista dagen på dagis för den här veckan. Nästa vecka kommer vi utöka dagarna och stanna kvar längre, iaf fram till mellis. Jag vill även prova en "morgon-rutt" så man har provat stiga upp tidigt och se hur det fungerar. Jag kommer börja 06.45 mina dagturer, så vi måste vara på dagge kring 06.15 så man inte behöver stressa när man ska lämna honom.

Nu till rubriken, sista helgen i oktober ska jag och sambon bo på hotell  i Umeå. Oj så roligt. Edwin sover hos mommi och moffi fredag till söndag. Oj vad man kommer sakna honom. Så länge har man inte varit ifrån honom. Men det kommer säkert gå bra :) Det ska iaf bli riktigt skoj, och att få träffa syrran!

Nu ska jag ta fram kläder till lilleman inför morgondagen.

På order av...

... moster Hanna kommer här lite bilder på hennes kära systerson.













Äldre bild :)



HAHA!

I övrigt har det varit en bra dag på dagis, Edwin somnade riktigt fort då det var dags för vilan.
Imorgon ska Samme vara med på inskolningen innan vi drar till Piteå.

Dag nr 2

Nu har vi avverkat andra dagen på inskolningen och det gick bra även idag. Vi stannade över lunchen och Edwin åt riktigt bra. Imorgon ska vi även stanna över vilan som är efter lunchen. Man tar allt lite steg efter steg.

Efter dagis for jag,mamma och Edwin för att hälsa på faster Ihrene, där bjöds det på kaffe och jätte goda vaniljbullar, varför gör man aldrig vaniljbullar längre? Det är ju jätte gott.

På torsdag är det dags för att träffa spec. läkaren i Piteå. Nu ställer sig ju Edwin upp jätte bra, och fort går det. Att flytta benen frammåt kommer när som helst, han är väldigt rak i benen och har inte kommit på att man kan böja benet vid knät utan flyttar det spikrakt, ser ganska roligt ut. Ska bli intressant att höra vad dom har att säga, tips osv.

Till helgen blir det troligtvis tjejkväll hos mig, ska bli så kul! Jag, Mika och Tessan. Äta gott och dricka gott :)

Nu ska jag skriva färdigt schemat åt dagis så jag kan lämna det imorgon.

dagge

Idag har det gått bra på dagis. Vi var bara där en timme, hälsade på barnen och kollade runt lite grann. Edwin var som vanligt glad och verkade inte alls blyg. Imorgon ska vi stanna över lunchen. Vi tar det lite försiktigt i början. På onsdag kanske vi även stannar över vilan. För tillfället känns iaf allt bra!

Sitter och kollar runt på en dagisväska åt Edwin, vilken tycker ni han ska få? :)












(i en annan färg)


Bättre

Edwin är mycket bättre idag, inte alls sjuk! Jippi så skönt! Så då blir det "dagge-premiär" imorgon.
Känns lite spännande :) Vi kommer säkert inte vara där så länge imorgon, mest kolla runt lite och hälsa på alla.
Hoppas han kommer trivas bra där. Och hoppas jag kommer trivas på nya jobbet. Som jag nämnt tidigare har jag superduper arbetskamrater som jag jobbat med förut, och ett bra schema. Men visst känns det tungt. Jag hade gärna stannat hemma ett år till. Det går lite upp och ner, ena stunden säger jag till mig själv att det här kommer gå bra, få lite mer pengar i börsen och få njuta ännu mer då man väl är ledig. Men snabbt har jag ändrat mig och tycker inte alls det känns bra längre, och kort därefter känns det helt plötsligt bra. Alltså känns det nog både bra och dåligt. Jag tror att bara man får börja jobba och komma in i dagisrutinerna så kommer det gå bra och kännas bra.

Jag själv är frisk och drabbades inte av någon magsjuka eller så. Peppar peppar....

Ja nu sitter jag och sambon och ser på valvakan. Håller alla fingrar och tår att det blir regeringsskifte. Men någonting säger mig att det inte kommer bli så...Men jag hoppas än.

 

Sjukstuga...

...igen? Nu hoppas jag så innerligt att Edwins rinnande näsa inte blir värre. Det får bara inte bli värre. På måndag börjar ju inskolningen på dagis. Han blev snorig igår under dagen och hade dålig matlust som han alltid får när han är på väg att bli eller är sjuk. Ikväll har han bara velat vara i min famn. I natt hade han även lite förhöjd temp, som tur var inte lika hög som senaste gången han var sjuk. Nej jag hoppas verkligen att det inte blir värre än så här. Att det är någon förkylningen som har tänkt stanna länge eller bli värre. Själv började jag frysa och må illa för en liten stund sen. Känner mig illamående i hela kroppen. Så det är bara vänta och se...

Nu är sambon och hyr en film, hoppas man orkar se den.


Eggkids

Nu ska ni få höra en rolig sak. Idag var jag, Edwin och mamma och strosade en sväng på byn. Vi brukar alltid ta en titt inne på Kleda vilket vi så klart även gjorde idag. Kvinnan som äger butiken kommer fram till mig och säger: "Men så bra att du kommer in, jag har tänkt på dig och din lilla son" Oj så spännande tänkte jag, vad har hon då tänkt? Butiksägaren fortsatte: "Jag har en kvinna som jag köper hem kläder av som tyckte jag skulle handla hem några nya tröjor av henne, men då sa jag att jag först ville prova och se vad kunderna själva skulle tyckta innan jag beställer hem något. Och då tänkte jag på dig och din pojke, så jag skulle gärna vilja ge dig denna t-shirt och sen få ett utlåtande av dig, vad du tyckte om tröjan, kvalitet osv"

Det var så roligt att hon tänkt på Edwin av alla, så vi tog tacksamt emot denna jätte fräna T-shirt och kommer självklart berätta för henne vad vi tycker om den. Märket är från Eggkids.

Elsa Eggkids


Halv åtta hos mig

Sitter och ser på detta härliga matprogram och visst blir man själv sugen på allt gott som tillagas. Idag gjorde jag lax och potatis i ugn med en kall dillsås på sidan om. Mmm vad gott det blev! Jag har länge varit sugen på en härlig köttbit, så jag tror att det får bli fredagsmiddagen imorgon.

Idag har jag varit och gått en prommenad med Jenny och hennes hundar, men vi hade oturen att hamna under regnet. Men som tur var hade vi hunnit gå ett tag. Efter prommenaden gick jag till Kraft och Hälsa och tecknade ett gymkort där istället för på badhuset. Vilket jätte fint gym alltså! Ska bli roligt att komma igång med träningen igen.

Igår hade jag besök av kusin Ida, fick ett jättefint läppglans av henne i födelsedagspresent. Det luktade ljuvligt.





Den här jätte fina teburken köpte jag igår från Två Rum och Kök. Jätte söt och praktisk att ha tepåsar i.





Köpte även en sockerskål.



Idag kom svärmor med denna snygga sminkbox!





Edwin ser på "Jag är en gummibjörn" :)







Lite bilder till moster :)

Just de, Edwin har ställt sig upp flera gånger ikväll :)

Vilken...

... underbar födelsedag jag har haft idag. Har fått så otroligt fina presenter. Stort tack till alla Er!



Detta jätte fina halsband från Pearls for girls fick jag av mamma och pappa. Jag fick även en rejäl slant pengar som jag utan tvekan kommer hitta något att lägga dem på.



Bäst av allt var nog denna lilla box som min mamma suttit och knåpat ihop. En liten box som innehöll "Egen-tids-checkar" En rolig grej som kommer utnyttjas flitigt :) Checkarna är så kallade barnvaktscheckar och kommer alltid vara guld värda! Och det var en så rolig grej :)




Även detta fick jag av min käre mor och far. Det ska vara mamma att hitta på saker :)

Av svärmor och svärfar kommer jag att få världens finaste makeupbox! Den hade inte hunnit fram ännu:)

Av mormor och morfar fick jag presentkort, och av sammes mormor och morfar pengar.
Så det har inte varit annat än en kanondag :) Men vänta, nu höll jag på att glömma min sambos present! Han hade gjort ett kort med tre olika val av presenter, det jag tillslut kom fram till att jag helst ville ha av allt var en Idolkväll och god mat! Idol kommer till Luleå i arcushallen den 12:e november. Så det kommer bli jätte roligt, även detta en kanon present!


Nya höstskor

Har köpt mig ett par nya höstskor, en tuff och söt känga på samma gång.



Din sko, 699 kr.



Har även köpt en bodylotion som luktar jätte gott. Den är från Bed Head och finns att köpa på Lyko.se

Idag har jag och Edwin städat lite på morgonen, sen for vi på byn en sväng. På e.m blev det kycklingsallad hos mamma. Blev inte att göra håret idag för samme hade träning, så jag ska slinga mamma imorgon istället.

Vilken värme det varit idag! Jätte varmt!

Nu ska jag leta lite recept på något gott till min födelsedag.
Tjing!

Kaffekopp

Jag och sambon har länge varit ute efter nya kaffekoppar, nu tror jag att jag funnit vad vi så länge letat.
Hittade dessa på signerat.se



Idag har det verkligen varit en varm dag. Solen har visst inte lämnat oss riktigt än. Jag och Edwin har varit hos mamma på dagen, sen när samme kom hem for vi i en sväng till hans bror m.familj en.

Overallen som jag vann på tradera har kommit och den var jätte fin. Edwin hade somnat då jag öpnnade paketet så jag har inte hunnit prova den på honom. Men jag tror att den kommer bli bra, lite stor men hellre det än för liten. Mössan såg också väldigt bra ut så jag är helnöjd.

Imorgon är det sista mammaträffen, har varit väldigt glest mellan gångerna vilket har varit lite trist. Men det blir roligt att se alla barn.

Veckans övriga planer är inte så stora, färgning av mitt hår på torsdag. Jag ska slinga mamma och hon får kleta i färg på min utväxt. Usch för utväxt, håret känns så smutsigt. På tal om hår, vad gör man när sin son använder mammas hår som snuttefilt? Detta kommer (kanske) bli ett problem på dagis. Idag var jag in på happyhair.se för att beställa löshår till honom (jo det är sant) men jag visste inte då vilket jag skulle välja. Jag har turen att ha en rätt tätväxt kaluffs så trots att jag tappar (blir avryckt) dubbelt så mycket hår som man i vanliga fall inte tappar har jag ändå kvar en del. Sonen bara måste pilla i håret när john blund är och hälsar på. Men vad gör man inte för sitt barn.

Nu är det dags för mig att kasta in handduken, godnatt.

Jippi!

Mina damer och herrar, ikväll ställde sig Edwin upp och tog två steg!! Så roligt :) Själv blev han jätte glad och klappade händerna när han såg mig och samme bli så glada! Han ställde sig upp mot soffan och var en bit ifrån den med benen så då kom han tillslut på att man kan flytta dem framåt. 



 

Önskelista

När får man egentligen åldersnojja? Är det när man passerat 30? Eller kanske 40? Eller så får man aldrig åldersnojja?

25 år blir jag snart. Sambon bad mig skriva en liten önskelista. Så varför inte lägga upp den här då många frågat vad jag önskar mig.

Här kommer min "lilla" önskelista :)



Jacka från Vila.


Brödbox som jag hittat på www.bluebox.se



Pearls for girls halsband, i stil med detta.


Parfym.


Tårtfat med kupa. Detta vet jag finns på Åhlens.

Sambon: Bio och mat är också roligt :)


Höstgardiner

Jag letar och letar efter några snygga höstgardiner till vardagsrummet, men det finns verkligen inga fina att få tag i. Panelgardiner känns helt plötsligt (eller det har det gjort länge) så tråkigt. Och det finns bara fula, tråkiga mönster. Jag ser framför mig hur mina gardiner ska se ut, både i färg och form, men dom finns lixom inte. Jag har inte tänkt sy gardiner till vardagsrummet, jag håller hoppet uppe om att en vacker dag hitta mig ett par nya. Är det någon som vet någon sida på internet som säljer fina gardiner? Kanske finns det någon sida jag inte varit in på :)

Igår var vi till Luleå och grattade Pelle. Edwins kusin är så busigt skön, och man ser på henne att hon vet att hon är äldre än Edwin, och det ser så himla gulligt ut :) När vi mötte upp dem på stan så tog de varandras händer när dom åkte sida vid sida i deras vagnar. 

Idag har jag och Edwin sett samme spela match, men bara en halvlek för Edwin blev less. Sen drog vi till mor och far där vi åt saltströmming. Det är så gott, med mjukt tunnbröd och smör till. 

Imorgon är det en ny vecka igen. Samme har hunnit gå en vecka på sunderby sjukhus där han praktiserar på neurologen. Tiden har verkligen gått fort, tänk att han snart är sjukgymnast.   

Vet inte om jag nämnde det i något tidigare blogginlägg, men nu har Edwin iaf fått tid i piteå på barn. Så vi ska dit för att träffa läkare och sjukgymnast som är specialister innom området. Dom kommer ge tips på träning och se hur Edwin rör sig. Han har börjat krypa jätte bra nu, och kommer upp på alla fyra. Visar även tendenser till att börja ställa sig upp.  Så det känns skönt. Han kommer börja gå en vacker dag, men kommer behöva mera tid på sig helt enkelt.

På onsdag till veckan är det sista träffen med mammagruppen, eller föräldrautbildningen. Länge sedan man träffade alla så det ska bli roligt att se hur stora barnen har blivit.

Just det, en fråga till er som läser min blogg och är förälder: När började era barn att äta välling? Och i sånna fall hur ofta om dagarna/nätterna? Min Edwin äter morgon,kväll och tyvärr fortfarande en gång på natten.



fredag

Här kommer lite bilder från Leos som jag lovat.



Smårädd liten kille bland alla kuddar, men jag smet upp för att knäppa ett litet kort.



Tinade upp efter ett tag och älskade att hålla i bollarna.



Får man smaka på den? :)



Att sitta på cykeln var roligt.



Kläderna som jag beställde från linus o lotta kom redan idag. Himlarns fort det gick. Allt var verkligen jätte fint!
Skjortan är från MeeToo och var på rea, så ett rikigt fynd! Den röda tröjan är från Name it.

Idag har det varit en lugn dag, Edwin har varit på strålande humör och ätit jätte bra. På dagen for vi till min mormor och morfor en sväng och hälsade på och på kvällen for vi till korsträsk. Nu sitter jag och ser på tv-galan och äter lite gotta. Imorgon drar vi till Luleå för att gratta Pelle.



Jag vann!

Jippi, jag vann auktionen på tradera av en polarn o pyret overall med tillhörande vintermössa. Endast använd fyra månader i ett vagn, alltså som ny :)

Bild på den kommer senare när jag har fått den! :)

hallå i lingonskogen

Har precis satt mig ner efter den dagliga kvällsstädningen efter ha nattat lille sonen. Sambon är på träning men borde dyka upp när som helst. Limpmacka och en tekopp hade jag tänkt bjuda honom på. Men först tänkte jag be honom springa ner till källaren och hänga en tvätt, jag måste erkänna att jag är lite mörkrädd.

På tal om rädd, vi var som sagt på Leos Lekland igår, och min lille gosse var väldigt reserverad och lite rädd för allt som fanns där. Han skulle bara vara i min famn. Trodde inte han skulle vara så "fjantig" :) Efter en stund när det kom någa andra barn tinade han upp lite och gick me på att sitta i bollhavet, men inte på bollarna utan på mig :) Men han var glad som vanligt, ja så länge jag inte lämnade honom bland alla hemska, färgglada kuddar.

Efter Leos drog vi vidare till storhedens alla affärer och strosade på, ja tills vi kände en hemsk odör kittla oss i näsan. Nöden har som sagt ingen lag, och det visste Edwin om :)

Det vi fick med oss hem denna dag var tre böcker åt Edwin, en pyjamas åt mig själv och Edwin fick två mysiga tröjor av sin mormor. Tack tack :) Nu börjar han ha färdigt med höstkläder. Men jag gjorde en liten beställning från linus och lotta idag till honom med bla. detta:

Mini istan denim pant
Häftiga jeans från Name it, 249 kr.


Fina inneskor från Bobux, 299 kr. Perfekt när han ska börja dagis och lära sig gå.

Jag har även beställt en skjorta och tröja men lyckades inte hitta några bilder på dem.

Imorgon kommer bilder från Leos upp, nu ska jag bjuda sambon på limpa :)

RSS 2.0