Pinsamt!

Idag var jag med om det mest pinsamma (enligt mig) man kan vara med om. Med börsen och ett recept på Nutramigen i högsta hugg var jag på väg till apoteket. Väl där, 20 meter innan dörren känner jag hur mina fötter slås undan och innan jag vet ordet av så ligger jag där. Pladask på marken med snöiga ben, ett snöigt recept och en snöig börs. Nej tänkte jag, såg någon mig? Har jag verkligen ramlat? Klart jag hade ramlat, och självklart satt det massor med människor inne på Cafe storgatan som tittade ut på mig. På väg upp från marken möts jag av en kvinna som kommer fram för att fråga hur det gick? Jo bra sa jag med ett pinsamt leende på läpparna. På väg in till apoteket skrapade jag av snön som hade täckt mina armar och ben. Det roliga var att innan jag begav mig ut på byn så sa min kära mor att jag skulle passa mig för halkan som hade lagt sig. Haha, å se hur det gick :)

Annars är allt bra! Vi har börjat föra in "vanlig" ersättning och det går jätte bra. Han har inte reagerat det minsta. Så vi ska trappa upp den försiktigt.

Längtar till helgen, få fara till Luleå och mysa på!

Sötis!



Edwin som tomte :)

I tisdags var vi på BVC på tremånaderskontroll. Edwin vägde 6345 gram och var 63,5 cm lång. Sprutorna i benen var inte roliga att få, men efter många tårar blev det till slut bra. På kvällen drog vi på ljusparty där Edwin träffade Isabelle, Zara Norens söta lilla flicka. Han pratade och skrattade åt henne :) Kanske ett blivande par? :)

Nu har jag fått upp lite julpynt här hemma! Oj så mysigt med jul.

Inte nu i helgen men nästa drar jag å samme till Luleå för att se bio och äta gott. Då ska Edwin sova hos mormor och morfar så vi kommer att få sova en hel natt utan att bli väckta :)


Du vet att du är mamma när

*Du tycker att det är fullständigt normalt att gå på toa med sällskap eller öppen dörr....
*Du kupar händerna för att fånga upp en kommande spya...
*Du bara har tid att raka ena benet.
*Du varit på stan för att handla kläder till dig själv men ändå kommer hem med barnkläder i storlek 60.
*Du inte längre kräver så rena kläder på dig, inte SÅ fläckigt duger bra.
*Du rullar kundvagnen i mataffären fram och tillbaka, fram och tillbaka....

*När du inte för ditt liv kan fatta hur folk utan barn kan ha tidsbrist!
*Du börjar diskutera bajs och spyor med dina vänner, utan att fatta att de tycker det är ÄCKLIGT!
*Funderar på vad du egentligen gjorde med all tid innan du fick barn...
*Står lika svarslös varje gång du får frågan om vad du gjort i helgen...
*Du ringer upp en kompis kl 9 på lördagsmorgonen och förvånas över att dom låg o sov ännu, det e ju mitt på dagen ju...
*Du blir irriterad om nån ringer efter klockan 21 på kvällen, man ringer väl inte folk nästan mitt i natten...
*Du numera hittar din kalla lunch i micron tre timmar senare.
*Sex är en siffra, som kommer efter sju.
*Chansen att trampa på en legobit är större än att bli bjuden på fest.
*När man slutar använda handväska och har ett fack i skötväskan för sina saker...
*Man vet att man är mamma när man kan sova på sin egen arm balanserandes på sängkanten, när man har fått lillan att somna om och därmed försöka få en "sovmorgon".
*När man ringer oftare till sjukvårdsupplysningen än till släkten.
*När man får panik om ät och sov rutinerna man så slaviskt har organiserat sig själv och barnet/barnen i råkar brytas med en timme eller så....
*När du tycker 4 minuter bajsning på toan är egen-tid...

Dopdagen!

Igår döptes min lille kille och allt gick jätte bra i kyrkan. När Hanna, världens bästa moster sjöng somnade Edwin i pappas famn. Ja det lät så vackert. Tack syrran för den underbara sången.

Sen vill jag även tacka svärmor som hjälpt till att fixa och dona med oss inför dopet och min mamma som varit med Edwin under tiden så vi kunde fixa allt i lugn och ro. Och tack till alla underbara presenter som Edwin fått. Han fick kläder, ett sparkonto med pengar i, tavlor varav en gjord av faster Lisa som är otroligt duktig (kommer bild på dem), en lärasiggåvagn, silverarmband, labanhandduk, presentkort på pärlfoto, brio matstol och en massa fina kort med dikter i. Tack så mycket för allt.

Idag är han tre månader, eller igår, ser att klockan hunnit bli mycket. Bäst att krypa till sängs.

Måndag!

Ännu en måndag! Idag har jag faktiskt städat vårat skafferi, och det kan jag lova behövdes! Men nu ser vi vad vi har att erbjuda där inne.

Edwin är för rolig, han somnade inte förens 22.30 idag, kanske för att han sammanlagt sovit tre timmar idag på dagen, och det är länge för att vara han. Men nu sover han så gott och kanske sover han lite längre på morgon vilket inte gör mig något :)

Imorgon ska jag baka aracksbollar till dopet, sen räcker det nog med fika.

Hanna kommer hem på torsdagkväll, det blir roligt :) På fredag ska hon "sjunga upp" i kyrkan. Längtar tills man ska få höra hennes ljuva stämma.

Nu gott folk ska jag bege mig till sängs och ta mig ett snus av min lille kille innan jag sluter mina blå.

Hej svejs!



Lite stora brallor :)

-skrubbat-

Idag har jag skrubbat lägenheten med rotborsten! Så nu är golven rena. Önskar att tiden skulle räcka till fler saker som börde göras. Och dom är många: rensa i skrubben, städa skafferiet, rensa alla lådor, få ordning på vinden och putsa upp ugnen. Men jag har ju all tid i världen, eller så inte :)

Edwin har ju upptäckt att han faktiskt äger två händer, lyckades fånga detta på kort.



Här beundrar han sin egen lilla hand.



Kom igen om ni vågar!



Min höger är farlig!



=)



Edwin i fluga!

10 veckor!

Idag är Edwin tio veckor! Tänk vad tiden går. I helgen sover vi hos mamma och pappa då Samme for till Umeå igår för att träffa lite kompisar. Idag kom faster Maria och Malin på besök, alltid lika trevligt! Vi fikade och surrade på. Edwin har varit så oerhört nöjd idag och man mår så gott själv. Han har ätit hur bra som helst! Ja man blir så glad :) Jag ringde ju BVC då han har haft lite slem i bajset, men det kan tydligen vara vanligt eller så beror det på att han har varit förkyld. Att slemmet som inte kommer upp via halsen tar bakvägen istället.

Moster kom ju hem i helgen och hade köpt världens sötaste brallor till Edwin, även en body med en fluga på men som vi tyvärr redan hade hunnit få av farmor :) Men vi ska byta till något annat.



Onsdag!

Snart är det slut på denna dag! Edwin sover gott och har som vanligt varit vaken i stort sett hela dagen. Det måste ju bara vara ovanligt att man är så pass vaken då man är så liten? Man hör så många andra bäbisar som sover minst fyra timmar om dagen som är lika gammal som Edwin. Han brukar max sova 1-1,5 timme under en hel dag. Men han är så skön, han har suttit och sett på fotboll med pappa, Simon och John som varit på besök. Men sen blev han lite gnällig så då gick jag för att söva honom och han somnade direkt.

Imorgon fyller mamma år så då ska vi dit och gratta henne. Och på söndag är det farsdag, vet dock inte vad man ska hitta på att ge till pappsen.

Usch, klockan är snart elva och här sitter jag som hade tänkt sova klockan 22. Men det är bara att borsta gaddarna och lägga sig!



Edwin bara en dag gammal. Tänk vad tiden går fort, har nästan glömt hur det var när han var så där liten. Satte undan massa kläder i veckan som Edwin vuxit ut, och det var nästan lite vemodigt att göra det. Har tiden verkligen gått så fort tänkte jag. Hans söta små jeans som han hade så ofta, och dom limegröna mjukisbyxorna som jag tror att motti blev less där ett tag :) Jag har ju iaf inte slängt några kläder så dom finns ju faktiskt kvar.


Helgen är över!

Då var denna helg över och imorgon börjar Samme med nya kurser. Har varit skönt att ha honom hemma nästan en vecka, men nu blir vi ensamma igen då han inte kommer hem förens halv sex på kvällarna. Men vi får roa oss med att vara ute och gå, och baka lite inför dopet.

I helgen har Hanna, alias "motti" och Egge varit hem och hälsat på. Dom far hem imorgon så jag och Edwin ska dit för att säga hej då. Då syns vi inte förens om tre veckor då Edwin ska döpas. Vi har även hunnit vara till korsträsk hos svärmor och svärfar. I övrigt har det varit en lugn helg. Edwin har varit på bra humör!

På torsdag fyller mamma år så då blir det kalas! :) Och imorgon ska vi träffa Jenny och gå på en liten prommenad! Var så länge sen sist!

Tänk att det snart är jul! Det är verkligen mysigt! Sätta upp julgranen och tända ljus! Vi kommer att säga upp lägenheten från 1:a januari och hoppas på att Micke och Jennies hus står färdigt i slutet på mars, annars får vi hyra in oss hos mor och far :)

Nu kommer lite bilder på skönisen min!









På dessa bilder sitter Edwin hos "mommi" och ser på ett tecknat klipp från youtube :)


RSS 2.0