kalasbilder

 
 

20120822

 
 
 
Glad att få vara din
Ingen är som Du
Framsteg och glädje
Ständig kärlek
och livets mening
Vacker som en dag
Min bäste vän
 
Grattis Edwin på din treårsdag, önskar mamma.

Ännu mera bra

Första arbetsdagen av fyra denna vecka är avklarad. Jag har verkligen haft en mjukstart efter semestern och det känns verkligen bra. Och att dagis går så otroligt bra känns ännu mera bra.
 
Undersökningen i Sunderbyn förra veckan gick bra! Edwin roade sig med allt som lekterapin hade att erbjuda.
Medicinen innan röntgen gjorde han fnittrigare än fnittrigast och det var inte bara vi, utan de flesta vi mötte som skrattade gott åt honom. Bilderna på höften visade inget avvikande, allt såg normalt ut.
Läkaren vi träffade hade en annan teori/erfarenhet/kunskap? kring att göra ett par sulor till fötterna så det förblev osagt och lika bra var det för hon verkade inte riktigt veta vad hon pratade om. Det var/kändes lite tråkigt men vi har ju som tur var kontakt med barn i piteå som kan sin sak och vi ska prata med dom.
 
Igår gick startskottet för kalas nr 1 hemma hos oss. Ballonger, tårta, presenter och kusiner. En perfekt dag helt enkelt. Nu laddar vi om till nästa kalasdag som går av stapeln på onsdag då han fyller tre på riktigt.
 
 
 
 
 
 

En dag på stranden

Ikväll går jag på mitt sista nattpass för den här helgen. Veckan som varit med inskolning har gått över förväntan, alltså riktigt bra! Det känns som en bra start på denna höst, inga tårar utan glädje och nyfikenhet på nya "Kojan"
Att en sådan sak kan värma så gott innombords...
 
I fredags var det dags för motorisk bedömning på barn i Piteå och det gick bra! Edwin tyckte det var roligt och tog det mesta som en massa roliga lekar. Kasta boll, springa,gå baklänges,rita,bygga klossar,stå på ett ben, hoppa och springa fort mm. En rolig och intressant dag. Nu är det däremot ganska så säkert att E behöver få sig ett par gjutna sulor efter hans små fötter. Inte konstigt att man inte har samma balans, gång eller springstil som ett "vanligt barn" när fötterna, lederna är så pass överrörliga. Det känns bra att få träffa ortopedläkaren och få detta gjort, kan ju faktiskt komma att göra en enorm skillnad. Barn utvecklas mycket genom lek och rörelse så detta är verkligen en viktig milstolpe för lille E, att faktiskt få fötterna att luta åt rätt håll. Det ser ju faktiskt ut att göra ont, men än så länge är han så pass lätt för att felbelastningen ska vara skadligt för lederna, men det är viktigt att göra något åt det och inte vänta för länge. Till veckan blir det ytterligare ett besök på sjukhuset men den här gången i Sunderbyn. Röntgen av höft och som sagt träff med ortopeden.
 
Idag har verkligen varit en kanondag med riktig sommarvärme.
Vi packade därför väskan med lite gosaker och drog till korsträsk badstrand.
Det var verkligen härligt och vilket fint ställe, jag har tidigare bara varit till Lillstand eller Pålträsk men det här var minst lika bra om inte bättre.
Hör kommer lite sköna sommarbilder på min älskade Edwin.
 
 
 
 

5/8

Sitter framör TV:n och tar det lungt, ser på friidrott och skriver några rader här. Edwin somnade tidigt ikväll efter en dag I Luleå med bus och lek hos kusinen. Sammes syster bjöd på god cheesecake med massa bär på och innan vi for hem igen köpte vi mat tillsammans från Österns Pärla.
 
 Nu känns det, trotts att dagarna är varma som att hösten är på intåg, och jag ska erkänna en sak, jag välkomnar den  med öppna armar. Frisk luft och mörka kvällar. Mysigt att börja tända lite ljus igen och vardagsrutinerna återgår till de normala. Och på tal om det, imorgon öppnar dagis upp igen och det  är alltid ovisst hur det kommer gå för lille E efter ett långt uppehåll. Men med positiva tankar kan man komma långt, och vi vet att det alla gånger tidigare har gått jätte bra till slut.
Vi tar det lungt och skyndar inte på någon lämning, det får ta den tid det tar helt enkelt. Och vem vet, det  kan som sagt gå hur bra som helst redan imorgon!
 
 
En liten hårtoffs och en massa concealer på hakan.
(roligt att härma mamma när hon sminkar sig)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ingen smak!

Har gått och blivit förkyld, känner ingen smak på det jag äter. Blir varm för ingenting och har träningsvärk i rygg och mage av allt hostande. Nog om det, vilket kanonväder vi haft idag! Vi har grattat min lillkusin som fyllt 8 år, hon och edwin har sprungit och lekt ute hos mamma och pappa så när vi kom hem slocknade Edwin på soffan. När han vaknade till liv igen begav vi oss upp till viken där spring och bus fortsatte men nu med Edwins kusin Aina. Jordgubbar, glass och grädde serverades och det hör verkligen sommaren till. Nästa vecka öppnar förskolan upp igen, Kojan har bytt lokal med en annan avdelning så det blir spännande att se hur det ser ut. Jag håller alla tummar och tår att det kommer gå bra för E. Nu e klockan massor! Godnatt.


RSS 2.0