Borta bra men hemma bäst

Ja då var man hemma igen efter en mysig och trevlig helg i Umeå. Borta bra, men hemma är bäst! Och som vi längtat våran lille kille! Han satt glad i hågen och lekte med sin mormor och morfar när vi rusade in för att pussa upp honom. Han tittade på oss men verkade inte ha saknat oss allt för mycket :) Han har haft det bra hos mommi och moffi och varit i centrum hela tiden :) Men sen blev han väldigt gosig så glad att vi var hemma igen var han säkert. Nu ligger han och sover så gulligt i våran säng, ska bli mysigt att snusa han i lillnacken.

Det blev faktiskt, hör och häpnad inte allt för mycket shopping för min del. Jag hittade ett par skor som var jätte fina, syrran ska köpa mig av mig mitt senaste par då dom var så jobbiga att gå i, därför beslutade jag mig för att köpa ett par nya. Jag hittade endast en tröja i klädväg som fick följa med hem. Det var inte alls mycket som föll mig i smaken. Ett fint armband från kappahl hittade jag. Åt Edwin blev det ett par byxor, en tröja, långkalsonger och en jätte cool mössa. Jag ska visa våra inköp senare. Just det, tre små lyktor hittade jag på Village som jag ska hänga upp i vardagsrummet.

En ny vecka imorgon! På fredag fyller mamma år och då ska vi även in till Piteå med Edwin för uppföljning.
Jag jobbar kväll då så jag måste ta ledigt, eller har jag rätt till VAB?


Framme...

...i björkarnas stad, Umeå. Vi har hunnit en liten sväng på stan. Nu ligger vi i världens skönaste säng och glor på idol. Imorgon blir det shopping och god mat!

Här kommer någon glimt från vårat hotellrum. Handfatet är utanför toaletten.




På väg...

...till Umeå. Vi har kört 17 mil och närmar oss målet. Det hela började bra med en fortkörning. En fartkamera hann ta ett kort då jag körde 77 på 70 väg. Nej skrek jag innombords och blev så arg på mig själv för att jag av någon konstig anledning inte bromsade fortare. Fortsättning följer...

Kvällsmys framför datorn

Sitter framför datorn och blev plötsligt jätte sugen på choklad! Men jag har ingen choklad så jag får helt enkelt klara mig utan det, och kanske lika bra det :)

Imorgon börjar jag jobba 16.00, så nu har jag alltså bara fem timmar kvar av denna jobbarhelg. Det tråkiga med att jobba helg är så klart att många andra är lediga, då man normalt sett ska vara ledig. Men jag måste säga det, jag skulle ínte vilja ha ett 7-4 jobb vareviga dag. Det bästa med att jobba innom vården är just de varierande schemat. Jag kan vara ledig två dagar mitt i veckan, hinna med massa ärenden som bara kan göras under veckodagarna. Sen kan jag även vara långledig över helgen, alltså ledig fredag-måndag. Det är superbra! Det som är mindre superbra är att vården, tyvärr är ett underbetalt yrke. Men det är dock så givande och lärorikt. En vacker dag kanske statusen på oss usk och ssk höjs. Hoppas kan man alltid.

Ledig på måndag, men en daggestund blir det för Edwin ändå. Ska lämna honom kring nio. Då kan jag passa på att träna, och tänka på annat under tiden. Tisdag, onsdag och torsdag jobbar jag men sen kommer den efterlängtade fredagen! Då drar jag och sambon till Umeå! Som jag längtar! Men som jag kommer sakna min lille skatt!
Vi ska iaf njuta av tiden, se bio,shoppa och äta god mat. Ja det ska bli jätte roligt. Roligt att vara helt själva och göra precis vad man känner för.

Sen den 9/11 drar jag till Ikea med kommunal som anordnat resa dit. Jag tror jag var först med att anmäla mig. Jag var på väg att ställa klockan på morgonen så jag verkligen skulle hinna ringa och få mig en plats. Men sen kom jag på mig att jag inte behöver ställa någon väckare då jag har en livs levande liten PK som vaknar tidigt.


Kuoma

Ett par kuomaskor kom vi hem med idag åt Edwin. En jätte fin sko! Den kostade dock 650 kr men då litar jag på att den håller varmt, och att den är vattenavstötande. Sen är skon jätte lätt, och bred. Som gjord för en söt liten bäbbe/barn fot.

Fyndade även två jätte fina ljusstakar med turkosa blockljus till.

Det hade gått bra för Edwin idag på dagis när jag kom för att hämta honom. Och när vi kom dit så blev han inte ledsen, utan log när han såg en av fröknarna och alla barn. Gråter hysteriskt när jag går gör han ju fortfarande, men framstegen efter att han slutat gråta blir bara bättre och bättre. Jag frågade en av fröknarna vad man som mamma gjort för "fel" när sitt barn är så rädd för att bli lämnad, och tycker det är så hemskt. Att man gjort något fel höll hon inte med om men sa att man har antagligen varit så nära sitt barn, ständigt och jämt. Man kan aldrig ge ett barn för mycket kärlek, men ett barn som verkligen fått mer än 100% kärlek kan i ett fall som detta behöva mera tid för att kunna bli trygg utan sin mamma. Så vi ska jobba vidare!

Nu sängen!

En bra dag!

Idag hade det varit den bästa dagen hittils på dagge för Edwin enligt en av fröknarna. Och man blir så glad då man får höra det! Han blev inte ledsen när han såg förskolan idag, så nu känns det bara bättre och bättre om än han är jätte ledsen då man säger hej då. Men huvudsaken är att det går över, och att han kan tro sig med barnen och fröknarna. Jag är ledig onsdag och torsdag men dom ville att Edwin ska komma iaf, för att verkligen få träna att vara där. Så jag ska lämna honom 12.30 imorgon, en kanontid då de flesta barnen sover, och då kan fröknarna hinna bygga upp ett förtroende lättare då dom inte har fullt med barn runt omkring sig. Efter dagge imorgon drar vi till Boden för att köpa vinterskor, ska även in på dollar en sväng!

Jag har länge varit ute efter en vardagsrumslampa, men jag kan inte finna den någonstans. Jag har letat och letat men inget faller mig i smaken. Någon som har förslag på någon fin?



Hejdå hösten!

Bjuder här på lite härliga höstbilder på min älskade son:









Edwin och världens bästa Wilmis!



Wilma i det härliga höstvädret.



:)


Jag ser det snöar

Tänk att snön helt plötsligt, från ingenstans har kommit, men är den här för att stanna?! När jag gick av mitt pass torsdagmorgon och min arbetskompis bytte av mig frågade hon mig om jag tittat ut genom fönstret något. Nej sa jag och skyndade dit. Det snöar! Jag kände mig som ett litet barn som ivrigt väntat på första snön. Nu blev jag inte glad för att jag skulle få göra snöänglar eller en massa snögubbar, jag blev glad för att jag fick julkänslor. Och julen förknippar jag med mysfaktor på hög nivå och massor med mat. En riktigt familjehelg helt enkelt. Jag var ut på panduros hemsida igår och beställde jätte fina saker som jag ska göra min adventljusstake av. Bild när den är färdig kommer sen.

Ikväll har jag varit på gymmet, det var bara jag och en till som tränade. Var faktiskt riktigt skönt. Tränade även igår, och det kändes bra!

I veckan är det kvällsturer måndag och tisdag. Onsdag och torsdag är jag ledig, sen jobbar jag helg.

Titta vilken fin byrå jag gärna skulle ha i min ägo:

ODDA Byrå med 3 lådor/ 1 dörr svart, vit Bredd: 66 cm Djup: 42 cm Höjd: 100 cm
Från Ikea.



Spårlöst borta

Egentligen borde jag stupa i säng på direkten, men jag tänkte att jag skulle slänga in ett inlägg så ni vet att jag lever. Har precis gått av min sista natt och är ledig i helgen. Så skönt! Det har verkligen gått bra att jobba, men det känns otroiligt skönt att få vara ledig.

Inatt har Samme och Edwin sovit i korsträsk, det var hockey som Samme ville se så då sov dom över där då Edwin somnar vid sju. Jag pratade med honom nyss och jag fick mig ett ordentligt skratt. Inatt hade Edwin vaknat och tappat tutten, sambon letade och letade, men den var verkligen spårlöst borta. Efter en stunds letande då Samme vänt ut och in på allt så fanns det bara ett ställe kvar att leta på. Och mycket riktigt, där var tutten, i blöjan! Haha, den hade på något underligt sätt hamnat där under nattens blöjbyte.

Nu ska jag hoppa i säng och hoppas att det går bra för Edwin på dagis idag. Samme lämnar honom innan han börjar klockan åtta. Sen idag är jag så sugen på att kika in i den nyöppnade butiken här på byn, Floristen. Jätte roligt att någon öppnar nya affärer på byn!


Sista natten

Går snart på sista natten för denne helg. Det har gått jätte bra måste jag säga om än man nästan känner sig bakis på dagen. Kroppen är verkligen inte van att vara vaken på nätterna, sen har jag svårt att sova längre än till 12.00. Men det gör då inte mig något, då behöver inte Edwin vara på dagis så länge imorgon. I fredags hade det gått bättre för honom efter att han blev lämnad. Han gråter fortfarande massor, men i fredags så höll det inte i sig lika länge som det brukar göra. Han hade även ätit upp hela lunchen och inte varit lika ledsen under dagen. Men då jag kom för att hämta honom då blev han ledsen och var säkert jätte rädd att bli lämnad igen för han vägrade släppa taget om mig. Håller tummarna för morgondagen och hoppas att det inte blir jätte hemskt nu när han varit hemma i helgen. Han  visade lite tendenser att bli ledsen redan då vi kom in till dagis i fredags, det har han inte gjort tidigare. Men men, håller tummarna.

Idag har vi varit och grattat svärmor, vi kunde inte göra det i fredags då sambon oturligt nog hamnade i magsjuka. Spydde hela den natten och hade hög feber. Än så länge har jag och Edwin klarat oss, E är bara jätte snorig men annars glad och pigg. Nu sover han gott i sängen.

Veckans jobb består av nattarbete tisdag, onsdag och torsdag. Sen tar jag helg. Härligt. Imorgon ska vi in till piteå för att hämta garderoben. På tal om det, ska ringa min far om att låna släpet. Tjing!




Har...

... precis lämnat Edwin på dagis. Idag när vi kom in så började han klänga jätte mycket på mig och när han fick se fröknarna blev han ledsen. Han är ju så pass smart att han fattar att det var dags igen. Min lille pojke. Helst av allt hade man velat rusa in igen för att ta hem honom.

En av fröknarna berättade att dom tagit in extrapersonal idag mot lunchtid. Oj hann jag tänka, är det så hemskt för Edwin. Men dom är så många ettåringar nu som behöver lite extra tid, så det kändes jätte skönt då jag fick höra att dom blir en till personal som kan ta hand om dom lite större. Då vet jag att de andra kan rikta in sig på de mindre, bl.a Edwin.

Nu måste jag hoppa i säng, ladda inför natten.

Torsdag

Har precis varit in till sambon med ett glas vatten, han ligger i sängen med illamående och ont i magen. Hoppas inte det är magsjuka. Själv killar och retar det i halsen. Hoppas inte det bryter ut i någon jätte förkylning.

Idag valde jag att inte lämna Edwin på dagis då han sovit dåligt och var jätte trött på morgonen. Det kändes även som han kunde behöva en liten paus från att bli lämnad för en dag. Tänkte att det kanske ger han lite energi inför morgondagen. Jag jobbar mitt första riktiga pass imorgon, har som sagt gått introduktion i veckan, två kvällar och en dagtur. Edwin har fortsatt varit jätte ledsen då jag eller samme har lämnat honom. Men igår hade det gått bättre och han hade för första gången ätit lunch. Så det kändes skönt. Han är däremot ledsen från och till under tiden han är där, men fröknarna sa att dagen igår kändes bra. Han kommer helt enkelt behöva mera tid. Längtar bara tills denna tid är förbi. Vill inte att han ska vara ledsen. Man har svårt att koncentrera sig på annat, man har mycke dagistankar i huvudet. Träning har jag inte hunnit med i veckan, men det får jag köra igång med då allt lugnat ner sig. Jag har förresten skaffat mig ett gymkort på kraft och hälsa om jag inte nämnt det tidigare. Jag har även gjort hälsoprofilen. Jag blev positivt överraskad då jag fick veta att min syresupptagningsförmåga är 3,4 liter. Hon som gjorde testet på mig sa att det var bättre än mycket hög syresupptagningsförmåga. Hon gick efter en tabell för kvinnor från låg till mycket hög syreupptagningsförmåga. Jag hade alltså bättre än mycket hög. Så där, nu fick jag skryta lite, men det kan man ju få göra någon gång.

Ikväll har jag faktiskt haft det riktigt lungt och trevligt hos min kusin Ida. Hon bjöd mig på kycklingsalsa och en jätte god efterätt. Mums säger jag bara. Tack så mycket! Nästa gång blir det min tur att bjuda henne!

Imorgon ska vi gratta svärmor som fyller år. Vi är bjudna på middag där så vi drar dit på e.m. Jag hoppas jag ska kunna sova på dagen medans Edwin är på dagis. Jag jobbar nämligen natt imorgon, så jag behöver vila för att orka det. Men att jag kommer ha problem att somna är nog ingen risk, eller hur mamma? :)

Sitter just nu framför Tv:n och tittar på mina blomster i fönstren. Min bror säger ofta "Du kan ju ta död på en kaktus" Och jag vet inte riktigt vad jag gör för fel, men dom ser så livlösa ut. Alltså gör jag ingenting :)

Ne nu ska jag packa inför morgondagen och surfa vidare...

Måndag!

Hm, vars ska jag börja. Dagis, eller förskola som det nu så fint ska heta ger mig en liten klump i magen. Edwin har fortsatt att vara riktigt ledsen då jag vinkat hej då till honom. Det knyter sig i magen och man vill inget hellre än att allt ska "vara över" Den tiden det tar för honom att vänja sig bli lämnad och vara där utan att gråta och söka mig. Innerst inne vet man att det kommer bli bra, men man kan ändå inte låta bli att ställa sig frågan, gör jag rätt som lämnar mitt barn skrikandes? För hur grymt känns inte det? Men i samma stund vet jag att jag bara kommer göra honom en björntjänst om jag inte lämnar honom, för verkligen är ju faktiskt så att jag måste arbeta. Jag kan inte säga upp mig från jobbet för att vara hemma med min lille son. Ja då får vi flytta ut på gatan och köpa oss ett tält.

Helgen har varit jobbig då han vaktar mig hela tiden, han är rädd att jag ska lämna honom. Och på kalaset i lördags blev han ledsen om någon kom fram till honom, han förknippade det med att nu tar någon snart mig ifrån mamma. Huvve då, det är som sagt inte lätt att vara liten, eller att vara mamma ibland. Jag hoppas, hoppas att det snart ger med sig, eller blir bättre. En positiv sak är att han iaf inte blir ledsen då han ser dagis eller fröknarna. Utan det är precis då jag lämnar honom. Så allt detta handlar ju självklart om separationsångest.

Idag börjar jag om att jobba. Just jobbet i sig känns inte jobbigt för nu bryr man sig mest om att förskolan ska fungera bra. Jag har nog inte riktigt haft tid att tänka på jobbet så mycket. Jag börjar klockan fyra idag.
Jag ringde på Kojan och dom sa att dom skulle ringa mig när jag kunde komma och hämta honom. Han ska egentligen inte vara där idag enligt schemat, men vi tyckte alla att det bästa är att träna honom varje dag.
Imorgon har jag en kvällstur, men då börjar jag klockan två. Så då får Samme hämta Edwin då han slutar klockan tre.

Nu måste jag stoppa något i munnen.
Bjuder först på några bilder!





Jase dessa miner :)


RSS 2.0