Per Edwin Karlsson

22/8 Kl:20.49  tittade våran älskade Edwin fram! Edwin var 52 cm lång och vägde 4000 g. Förlossningen gick jätte bra och nu äntligen är vi hemma med våran lilla pojke. Tack till alla som grattat och önskat oss lycka till!
Bilder kommer inom kort.

Städardag!

Idag har vi varit lite nyttiga och städat bilen, frostat av frysen och jag har tvättat tvättkorgen tom. Imorgon kanske vi ska in till Luleå för Samme ska hämta ut en tenta och köpa en träningsväska. Jag får se om jag orkar hänga med, han är ju snabb på stan så det borde jag, Ban Thai är ju alltid lite lockande :)

Till middag idag blev vi bjudna på lasagne hos mamma, och den var som vanligt riktigt mumsig!



Världens sötaste Wilma :)



Min egengjorda blomdekoration. (ser ut att behöva lite vatten)



Magen med Wilmis kissande i bakgrunden.


Wilma i svartvitt!

Världens bästa far!

I fredags ringde Hanna och berättade att pappa åkt in med ambulans, och det var som att allt runt omkring mig stannade till. Hjärtinfarkt far min första tanke tills Hanna berättade att han cyklat under ett träningspass med Håkan och ramlat omkull. Ingen visste just då hur allvarligt det var, mamma mötte upp ambulansen och det var långa minutrar innan hon ringde upp för att berätta att han var vid liv, att han var vid medvetande. Första steget, det självklart värsta, att våran pappa inte lämnat oss fick en att dra en lättnads suck men med många tårar vällande nedför kinden. Jag, Hanna, Fredde och Samme hade då redan börjat köra mot Sunderbyn och väl där låg pappa inlindad med nackkrage och fastspänd på bår. Ingen visste hur nacken och ryggen klarat sig, men lyckligtvis var inget bruten, pappa hade känsel och kunde röra på armar och ben. Han hade heller ingen blödning inutti hjärnan så nu kunde man sätta sig ner och tacka Gud för att han klarat sig. Pappa hade ingen hjälm på sig och hade kommit för nära hans bror under cykelpasset. Pappas däck fastnade i Håkans däck och orsakde obalans för pappa som stöp med huvudet i asfalten. Flera gånger om har jag tänkt olika "tänk om inte håkan haft mobilen med sig" "tänk om pappa varit själv" "tänk om någon bil hade kört på honom" men jag har sagt till mig själv att det som hände hände och pappa klarade sig! Han lever! Det finns inga tänk om för det var meningen att han skulle klara sig. Det som är så oerhört obehagligt med livet är att döden kan vara oss så nära.
Nu slutade allting bra och tack för det! Vet inte hur jag skulle klara mig utan min familj...

I övrigt så är det som vanligt i magen! Den är rätt stor nu, hade växt till 36 nu när jag var till Linda i måndags. Det känns som han ligger så långt ner som det är möjligt att ligga innan förlossningen sätter igång. Bara sex dagar kvar nu! Spännande. Jag har varit till stan idag och inhandlat det sista, lite blöjor, tvål. barnpuder mm. Tänk snart är han här!


12 dagar kvar!

Sitter här med ett stort glas saft, BOB:s blåbär/hallon. Jag har druckit mycket hela kvällen. Jag och mamma gjorde palt till middag och med saltat kött på sidan om blir man mer törstig, pluss att jag kör med lite aromatkrydda på palten. Ja gott var det iaf, förutom min lingonsylt som var lite sur.

Jag försöker hitta en någorlunda bra sittställning här framför datorn men han den lille mannen i magen rör sig så otroligt mycket just nu att jag inte riktigt vet hur jag ska sitta bekvämt. Men det är då ett tecken på att han lever. Det är som att sparkarna blir starkare och starkare för varje dag. 12 dagar kvar, helt ofattbart... dagen kommer att komma tillslut då man äntligen får se honom.

Imorgon ska jag träffa Marika på byn, vi ska ut och äta, vet dock inte vars än, pizza är jag inte så mycket för så det kanske blir MIX för det var länge sen.



Den här jackan från HM vill jag så gärna ha! Men måste vänta tills magen försvunnit så man vet vilken storlek man ska välja.

Bullbak!

Tro det eller ej men igår fick jag för mig att baka bullar, men bakade bara på en halv liter för jag orkade inte stå i köket hur länge som helst. Det är riktigt gott med bullar, speciellt kanelbullar! Efter det for jag till Hanna och Egon för att se Yrrol, men vi lessnade ganska fort och böt till Indiana Jones, men då somnade jag istället och sov över där tills jag for och hämtade samme på polar efter hans nattskift som slutade klockan sex. Och vet ni hur länge jag sov idag? Jag låg i sängen ända till 14.15! Men det står ju att man ska ta vara på tiden och vila upp sig inför förlossningen så jag får faktisk sova så länge :) Om än det är otroligt att det är möjigt, just för att jag varken jobbar eller gör av med någon som helst energi om dagarna, men kanske är det biologiskt att kroppen ställer in sig på att sova ut.

Snart kommer Hanna hit, jag har blivit hennes "bästis" sen vi fått våran kamera.


Björnsafari...blev det inte :)

Varmt, varmt och varmt är det idag. Det är väldigt tung luft så det kan hända att åskan är på väg. Igår kväll for jag till mamma och pappa i stugan för att sedan fara på björnsafari, men hade vi tänkt efter innan vi for hade vi kanske kommit fram till att det är alldeles för mörkt ute nu om kvällarna för att kunna se några björnar. Istället mötte vi tre brandbilar som varit och släckt en skogsbrand. Någonstans in på en skogsväg efter flygrakan mot Vidsel.

Idag ringde min chef för att be mig komma och skriva på mitt "nya" anställningsbevis, även förlänga min tjänstledighet.
Just det ja, får inte glömma att ta ut fler föräldradagar så jag får några pengar i september. Tänk om man fick vinna pengar på lotto! Eller vinna över huvudtaget, skulle man bli lyckligare då? Man brukar ju säga att pengar inte är allt, och det är det inte, men det skulle underlätta mycket. Tänk att köpa ett hus och en bil utan att behöva ta lån, det skulle göra den ekonomiska framtiden mycket ljusare. Jag skulle ge pengar till min familj och skulle jag vinna sjukt mycket pengar skulle jag skänka till en massa välgörenhet. Jag tror nämligen ingen mår bra av för mycket pengar, vad ska vi då sträva efter när vi fått allt vi vill ha?

För övrigt så har jag inga tecken på några förvärkar alls. Inget som tyder på någon förlossningsstart. Så jag rullar fortfarande runt i värmen och gör ingenting. Nu ska jag gå ut på försäkringskassans hemsida å få lite pengar!

Städa sovrummet

Idag har jag inte hunnit uträtta så mycket. Sov till klockan elva och hade planer på att fara och se ÄIF spela men ändrade mig med tanke på dagens oerhörda värme. Men vi håller tummarna att de gå bra för dem!

Mamma, pappa och Wilma har varit här en sväng, passade på att fota Wilmis lite, hon blir alltid så söt på kort :) Och vilka bilder kameran tar, helt otroligt!

Nu ska jag städa sovrummet, bädda rent och dammtorka. Idag går ju som sagt "min tid" ut, så sovrummet måste iaf vara städat innan bäbis kommer. Sen finns det massor massor mer att knoga på med men det får räcka för idag, samme ska få dammsuga :)

Vi kanske far upp en sväng till Tvärrå senare idag så jag funderar på om man skulle fara och köpa file för att grilla. Det är inte helt fel!

Ekar...

Idag är en sån där dag då man knappt orkar klä på sig, man känner sig som en flodhäst och inga kläder passar. Eller jag har tomt i garderoben, den ekar. Det blir samma gamla vanliga säckiga byxor (eller alladinbrallan som samme säger) och ett linne till. Man vill inte riktigt visa sig utanför dörren, men vi ska iväg till Viken idag och äta middag med Lisa och Pelle, och det är bra att jag tar mig ut då vissa dagar som denna känns tunga. Det är bättre än att gro igen här.

Igår hämtade vi ut systemkameran, så nu är det bara att fota och filma med den. Samme tog lite kort igår och när vi satte in dom på datorn höll vi på skratta ihjäl oss, man såg varenda pormask och vars sammes tand en gång i världen gick av. Kameran är för övrigt en Canon, EOS 500D. Tydligen kan man filma i full HD med den. Så det blir roligt att både ta fina kort och filma då man nu ska få barn. Samme har sett på sig själv från då han var liten och badade i Byske utan badbrallor, han hade världens vitaste stjärt :) Och på resten av kroppen var han brun som en pepparkaka.

Oj så hungrig jag blev, jag måste äta något om jag ska orka stå upprätt tills vi ska äta ikväll, frågan är bara vad. Det ekar även i kylen, inte bara garderoben.

Lite bilder

Här kommer lite bilder på bilbarnstolen och min mage i v 37+0. Måste säga att magen på den här bilden inte ser så stor ut men det beror på att han sjunkit ner så mycket och att han ligger och "gör sig liten"





Biligt och bra, 500 kr för att hyra en stol i nio månader. Perfekt, smidigt och enkelt.

Igår kväll for jag till mor och far i deras stuga och sov över där till idag. Idag blev jag och samme bjuden på kött i mjukt tunnbröd och världens godaste hallonpaj till efterätt. Men nu är jag hemma och samme är och tränar.
Jag ska försöka få något gjort, borde börja med disken som är det tråkigaste av allt men som dock måste göras.



Hallonpajen!

Bilbarnstolen

Strax ska vi iväg till Luleå för att hämta bilbarnstoklen, även inhandla lite småsaker som inte är köpta än.
Var till barnmorksan igår och hon sa att han är redo för att möta omvärlden :) Riktigt fixerad och klar. Hjärtljuden låg på 152 slag per minut. Alla mina värden, blodtryck, blodvärde och sockevärde var alldeles utmärkt sa Linda. Nu letar man och längtar efter något tecken, vad som helst... trodde inte att man skulle längta efter att få känna smärta men nu när det känns så nära känner jag mig mera less men väligt redo på något sätt. Man lever i sin egna lilla bubbla om dagarna, all denna väntan finns närvarande hela tiden och man kan inte riktigt ta för sig och göra någonting. Det är som att man är inställd på att bara vänta, ladda och till slut få föda!

Nu ringde samme och är på väg från jobbet. Måste skynda ner! Återkommer med bilder på stolen :)

Vilken varm dag idag.

Idag var jag pigg redan klockan åtta på morgonen trots att jag inte sovit bra inatt. Jag följde med mamma och pappa till Piteå för att hälsa på lillebror. Efter att vi varit där for vi in en snabbis på mio och kollade på soffor. Mamma och pappa ska nämligen investera i en ny. Tyvärr är det ju så idag att man nästan måste välja mellan en snygg men då oskön soffa, eller en ful men skön soffa.

Nu känns det nästan så där olidligt varmt ute, man orkar inte göra någonting. Har gjort pannkaka till middag som jag bjöd Hanna och hennes kille Egge på. Egge stod för diskningen sen vilket var skönt att slippa :) Får lätt ont i fötterna helt plötsligt av att stå på ett och samma ställe, men det är vätska som hinner samlas.


Jag drömde inatt att jag vann pengar, kanske man skulle gå och köpa sig en trisslott.
                                        

                                      

Mormor och morfars hund Flingan!

Plättar med blåbärssylt!

Idag är det söndag och jag låg alldeles för länge innan jag tog mig upp ur sängen, men så är det om det är svårt att sova på nätterna. Måste ofta upp på toa, har domningar i händerna och hittar inte riktigt någon bra sovställning. Men nu är slutet  rätt så nära, på tisdag är det tre veckor kvar! Dagarna är långa men det är bara att vänta, för man kan ju inte riktigt trolla ut de små liven när man själv vill.

I helgen har vi varit hos mamma och pappa, hos svärmor och svärfar och igår kväll var vi förbi min farbror Henka som visade lite filmer från förr :) Tanken var att se då jag gick på bal, men vi lyckades inte hitta just den filmen men massa annat smått och gott som var intressant! Vi funderar på att köpa en systemkamera med inbyggd videokamera så man även kan filma. Det verkar så himla skoj och korten blir verkligen fina jämfört med en digitalkamera. Men vi måste bestämma oss snart för vilken om vi ska hinna lära oss den innan bäbis kommer.

På tisdag ska jag till Linda igen, det känns alltid roligt då man på något sätt kommer närmare den stora dagen. Vi är inte dom snabbaste med att fixa saker, vi har nämligen inte istallerat någon bilbarnstol än, men vi ska hyra en i Luleå så imorgon måste jag ringa dit för att få komma och få den installerad.

Idag var jag sugen på att göra plättar med blåbärssylt. Sylten har jag redan gjort men måste köpa mjölk om det ska bli några plättar. Få se vad som blir!



Här är Aina, Sammes syster Lisas söta dotter!

RSS 2.0