9 månader!

Jo det är sant, min lilla kille har hunnit bli nio månader. Han är snart ett år, vars har tiden tagit vägen? Den har flygit fram. Det hinner hända så otroligt mycket på så kort tid, det är inte länge sen han såg världen för första gången, bara låg där och tittade. Och nu, full av energi och vilja.









Idag har jag, samme, edwin och maria varit in till boden en sväng. Vi skulle titta på en ny, mindre tv-bänk. Vi hittade några alternativ men det var beställningsvara. Vi vill inte ha en blank möbel, vi är mer för mattsvart. Vi ska mäta och fundera en stund till innan vi bestämmer oss.

Idag hittade jag äntligen mitt tyg till köksgardinerna. Helt plötsligt, från ingenstans när jag entrade Ohlssons tyger hängde dom där, som gjorda för mig. Och som jag letat, ända sen i höstas utan att finna något av intresse. Men äntligen, äntligen hade jag funnit dom. Tack mamma för att du hjälpt mig att sy upp dem, utan dig hade det inte blivit en enda gardinkappa :) Bilder på dem kommer som sagt senare.

Nu ska jag sova!

Rösta...

... på min bäbis här -----> http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/alla-tavlingsbidrag/index.xml?view-id=34427

Uppdatering

Fick en kommentar av min älskade syster yster att jag skulle ta och uppdatera, och visst borde jag göra det men tiden har faktiskt inte räckt till. Egentligen inte nu heller för klockan är över elva och jag är trött. Men för min systers skull så kommer här ett par rader :)

Vi håller som sagt på med flytten för fullt på kvällarna då lille man sover. Vi har målat vardagsrummet klart och har bara ett varv kvar att måla i Edwins rum. Vi har satt upp våra nya sovrumsmöbler och gjort allt annat som hör en flytt till. Än är det mycket som är kvar att packas upp och de flesta möbler är inte uppburna än. Idag har jag haft så fullt upp att jag inte ens haft tid med en liten prommenad. Jag har varit på byn och kollat på golv, handlat, bakat och som sagt målat. Imorgon är det föräldraträffen och det är min tur att ha med mig fika så jag har bakat dumlekakor, sen tänkte jag att jag ska köpa en bullängd.

Färgerna i Edwins rum blev verkligen kanonbra! Självklart kommer bilder upp när allt är färdigt. Känns så overkligt att bo så här fint, men riktigt roligt :)

Jag ska faktiskt ta mig tid att bjuda på lite bilder, Edwin har ju nämligen smakat på sin första mjukglass, gungat i lomtjärn och badat utomhus :)

Till dig Motti för att vi saknar dig så:









Gott med glass!


Lite bilder...

Äntligen har jag fått sätta mig vid datorn för att surfa runt och koppla av en stund. Jag for på gymmet då samme kom hem från skolan och det är så härligt efteråt när man kommer hem. Hoppas jag somnar gott ikväll ( har sovit dåligt några nätter i rad )

Imorgon blir det en prommis med Jenny på dagen, Edwin ska också få följa med på en långprommis :)

Här kommer lite bilder som jag lovade tidigare idag...



Titta på höger sida, där har Edwin lekt lite med sitt egna (och för en gång skull inte mammas) hår.



Mormor sjunger "Karlsson, Karlsson världens bästa Karlsson..." Och Edwin ser lite... bekymrad ut? :)



Ännu en rolig min :)


Tjiho!

Nu ligger min lille son och sover en stund för att sen förhoppningsvis orka vara vaken till sju. Han har sovit så tjorvigt om nätterna nu. Undrar ifall det kan vara tänderna som spökar mer på natten? Jag ser iaf små vita prickar på tandköttet, så dom finns där :)

På torsdag kommer min moster, hennes man och deras barn, min kusin hit. Ska bli jätte kul att träffa dom! :)
Vi ska dra en lunch på byn då, men det får nog bli fredag för det är väl rött på torsdag?

Tänk, snart fyller min lillebror 18 år. Kan inte riktigt förstå att tiden gått så fort. Tyckte nyss han hade pojkröst, ljus pottfrilla, mindre fötter än mig och babylen hud. Men den 24 maj är det dags för han att bli vuxen, jag sa till mamma och pappa för ett tag sedan att nu får ni passa på att "bestämma" för snart har ni ingen rätt att göra det längre :) Om man ser till vad lagen har att säga iaf. Bor man fortfarande hemma så måste man ju faktiskt acceptera vissa regler.

I slutet av maj blir det en ikea-resa! Ska bli så kul! Som jag längtat. Och på fredag eller lördag ska jag få börja måla i läggan. Det tar sig :)

Bilder på min sköna böna kommer innom kort, så håll utkik.


Dumlekaka

Idag har jag bakat dumlekakor till nästa föräldraträff. Det är min tur att ta med fika så jag tänkte att jag måste ju hitta på något gott, och dumlekakor är jätte enkla och goda! Så imorse gjorde jag och Edwin kakorna färdiga.

I övrigt har det varit en lugn dag. Vi har inte gjort något speciellt. Jag funderar på att fara och hyra en wallander-film. Då vet man att det är något som går att se för dom är faktiskt rätt okej. Beck är bättre, men wallander funkar.

Imorgon ska vi till tvärrå en sväng och hjälpa pappa med lite ved. Kanske vi tar med oss lite kött och grillar ute. Det är ju så gott!



En väldigt rolig min under dumlebaket :)





Nu har sänghimmeln kommit! Den var såå fin!




Fredag.

Ja då var det fredag, igen. Veckorna går så otroligt fort! Idag har samme pluggat hemma, han hade inga föreläsningar som han var tvungen att fara på. På kvällen drog vi till korsträsk där vi blev bjudna på en jätte god fruktsallad med jordgubbskesella till.

Imorgon ska samme hjälpa micke och jennie att flytta möbler till huset. Nu börjar det närma sig. Vi var in och tittade och huset är verkligen hur snyggt som helst. Trendigt, stilrent och jättesnyggt. Helt i min smak :)
Så nu börjar det även närma sig för oss att flytta till vårat nya krypin. Känns lite konstigt nu när man bott "hemma" så länge :) Jag ska ta och börja måla i Edwins rum nästa helg, och kanske börja montera möblerna till sovrummet. Vi ska som sagt ta flytten eftersom, vi har inte tid att stressflytta, samme pluggar och Edwin tar som sagt en hel del tid :)

Nu ska jag göra en liten lista på vad som ska inhandlas från Ikea. Vet inte när jag ska åka dit, men då vi flyttat klart och man kan se var man behöver saker och ting har jag tänkt dra till Happis.

Imorgon är det min tur att få sovmorgon :p


Puhh!

Idag blev det ett hårdpass på gymmet. Jag ökade från level 10 till 15 på crosstrainern. Max level är 20 så jag är nöjd över dagens prestation. Körde i 45 min, svetten rann kan jag lova.

Idag kom den gröna sänghimmeln, oj så fin den var! Den är köpt från www.systerlycklig.se

Lägger ut receptet på kycklinglasagnen:

  • 500 g kycklingfile
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika (200 g)
  • 2 påsar taco kryddmix (à 40 g)
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 dl lättcrème fraiche
  • 200 g färskost (av philadelphiatyp)
  • 2 dl mjölk
  • ca 9 lasagneplattor
  • 1 dl riven gratängost
  • olja

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
3. Skär kycklingen i lillfingerstora strimlor. Stek kyckling och grönsaker i 1 msk olja i 5 minuter. Tillsätt taco kryddmix och vatten.
4. Rör i crème fraiche, färskost och mjölk. Koka upp kycklingragun.
5.Täck bottnen på en smord ugnssäker form, ca 20x30 cm, med ett tunt lager kycklingragu. Lägg på ett lager lasagneplattor. Varva 2 lager med ragu och plattor. Avsluta med ett lager ragu. Strö över osten.
6. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter. Servera med en grönsallad!

Ragu=själva kycklingröran


Sänghimmel

Så här ser den ut, fast jag har beställt den i limegrönt.


Godmorgon!

Idag är jag trött, min lille son har sovit oroligt. Vaknat, somnat, vaknat, somnat osv...Nu sover han igen, kanske för att han sovit dåligt hela natten. Men det är tydligen vanligt att dom sover oroligt under den här perioden, de har så mycket intryck att ta hand om från deras vakna tid.

Jag har beställt världens finaste himmelsäng till Edwins rum, jag blev så inspirerad av Lisa som har gjort en myshörna åt hennes Aina. Så jag ska också hänga denna limegröna sänghimmel i taket och på golvet under den sätta massa kuddar. Det kommer ju komma massa bilder senare på rummet då det står färdigt. Finns det något roligare än inredning?

Igår gjorde jag en god kycklinglasagne, men tyvärr blev lasagneplattorna lite för mjuka för min smak, men annars blev det jätte gott. Så det kan jag rekommendera andra att våga prova på.

Idag ska vi fara och hälsa på min mormor och morfar. Bäst man börjar klä sig!

Bilder sen igår :)



Tremenningarna leker :)








Två jätte stolta "mormorsar" :)



Nu äntligen har Edwin fått sin kofta som mormor stickat åt honom :)

Vad har hänt idag? Inte mycket, varit och handlat på konsum. En tant kom fram till mig, mamma och Edwin. Hon tyckte Edwin var söt och frågade "Är det en tjej" :) Han var så killklädd han kunde bli, men han kanske är så söt att han ser ut som en tjej :)

Ikväll blev det gymmet och en kort prommis hem därifrån. Nu ska jag hoppa i säng!


Sunderbyn!

Ja idag har vi varit och hälsat på Therese och Bella i S. Sunderbyn. Edwin och Bella är så söta när dom sitter bredvid varandra och leker! Edwin ville äta upp Isabelle, då blev Bella rädd och började gråta :) Ja man får skratta åt dom.

Nu är även bilbarnstolen återlämnad, skönt att jag har gjort bort det.

Jag har just kommit hem från ett gympass så jag ska snart hoppa i duschen. Det gick bra idag, förbrände hela 430 kcal :) 

Jag kommer lägga upp bilder från dagen imorgon, så Therese, jag kommer även skicka dem till dig imorgon :)


Kvällsprommis!

Ikväll har jag varit på en kvällsprommenad med Jenny och hennes två små hundar Zingo och Pepsi :) Vi gick runt och surrade i 1 timme och 20 minuter, så vi fick ihop lite kondition idag :) Det var trevligt då det var så länge sen vi sågs!

När jag kom hem var det dags att installera Edwins nya bilbarnstol, och jag tror att vi håller på än. Att det ska vara så komplicerat. Men nu är den på plats men jag ska fara förbi barnens hus imorgon för att be någon ta en titt så inget blivit fel. Vi drar ju för att hälsa på Tessan och Bella så då ska jag springa in och få lite experthjälp.

Ett stort grattis till Roger som fyller 60 år idag! Grattis grattis!

Nu ska jag hoppa i säng, är jätte trött. "Men du har ju sovit idag" sa sambon  till mig. Jo det kanske jag har men jag är trött ändå :)

Just det, jag tänkte på en grej, jag har rätt många som läser min blogg.  Det är verkligen jätte roligt, men vilka är ni? :) Roligt om ni ville lämna ett spår och berätta vilka ni är :)


Helgen som varit!

Ja helgen som gått har bestått av massa kalasande!, så nu känns det som att man ätit för en vecka framöver. All mat och fika som serverades igår var jättegott! Och jag tror att svärfar blev nöjd över sina presenter han fick under dagen. Av oss fick han en träningsoverall, ett klädesplagg han gillar att strosa runt i :)

I fredags kom Lisa, Pelle och Aina förbi oss och hälsade på. Vi lagade middag och såg film senare på kvällen, en lugn valborgs för våran del. Vädret var ju så tråkigt så någon grillning ute var det inte ens tal om.

Idag blev vi bjudna på palt hos sammes mormor och morfor, inte dumt! Gott var det, som vanligt :)

En ny vecka imorgon, den kommer innehålla en massa träning, besök på gårdings för att inhandla färg till Edwins rum och ett besök till Luleå, både för att lämna tillbaka Edwins bilbarnstol och hälsa på kusin Therese och hennes Bella. Ska bli roligt!

Annika: Skorna är köpt på Din Sko i Piteå på barnavdelningen.

Här kommer lite bilder!



Edwin nykommen för att gratta farfar!



Cool och glad kille!



:)



Nya kläderna.





30+30-åringen :)



Lisa och Aina.



Gott med majskrokar.





Massor med gosaker!



Edwin och kusin Aina.



Alltid glad :) (okej nästan alltid)



Och en sista bild!

RSS 2.0