Shoppingdag!

Idag drog vi in till stan och kollade in en ny bilbarnstol åt Edwin. Det är verkligen en djungel men vi fastnade för en som verkar superbra, och som tydligen sålts väldigt mycket av. Det är en Maxi Cosi.
Vi hittade även en present till svärfar som jag tror kommer bli bra, kan inte skriva vad ifall han skulle råkas läsa min blogg :)

Edwin fick sig även massa gulligt! (se bilder)

När vi gjort stan tillsammans stannde jag kvar då samme och Edwin for hem. Nu skulle jag få vandra för mig själv och få njuta av lite ensamhet. Jag skulle kunna gå hur länge som helst i äffärer, men halv åtta tog jag bussen hem och hade då shoppat mig en tröja och ett par skor.

Hittade inga gardiner idag, bara tyg till Edwins rum så nu måste jag börja sy.



Mina skor och tyg till Edwins gardiner.



Edwin fik sig ett par jeans, skor, pyjamas, kofta och bäst av allt, en brun skinnjacka och en cool basker/kepa till.
Har inga bilder på skinnjakan, men tänkte visa er det när han tar på sig det imorgon :)



Min tunika :) 


Tisdag.

Hej alla glada! (och alla andra) Kom alldeles nyss på mig själv att jag inte bloggat något på ett tag. Så nu är det dags!

Jag har just kommit hem från gymmet, idag var jag på polars gym med sambon. Igår var jag på badhuset. Inte dumt att ha två gym att välja mellan :) En maskin på badhuset är så mycket bättre än den som finns på polar så jag drar dit då jag behöver köra den.

Vad har hänt dessa dagar? Jag måste tänka efter...(man glömmer så fort)
I helgen har vi varit i viken och i tväråsel, tagit det lungt helt enkelt.

Igår stod jag och morsan i köket och bakade för fullt, även Edwin var med på ett hörn. Men han käkade mest på slickepotten :) Vi har bakat till imorgon då vi ska ha en liten "fika-bjudning". Några av mina fastrar som är hemma om dagarna kommer förbi. Det ska bli skoj! Synd bara att inte alla fikar, så vi får bjuda dem på en macka istället. Men frågan är om dom kommer kunna motså mina chokladcupcakes och mammas bullar?

På torsdag, eller fredag ska jag, sambon och edwin dra in till stan (jag vill till piteå och sambon till luleå)
Vars vi hamnar är ännu oklart. Syftet att fara till stan är iaf att hitta en present åt svärfar som snart fyller 60. Vi ska även prova en bilbarnstol, kolla på en tv-bänk och jag ska se om jag hittar några nya gardiner. En mysig dag i stan, bara vi tre :)

På lördag ska vi fira Roger som fyller hela 60 år :) Men frågan är den, vad ska vi köpa? Förslag? :)

Nu kommer lite bilder i blandad kompott, dom får tala för sig själva.









Majskrok (inte vårtor)

8 månader!

Ja idag blev min lille kille hela åtta månader! Kan inte fatta att tiden går så fort. Jag tycker det var nyss jag låg med värkar och skulle föda :)

Vi har som sagt varit till Gerd idag, och Edwin har kommit i den åldern då han kan vara väldigt reserverad mot vissa männsiskor, och även bli jätte ledsen. Idag när vi kom in till Gerd och Gerd tittade på Edwin så började han storgråta. Tårarna sprutade och han var nästan otröstlig. Tyckte både synd om Edwin och Gerd. Under tiden vi var där så fick Gerd passa sig för att titta på honom om vi skulle få något gjort :) Han vägde iaf 8620 gram och var 71 cm lång. Huvudomfånget var 46,2.

Men sen gick det över och Edwin var på sitt strålande humör så vi åt lunch och drog sedan in till Piteå! Han provade inte gnälla en enda gång, han var så nöjd, glad och belåten. Han tittade på allt som gick att titta på och inne på gina ville han raffsa åt sig ett par stringtrosor men då sa mamma stopp :) Hittade tre bodysar och två byxor till Edwin. Åt mig själv fyndade jag en väska för 99 kr :) Oj så mycket fina vårkläder det finns nu. Skulle kunna handla hur mycket som helst!

Innan vi begav oss hemmåt tog vi oss en fika inne i småstaden, det är så mysigt! 

Ikväll har jag och samme hunnit träna, gick dock inge vidare, men så är det ibland. Jag hade inte motivationen när jag var på väg dit. Och har jag inte motivation så blir jag så irriterad på mig själv när man inte lyckas med det man vill. Men jag tar nya tag till imorgon :)







Här ville visst någon äta upp kameran, eller kanske fotografen?


Lite bilder...

... på min nya frisyr som jag har lovat :)











Ni får bortse från min "mjukis-tshirt" :)

Återkommer ikväll med text om hur dagen varit!

Lite text.

Ja lite text hade jag också tänkt bjuda på idag. Vi har nyss kommit hem från gymmet, jag, samme och fredde. Ska snart hoppa i säng, imorgon blir det BVC på åttamånaderskontroll för Edwin. Tänk, imorgon blir han hela åtta månader. Jag kan inte fatta att det är sant. Men det är det, och han kommer bara bli större och större :)
Efter BVC så drar vi som sagt till Piteå med mamma. Ska bli roligt, jag ska kika in på Rima och se om dom har siffror från 0-9 i trä. Jag har tänkt måla dem i olika färger och sätta på väggen i Edwins kommande rum. Ja jag har så mycket ideer att jag lär få sluta ut hälften, för allt jag kan tänka mig göra i rummet ryms inte :) Men jag ska lägga ut bilder på rummet då det blir färdigt. Den som väntar på något gott...

Nu ska jag kika runt lite på blocket :)

Bilder!

Lägger in lite bilder från dagen, bla på mitt cupcakesbak :)















Flingan :)


Cupkakes!

 Jag har blivit så fascinerad(?) över alla dessa olika cupkakes som figurerar lite här och där. Jag har faktiskt bestämt mig för att prova göra egna, dock inte lika avancerad som denna cupkake :)
Jag var på byn idag och köpte hem större muffinsformar och sprits, så någon dag i veckan ska jag ta mig tid och göra några stycken.

cookie-monster-cupcake

(bild lånad från google)

Idag har jag och mamma hunnit med mycket. Vi har städat, handlat och hunnit gå en liten prommenad. Edwin somnade kring sju som vanligt. Men oj vad han har ätit idag. Men han åt nog lite väl mycket för det kom upp lite mat senare på kvällen efter att han intagit sin middag. Idag till lunch så ratade han fisk och potatis, nej det ville han inte ha. Men lasagne gick bra :)

Har även hunnit gymma idag, gick bra idag =)

Här kommer det lite bilder på min skönis...






Ny frisyr!

Igår gjorde jag en rätt stor förändring av min frisyr, svärmor (som är frisör) tippsade mig om att klippa en rätt tjock och lite bredare lugg. Jag var lite rädd för att våga prova, men jag tänkte att jag måste ju prova för att se om jag passar i det eller inte. Jag var även så less min frisyr (om man ens kan kalla det frisyr) och tänkte att nu är det dags! Och det blev bra :) Jag är lite ovan, men jag tror att jag kommer vänja mig med tiden. Jag behöll längden men klippte upp det väldigt mycket. Tack Maria :)

Snart ska jag hoppa i kojjs, vi har varit på gýmmet, jag, sambon och brorsan. Jag hade lite otur idag, men trots det fick vi oss alla ett gott skratt. Jag körde en ryggövning medans sambon och brorsan lekte med en pilatesboll. Dom kastade den hit och dit och jag kände att jag var i farosonen för att i vilket ögonblick som helst ha den på mig. När jag avslutade min sista övning och rätade på ryggen, kastade sambon den stora blåa bollen emot mig. Yes tänkte jag, jag fångade den. Glad över min fångst kastade jag den tillbaka till sambon som kastade den vidare till brorsan, och då, helt plötsligt, från ingenstans ser jag den ett par cm från min skalle. Efter en mikrosekund ligger jag där, på golvet, men skrattar mer än gråter. Jag hade armar och ben överallt, och en pilatesboll bredvid mig :)

Idag har jag hunnit en sväng till Piteå, det var inget planerat men brorsan missade bussen till skolan så jag slog två flugor i en smäll, jag skjutsade in honom och drog sedan vidare på mekonomen och barnens hus för att kolla in en ny bilbarnstol till Edwin. Mekonomen visade sig vara lite dyrare än barnens hus, och jag tyckte stolen som kvinnan rekommenderade på barnens hus såg riktigt bra ut. Jag funderar även att kolla på Mullers, vad dom har för priser och stolar. Även barnens hus installerar stolar i mån av tid, precis som mekonomen.

På torsdag ska jag och Edwin hänga med mamma till Piteå så då ska vi kolla in stolarna lite närmare. Vi ska även strosa en sväng på stan och kanske ta oss en fika :)

Nu ska gaddarna borstas och ansiktet tvättas bort!


Aprilväder!

Tala om aprilväder idag! Jag, Edwin och sambon hann iaf upp på byn idag innan snöflingana valde att visa sig.
Vi gick på byn för att betala jackan åt Edwin som vi lånade hem igår, vi handlade även lite småsaker till middaggen. Jag gjorde fläskfile i ugn med ris till, jätte gott! Man blandar en sås bestående av grädde, creme fraiche, soya och sambaolek och häller över den skivade filen innan man sätter in den i ugnen. Jätte gott, prova :)

Nu är det dags för lite "mammablirsåmalligochstolt" Min lille Edwin, ja han är ju enligt mig bara för söt! Och det verkar faktiskt vara väldigt många andra som också tycker det. Tidigare i veckan var vi in på banken jag och Edwin, kvinnan som hjälpte mig kunde inte hålla sig för skratt, hon tyckte han var så söt och härlig. Hon satt och log hela tiden och Edwin var på sitt charmigaste humör! Efter banken var det dags att charma apotekspersonalen, dom skrattade, log och vinkade åt Edwin. Då blir man ju inte annat än stolt mamma när andra människor skrattar åt att sin bäbis är så söt. Och idag på Ica stannade en kvinna som var på väg att passera oss, men när hon såg Edwin stannade hon till och sken som en sol när hon tittade på Edwin. Så söt så söt fick Edwin höra hela dagen :)
Nu har jag skrytit klart om min lilla bäbis :)

Har varit på ett gympass ikväll och det gick bra! Imorgon funderar jag på att kanske fara på korpen och träna där istället för gymmet. Men jag får se hur jag gör. Det som är så skönt med ett gym är att man kan styra sin träning precis då man har tid att träna.

Här kommer lite sköna bilder!



Nu ska jag visst lära mig att dricka själv...



... men vänta, hur kom den här hit?



... och vad var det egentligen i den där flaskan?



Så där, genast piggare!



Men morsan, inte vill jag ha den här på mig!

Härliga fredag!

Ja då var det fredag igen! Sitter och myser med datorn framför tv:n och intar lite smarrigt godis! Jag har varit osynlig här igen, och jag vet inte vad jag gör om dagarna då jag inte riktigt har tid att blogga. Men min älskade Edwin tar en hel del tid :) Sen har jag tränat på kvällarna och efter det stupat i säng.

Vi bor fortfarande kvar hos mor och far men nu börjar huset vara klart för inflyttning. Så har vi tur kan vi få flytta in i läggan i början på maj. Gruvar nästan lite grann då det är så mycket saker som ska bäras och packas upp.
Jag sitter och kollar runt på tänkbara gardiner till kök och vardagsrum men det är inte det lättaste. Eller jag har hittat en del snygga men då fondväggen i v-rummet är blommig är det svårt att matcha, eller det går inte. Så jag blir nog tvungen att välja vita, enfärgade gardiner där. Köket är lite lättare, en del av kaklet är rött så jag är ute efter en gardin med något rött i. Inte enbart rött då det kan kännas lite mycket jul. Men jag hittar säkert något bra, tillslut :)

Vad har hänt i veckan då? Vi har packat upp Edwins resesäng och lagt honom för att sova där istället för mellan oss. Det är då inga problem för honom att sova själv, brukar däremot ta över honom i våran säng på morgonen då han ätit välling. Lite mysigt pluss att han varit lite kall om kroppen. Jag tror det kan bero på att resesängen är så pass låg som den är, han hamnar nära golvet och värmen stiger ju uppåt.

Idag har jag, mamma, Edwin, Fredde, Therese, Isabelle, Anette och Ihrene varit och fikat på Cafe storgatan. Mamma bjöd på lunch och fika. Tack så mycket :) Edwin och Isabelle är så söta där dom sitter och leker bredvid varandra :) Man får sig alltid ett gott skratt! Efter lite matintag begav vi oss vidare ut på byn och strosade i lite affärer. Jag köpte Edwin en jätte fin vindjacka med tillhörande vindbyxor från sportringen. Hur söt som helst, i grönt. Det var storlet 74/80 vilket var alldeles perfekt. Han kan ha den nu och även till hösten.
På Kleda köpte jag även en jätte söt t-shirt som han blev så söt i :)

Imorgon ska min käre sambo stiga upp med vår käre son och jag ska få sova ut, det ska bli härligt. På söndag är det min tur att kliva upp :)









Kan man...

... bli kär i en skådespelare? Ja ser man på Joel Kinnaman kan man ju inte annat än att bli lite småkär, ja så där på låssas, eller kanske på riktigt? :) Hur som haver, han är iaf en duktig skådespelare och manligt snygg. Jag kan förutom Johan Falk filmerna och Snabba cash starkt rekommendera "I skuggan av värmen" Där spelar han polis och blir förälskad i en kvinna som missbrukar.



Bilden är tagen från Goggle.

Nog om Kinnaman, tillbaka till verkligheten. Idag har det varit en lugn dag. Samme pluggade hemma så vi hann med en liten prommis på eftermiddagen och på kvällen ett gympass. Jag är så mör i armarna att jag knappt orkar skriva. Men någon liten rad måste jag få ner innan jag lägger mig för kvällen.

Till middag blev det en god köttgryta. I den hade jag fläskfile, paprika och Creme fraiche med svampsmak. Till denna gryta serverade jag ris, blev riktigt mumsig.

Min pappa berättade något läskigt idag. Han har varit i stugan, i hans föräldrahem och arbetat lite i skogen. Idag när han kom tillbaka till stugan och gick in i köket stod han häpen och undrade hur barnstolen, som han tidigare satt undan i sovrummet helt plötlsigt hade hamnat i köket igen. En del tror på spöken och andra inte. Vad tror du?

Nu ska jag sova. Gonatt!

Cafe storgatan

Idag har jag, Edwin, mamma och brorsan varit på byn och fikat. Eller vi åt oss en lunch. Edwin blev väldigt intresserad av en liten flicka. Han tittade och log åt henne, så himla gulligt det såg ut :)

När vi kom hem fick vi besök av faster Maria och faster Ihrene. Vi drack kaffe och surrade på. Edwin charmade alla med en del härliga och underliga miner. Ja man får verkligen skratta åt hans minspel. Han rör verkligen på hela ansiktet :)

Till veckan är det dags för andra föräldraträffen, ska bli roligt! Tror att den var den 14:e men måste nog ringa och kolla så att det stämmer, om än jag är rätt säker.

Idag har jag även hunnit träna, och det gick jätte bra :) Hoppas verkligen vädret är bättre imorgon än vad det varit idag. Usch, snö igen! Men det tinar ju bort rätt snabbt. Nu har vi slask och smågrus att se fram emot :)



Edwin på Cafe Storgatan :)



Ge mig något att äta nån gång!! Jag är ju faktiskt på cafe...



Nu kan jag ju faktiskt sitta :)






Brun, eller mindre vit?

Idag har Edwins feber börjat ge med sig, som mest har han haft 38 grader, men han har inte behövt någon alvedon. Han har ätit bättre och är på väg att kunna kallas frisk igen :)

Idag gjorde jag tonfisksallad till middag och jag måste säga att det inte var någon höjdare. Det gick att äta, det var inte dåligt men heller inte gott. Men då har man provat på det iaf.

Har varit och solat för tredje gången idag. Ja inte för tredje gången denna dag men tredje gången sen jag började för 1,5 vecka sen. Jag har inte lätt för att bli brun, så jag brukar vara nöjd av att bli mindre vit :)

Nu ska jag mysa ner i sängen med datorn och se en film!


Att sola utan BH


Elvine

Jessica: Märket på jackan är elvine och är köpt på www.elvine.se men finns även på zoovillage. :)


Min sjukling

Stackars liten, Edwin har haft hög feber hela natten och dagen. Nu först verkar den vara på väg att lugna ner sig. Han har inte varit under 38 grader trots alvedon, men trots hög feber är han en glad liten kille. Han har inte ätit bra, men druckit så han klarar sig. Nu hoppas jag att han får sova gott inatt utan att vara kokhet. Det var han nämligen inatt, han hade lite frossa då febern steg, men som sagt, hans övriga "allmäntillstånd" är bra och så länge dom får i sig vätska och inte blir slöa så är det ingen fara. Jag ringde till Gerd för att få lite råd och hon sa att vi kunde ge alvedon var 4:e timme och skulle inte febern vara borta på fredag skulle vi få träffa doktorn. Men nu var jag och kände på honom och nu är han långt ifrån lika varm som han varit tidigare. Hoppas hoppas han är feberfri imorgon.

Jag, samme och farsan har nyss kommit hem från ett gympass. Nu väntar vi på att några ägg ska bli klara så vi kan stoppa något i munnen. Sen blir det sängen, känner mig så trött.

Idag fick Edwin ett par jätte fina vindbyxor av sin farmor, kommer passa perfekt nu när det är varmare ute, en overall blir fort för varmt nu om solen är framme och Edwin sitter i åkpåsen.



Trots feber är man en glad liten kille!


:)

Hej alla där ute, nu är jag tillbaka, efter några dagars påskfirande med familjen. Usch vad man sätter i sig godsaker under högtider, jag menar hur många har inte snaskat godis ifrån ett påskägg nu under påsk? Jag är iaf en av dom, men som sagt, det är ju bara påsk en gång om året, så vad gör man? Jo man äter :) Men nu är jag duktig igen och kör på som vaniligt.

Så vad har hänt under påsk? Min kära syster och hennes sambo har varit på besök, så i torsdags firade vi henne på hennes 22 årsdag. Det blev fika i chokladens tecken (hanna är galen i choklad)

Vi har även varit i viken hos svärmor och svärfar, där bjöds det på god mat och Aina hade sitt lilla kalas!
Då var alla småkusinerna samlade :) Edwin fick sig en påskpresent av sin farmor som vi döpte till "Anna-Anka" :) Den har han lekt massor med. Då Edwins overall blivit för liten fick han låna sammes som samme hade när han var liten. Ja han såg så rolig ut i den, men den overallen var ju snygg då :)

Vi har även hunnit vara i tvärrå hos mor och far, även där fick Edwin en påskpresent, då i form av en söt liten ko :) Så nu måste vi köpa fler djur så vi får till en liten bondgård. Även där bjöds det på mat, ja det har varit mat och gott överallt dessa dagar.

Imorse vaknade Edwin och var jätte ledsen, han hade spytt lite och jag tror att det var halsen som spökade igen. Han verkade ha lite ont i halsen och när han spydde så sved det säkert ännu mer i lillhalsen. Han har varit jätte glad och ätit bra hela dagen, men jag tyckte att han kändes varm mot kvällen och då visade faktiskt hans temp på 38,5 så det blev en alvedon innan det var dags för att sova. Nu sover han då så gott, få se imorgon om han blir förkyld.

Idag kom min elvinejacka som jag visat tidagare. Den var jätte fin, men min är i svart och inte marinblå som på bilden jag la upp.

Nu ska jag snart se en film, men först lite gobitar från helgen.



Hannas födelsedagstårta!



Edwin fick låna Fias basker :)



"Anna-Anka" :)







På väg ut i pappas overall :)



Jag finner inga ord :)


RSS 2.0