"Måste barn dricka mjölk"

När jag jobbade köpte jag en Vi föräldrar tidning för att sysselsätta mig under nattens tio timmar. Där var det ett reportage om barn måste dricka mjölk eller inte. Och varför man serverar lättmjölk åt barn på dagis. Nu vet jag svaret på varför dom serveras lättmjölk, det är visserligen någon fler kcal i vanlig standardmjölk men i lättmjölken är det tillsatt D-vitamin.

Vi föräldrars dietist Sara Ask säger så här:
"Nej man måste inte dricka mjölk, men det underlättar. Fem deciliter mjölk motsvarar hela det rekommenderade dagliga intaget av kalcium för ett barn och 25% av rekommenderat dagligt intag av D-vitamin, förutsatt att man väljer D-vitaminberikad mjölk (mellan,lätt eller minimjölk) Det är svårt att från kalciumsynpunkt ersätta mjölkprodukter med andra livsmedel. Till exempel motsvaras mängden kalcium som finns i fem dl mjölk av nästan ett kilo broccoli eller vitkål per dag. Vid en mjölkfri kost välj berikade produkter före kalciumtillskott. Dels får barnet i sig andra bra näringsämnen då, dels kan det leda till mer matglädje och bättre matrutiner än tabletter" 

Tidigare var nämligen Edwin inte så mycket för att dricka mjölk, och då ställde man sig frågan om man "måste" dricka mjölk. Nu idag har han helt plötsligt blivit jätte bra på att vilja dricka mjölk. I detta reportage stod det bra med fakta, kring barns kalciumbehov och hur man går till väga om man inte kan dricka mjölk på grund av allergi.

Nu kan jag tipsa om att Vi föräldrar drar igång en ny omslagstävling!

Nellie vann vår omslagstävling 2010

Förra året vann Nellie från Piteå av 7000 inskickade bilder.

"Vinnaren av omslagstävlingen kommer att pryda omslaget på Vi Föräldrars omslag i augusti 2011.

Alla barn som deltar måste vara mellan 4 månader och 2 år när bilden skickas in och bilden får vara max en månad gammal."

Gå in på www.viforaldrar.se och var med!


Kommentarer
Postat av: Jenny

Ja man vill ju bara dit fler gånger nu så man får se det lilla livet som växer i en, men man får gott vänta:) Ja de är verkligen svårt att förstå att de är en bebis som är i magen, helt otroligt att de funkar. O de är så mysigt nu då den sparkar för fullt så man känner det! :) 5 månader, vi hoppas de går fort;) Vi måste ta o ses någon gång de var ju så länge sen nu! :) Kram

2011-01-07 @ 11:15:31
URL: http://jennylundberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0